Νιγηρία: Ο Pinnick Endorses Owumi As LMCs CEO – Ορισμένος

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, κ. Amaju Melvin Pinnick, ενέκρινε τη σύσταση της Εταιρείας Διαχείρισης Λιγκ (LMC) για το διορισμό του Davidson Owumi ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του οργανισμού διοργάνωσης του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Νιγηρίας.

Ο Owumi, ο οποίος είχε μια επιτυχημένη καριέρα τόσο ως παίκτης όσο και ως διαχειριστής του συλλόγου, αναμένεται να επαναλάβει το αξίωμά του μετά την επερχόμενη ετήσια γενική συνέλευση της League Management Company. Αντικαθιστά τον Hon. Η Nduka Irabor, διάσημη δημοσιογράφος και πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ήταν ο πρώτος πρόεδρος του LMC πριν γίνει διευθύνων σύμβουλός της, και παραιτήθηκε από τη θέση πριν από μήνες.

“Το LMC ξεκίνησε τη νέα σεζόν με θετικό νόημα, βάζοντας το καλύτερο πόδι τους μπροστά με την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων στο NPFL.TV και μερικά αστέρια παιχνίδια στο NTA. Ο ενθουσιασμός είναι πίσω και το πνεύμα είναι σωστό. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να φέρει μια τάξη όπως ο Owumi για να βοηθήσει στην οδήγηση του πλοίου προς τη στερλίνα κατεύθυνση που έχει αναλάβει “, δήλωσε ο Πρόεδρος του NFF, Πίνικ, την Τετάρτη.

Ο Davidson Owumi είναι ένας τιτάνας στο εγχώριο ποδόσφαιρο της Νιγηρίας ως παίκτης και διαχειριστής σημείωσης. Άρχισε να παίζει το παιχνίδι από τις μέρες του δημοτικού και έπειτα έπαιξε για το κυβερνητικό κολέγιο, Ughelli, NEPA FC και NNPC FC και οι δύο Warri, Flash Flamingoes, Bendel United, Sharks FC του Port Harcourt, μεταξύ άλλων, και είχε επιδόσεις στην Ελλάδα, Κύπρο , Κατάρ και Ισπανία στην επαγγελματική του ποδοσφαιρική Οδύσσεια. Εμφανίστηκε επίσης σύντομα για την Ανώτερη Εθνική Ομάδα.

Ο debonair Owumi αναδείχθηκε ο υψηλότερος σκόρερ του πρωταθλήματος το 1993, και τρία χρόνια αργότερα έγινε προπονητής των πρωταθλητών του Αφρικανικού Κυπέλλου του Αφρικανικού Κυπέλλου 1977, Rangers International FC της Enugu. Έκτοτε, διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου, υπηρέτησε ως MD / CEO του Warri Wolves, διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Premier League της Νιγηρίας και ως πρόεδρος της Premier League της Νιγηρίας. Είναι επί του παρόντος Γενικός Διευθυντής της Rangers International FC της Enugu.

“Το γενεαλογικό κεφάλαιο του Owumi είναι εντυπωσιακό και πιστεύουμε ότι θα συμπληρώσει σε μεγάλο βαθμό το έργο που έκανε το LMC και θα συμβάλει στην προώθηση της νέας σκέψης, του νέου οράματος και της νέας κατεύθυνσης. Δεν ήταν εύκολο να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή του από την κρατική κυβέρνηση του Enugu. τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του LMC, και καταλαβαίνουμε. Είναι ένα πλεονέκτημα για κάθε ίδρυμα “, πρόσθεσε ο Pinnick.

.Source