Νιώθει … Τατάρ Σουλτάν – “Είμαστε μετά την Τουρκία …” Δημοσιογράφος Κύπρος

“Ακολουθούμε την Τουρκία, θα πάμε στη Γενεύη ειρηνικά”, δήλωσε ο Έρσιν Τατάρ χθες το βράδυ μετά από συμμετοχή σε κυβερνητική συνάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Τι είχατε τατάρ, τι είχα πάντα, ισχυρίζονται τα δύο κράτη, η ομοσπονδία δεν συζητά

Σύμφωνα με τα Κατεχόμενα Εδάφη, σημειώνοντας ότι θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο τη Δευτέρα, πριν αναχωρήσει στον ΟΗΕ για μια άτυπη συνάντηση του ΟΗΕ + 5, ο Τούρκος ηγέτης επανέλαβε ότι «ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος εξεύρεσης λύσης είναι ένα κράτος δύο μοντέλο βασισμένο στην «κυρίαρχη ισότητα», εξέφρασε αυτήν την άποψη, το «υπουργικό συμβούλιο» ενημέρωσε, όπως είπε.

Αφού εξελέγη “Πρόεδρος”, είπε ότι δεν έμεινε κανένας που δεν θα έβλεπε την ΕΕ, τον ΟΗΕ, τις εγγυητικές χώρες, πώς έκαναν το καλύτερο δυνατό για να επιλύσουν τη σύγκρουση βάσει των δύο κρατών.

Λαμβάνοντας υπόψη την άτυπη συνάντηση στο al n, ο Τούρκος ηγέτης είχε μια συνάντηση με την ομάδα του χθες, η οποία θα τον συνοδεύσει στην άτυπη συνάντηση. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο “Υπουργός Εξωτερικών” Ταξίν Ερτογρογκόγλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Από τη μία πλευρά, η ΕΕ στο Gene. Εκτός του συνεδρίου, μόνο διμερείς συναντήσεις

“Συνάντηση του Gene για την προώθηση της επανάληψης των συνομιλιών”

Στη δήλωσή της, η Βουλή των Κοινοτήτων χαιρετίζει την ανακοίνωση μιας πενταμερούς συνάντησης των δύο ηγετών των κυπριακών κοινοτήτων, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελλάδας και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών և Τουρκία ,, που θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα, ελπίζει ότι θα δώσει ώθηση στην επανάληψη των συνομιλιών.

Σημειώνει ότι, όπως όλοι όσοι εργάζονται για την ειρήνη, παρακολουθούν επίσης τις εξελίξεις και ελπίζουν ότι η επικείμενη άτυπη συνάντηση θα αποτελέσει κίνητρο για την επανάληψη των συνομιλιών με βάση έναν συμφωνημένο κύκλο Ελληνοκυπρίων Τουρκοκυπρίων ηγετών. κοινότητες το 2014

Το ειδικό πλαίσιο, πρόσθεσε, προβλέπει ότι η πιθανή λύση στο Κυπριακό θα βασίζεται σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής. ,

Τέλος, λέει ότι αύριο, το 2003. Η επέτειος του ανοίγματος του πρώτου σημείου ελέγχου στις 23 Απριλίου σηματοδοτεί ένα «σημαντικό σημείο καμπής» στην ιστορία των κυπριακών διαπραγματεύσεων και των διακοινοτικών σχέσεων. Εκείνη την ημέρα, το άνοιγμα του πρώτου σημείου ελέγχου στην περιοχή του Λήδρα Παλάτι, για πρώτη φορά σε 29 χρόνια, έδωσε πρόσβαση στους κατοίκους του νησιού πέρα ​​από τη διαχωριστική γραμμή, μπήκε στις παιδικές αναμνήσεις των σημερινών ηλικιωμένων. στις νέες γενιές για να μάθουν τι σημαίνει συνύπαρξη, να δημιουργήσουν τις δικές τους αναμνήσεις. ” “Δεκαοκτώ χρόνια μετά το άνοιγμα του πρώτου σημείου ελέγχου, έχει τελειώσει μια ολόκληρη περίοδο περιορισμένης πρόσβασης λόγω του κλεισίματος των σημείων ελέγχου λόγω του κοροναϊού”, καταλήγει.

Source