Νοσοκόμες ψυχικής υγείας έξω από το κοινοβούλιο. … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

PA.SY.KI, PA.SYNO σωματεία, Νοσηλευτικό Προσωπικό Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας և Το Τμήμα Εργοθεραπευτών ΠΑΣΥΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, διαμαρτυρία ενώπιον του Κοινοβουλίου.

Η κρατική υπηρεσία υγείας ενημερώνει για τους κύριους λόγους της διαμαρτυρίας.

Υπερφόρτωση. Η αυξανόμενη τάση στις εισαγωγές στο Νοσοκομείο Atlasa οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο ξέσπασμα, όπως σημειώνεται διεθνώς.

Έχουν ληφθεί μέτρα για την ανάπτυξη οκτώ υποχρεωτικών νοσοκομειακών κρεβατιών στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού (τα έργα θα τελειώσουν τον Απρίλιο), καθώς και για τη δημιουργία 10 κλινών σε εγκαταστάσεις εξωτερικών ασθενών για τη μετεγκατάσταση χρόνιων κρουσμάτων στον Άτλαντα. Ένα νοσοκομείο όπου θα βοηθήσει πολύ.

Κατασκευαστικά αντικείμενα. Υπάρχει ένα εγκεκριμένο σχέδιο για την κατασκευή μιας σύγχρονης μονάδας στο τέλος των επόμενων 2-3 ετών. Το τμήμα θα περιλαμβάνει 156 κρεβάτια, καθώς και άλλες εξωτερικές κατασκευές. Η πρώτη φάση του προγράμματος του Απριλίου θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

Υλικό. Ο οργανισμός τονίζει ότι έχει προσλάβει 26 νοσοκόμες, καλύπτοντας πλήρως όλες τις ανάγκες του νοσηλευτικού προσωπικού. Επιπλέον, για πρώτη φορά το Νοσοκομείο Atlasa έχει 7 ψυχίατροι.

Φάρμακα. Το πρόβλημα έχει λυθεί, բոլոր έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες για ιατρική.

Γιατρός / Φαρμακοποιός. Το GNL διαθέτει προσωπικό σε παρόμοια επαγγέλματα που καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών στο θάλαμο. Γίνονται προσπάθειες για την πρόσληψη γιατρού-φαρμακοποιού που θα ανήκει στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας.

Source