Νοσοκομεία έκτακτης ανάγκης և Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με τα νέα μέτρα

Το χειρότερο σενάριο είναι η επιδημία της Κύπρου. Τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στα πρόθυρα εξάλειψης. Περιπτώσεις που σπάζουν το αρνητικό ρεκόρ το ένα μετά το άλλο! Αποφασίστηκε από το Υπουργείο Υγείας նոր νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ στα σπίτια τους χωρίς φίλους και συγγενείς

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η επιδημία είναι στη χειρότερη κατάσταση από τη μέρα. Τα δημόσια νοσοκομεία δοκιμάζονται από μεγάλο αριθμό ασθενών և Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει αριθμούς υποθέσεων που ανοίγουν ένα αρνητικό ρεκόρ πριν από το άλλο, η Κύπρος προτρέπει να περάσει το υπόλοιπο της περιόδου των διακοπών. μέρες χωρίς αγαπημένους.

Σε μόλις 6 ώρες, το Υπουργείο Υγείας έλαβε αποφάσεις για νέα μέτρα, τα ανακοίνωσε, εξέδωσε νέο διάταγμα και τέθηκε σε ισχύ.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ χθες το απόγευμα, απαγορεύονται οι επισκέψεις στο σπίτι, εκτός από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με εξαίρεση, και ευρύτερα δημόσια τμήματα θα λειτουργούν μέσω τηλεπικοινωνιών, πράγμα που σημαίνει ότι τα γραφεία υπηρεσιών θα είναι κλειστά για το κοινό.

Μέτρα ότι η Κύπρος είναι ουσιαστικά ένα βήμα μπροστά από τον γενικευμένο αποκλεισμό που βρίσκεται πάντα στο τραπέζι σε περίπτωση απόκλισης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναλυτικά.

“Λόγω της πρόσφατης κακής επιδημιολογικής κατάστασης στην Κύπρο, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού στην κοινότητα, απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία στα σπίτια σήμερα, 29 Δεκεμβρίου 2020, 6 μ.μ. έως τις 10 Ιανουαρίου 2021. άλλα άτομα, εκτός από εκείνα που διαμένουν μόνιμα εκεί.

Εξαιρέσεις από την παρουσία μη μόνιμων κατοίκων σε σπίτια παρέχονται για τους ακόλουθους σκοπούς:

  1. Για τη φροντίδα ανηλίκων անձ ατόμων με αναπηρία για την περίοδο / περίοδο κατά την οποία απαιτείται η φυσική παρουσία των γονέων στον τόπο εργασίας τους.
  2. Να βοηθούν άτομα που δεν μπορούν να υποστηριχθούν (φάρμακα, προσωπική φροντίδα, φαγητό κ.λπ.). Είναι σαφές ότι τέτοια άτομα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας, να παραμείνουν μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα απαραίτητο για τη φροντίδα του ατόμου, ώστε να μην τον θέσουν σε κίνδυνο.

Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται η παρουσία στο σπίτι μόνο στις 31 Δεκεμβρίου 2020 εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, υπό την προϋπόθεση ότι προέρχονται από δύο μόνο οικογένειες, υπό την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός νοικοκυριών δεν υπερβαίνει τα 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακόλουθες απαγορεύσεις παραμένουν σε ισχύ σε ανοιχτούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

  1. Απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από δύο ατόμων, εκτός από ανηλίκους που συνοδεύουν τους γονείς τους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, φράγματα, πάρτι, παραλίες, πεζοδρόμια, παραλίες κ.λπ.
  2. “Απαγορεύονται άλλες μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων φεστιβάλ, χριστουγεννιάτικων αγορών και παρόμοιων εκδηλώσεων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.”

Ένα από τα νέα μέτρα, που ισχύει έως τις 10 Ιανουαρίου, επηρεάζει επίσης την εκπαίδευση.

Σε περίπτωση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας. Όπως αναφέρεται στο διάταγμα, από τις 29 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:00 το απόγευμα. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, στις 05.00 το πρωί, η δραστηριότητα των ιδιωτικών և ιδιωτικών դպրոց δευτεροβάθμιων և δημόσιων σχολείων և ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πραγματοποιείται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι αντιδράσεις των πολιτών

Τα νέα μέτρα, τα οποία έρχονται σε μια στιγμή που οι πολίτες έχουν ήδη κουραστεί από τους συνεχιζόμενους περιορισμούς, έχουν προκαλέσει περαιτέρω ανησυχία στους πολίτες που μιλούν για λανθασμένα μέτρα. Λένε ότι απαγορεύεται ο εορτασμός με τις οικογένειές τους, ενώ οι πολίτες είναι γεμάτοι σε εμπορικούς δρόμους και καταστήματα. Ταυτόχρονα, οι επιχειρηματίες χτυπούν το συναγερμό, λέγοντας ότι τα κεφάλαιά τους οδηγούν σε οικονομική καταστροφή.

Έχουν αναπτυχθεί άλλα εμβόλια

Η Κύπρος έλαβε 6.825 δόσεις εμβολίων Pfizer / BioNTech αργά την Τρίτη το απόγευμα. Τα κουτιά εμβολίων έχουν ήδη μεταφερθεί στην αποθήκη τους στη Λευκωσία. Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται χωρίς διακοπή.

Ανησυχία για νοσοκομεία

Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των ασθενών με κοροναϊό που χρειάζονται θεραπεία, ιδίως εκείνων που υποβάλλονται σε θεραπεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή μονάδες εντατικής θεραπείας, προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία. Ένας αριθμός που απέχει μια ανάσα από τα σύνορα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ειδικούς, αυτοί οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται, δεδομένης της αύξησης των περιπτώσεων, το σύστημα υγείας θα δοκιμαστεί όπως πριν.

Η ΟΚΥΠΥ διεξάγει πόλεμο εναντίον ιδιωτικών νοσοκομείων, τα οποία έχουν λάβει σοβαρά περιστατικά που δεν σχετίζονται με ιούς από το Σάββατο. Για τη διαχείριση της κατάστασης, αυξάνει επίσης τον αριθμό των νοσοκομειακών κρεβατιών για ασθενείς με Covid-19.

Source