Νοσοκομεία σε “μηδενικό σημείο” στο ελληνικό τμήμα

Αναφέρθηκε ότι τα νοσοκομεία που είναι συνδεδεμένα με τον Κρατικό Οργανισμό Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΙΠΙ) στη Νότια Κύπρο σήμερα είναι μηδενικά.

Η εφημερίδα Fileleftheros, η οποία έγραψε ότι οι περιπτώσεις Covid-19 αυξάνονται καθημερινά και ότι αυτό συνεπάγεται την ανάγκη πολλών ασθενών να χρειάζονται ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομεία και ορισμένοι ασθενείς να υποβάλλονται σε εντατική περίθαλψη, με βάση τις πληροφορίες που έχει στο χέρι του, αφορά σήμερα το Covid-19 σε νοσοκομεία που σχετίζονται με το OCD Δηλώνει ότι ο αριθμός των διαθέσιμων κρεβατιών ήταν 115 και ότι αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί σε 121.

Σημειώνοντας ότι ο υπόλοιπος αριθμός κρεβατιών που δεν σχετίζεται με τη νόσο Covid-19 είναι 89 και αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί σε 98, η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα νοσοκομεία μπόρεσαν να διαχειριστούν την κατάσταση και να θεραπεύσουν ασθενείς που χρειάζονται φροντίδα και θεραπεία στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνα δύσκολη με την αύξηση των περιπτώσεων. έκανε.

Η εφημερίδα, η οποία έγραψε επίσης ότι υπήρχαν 28-29 κρεβάτια σε νοσοκομεία για πληθυσμό 100 χιλιάδων ανθρώπων στο ελληνικό τμήμα, δήλωσε ότι τα δωμάτια διαφόρων τμημάτων στα νοσοκομεία ήταν κλειστά και προορίζονταν για ασθενείς Covid-19, από την άλλη πλευρά, δεν υπήρχαν αρκετές νοσοκόμες και έμπειρο προσωπικό σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σημειώνοντας ότι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 ώθησε το σύστημα υγείας να καταρρεύσει, η εφημερίδα πρόσθεσε ότι η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας και η ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας θα καθορίσουν εάν θα ληφθούν νέα και αυστηρότερα μέτρα.

Η εφημερίδα Alithia έγραψε επίσης στην πρώτη της σελίδα με τίτλο “Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι σύνορα” ότι η ομάδα επιδημιολογίας στην ελληνική πλευρά θα συναντηθεί ξανά την επόμενη Τρίτη, ενώ οι πληροφορίες και τα μέτρα που έλαβε η OMEGA πιθανότατα θα αυξηθούν τον Ιανουάριο.

Σημειώνοντας ότι μεταξύ αυτών των μέτρων, η πρακτική της λήψης άδειας στέλνοντας ένα μήνυμα κειμένου στους δρόμους και το κλείσιμο καταστημάτων λιανικής για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, η εφημερίδα δήλωσε ότι τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ΕΔΕΚ, επικρίνοντας την ομάδα επιδημιολογίας, παραιτήθηκαν με την αιτιολογία ότι απέτυχαν και ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει μια ομάδα επιδημιολογίας.

ΑΡΙΘΜΟΙ

Η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι 627 νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν ως αποτέλεσμα 12 χιλιάδων 39 δοκιμών που διεξήχθησαν στη Νότια Κύπρο χθες, από την άλλη πλευρά, δύο ακόμη άνθρωποι πέθαναν λόγω του Covid-19, ο αριθμός εκείνων που πέθαναν στη Νότια Κύπρο λόγω του κοροναϊού ήταν 129 και ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων Έγραψε ότι έφτασε τις 23 χιλιάδες 445.

Σημειώνοντας ότι όσοι έχασαν τη ζωή τους ήταν ένας άνδρας 82 ετών και μια γυναίκα 91 ετών, η εφημερίδα πρόσθεσε ότι 180 άτομα βρίσκονταν σε συνεχή θεραπεία με κοροναϊό και 54 από αυτούς ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΒ

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα πρόσθεσε ότι το ελληνικό Υπουργείο Υγείας έκανε μια δήλωση χθες και επέκτεινε την απόφασή του που δημοσιεύθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Νότια Κύπρο πρέπει να παραμείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 7 ημέρες σε ελληνικά ξενοδοχεία έως τις 10 Ιανουαρίου.

.Source