Νότια Αφρική, φέρεται να πήζει αίμα Τζόνσον και Τζόνσο

Η Νότια Αφρική διακόπτει τη χρήση του εμβολίου Johnson και Johnson, το οποίο φέρεται να προκαλεί πήξη του αίματος

Η Νότια Αφρική έχει σταματήσει τη χρήση ενός νέου τύπου εμβολίου εφάπαξ κοροναϊού που παράγεται από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson and Johnson (J&J) λόγω της φερόμενης πήξης του αίματος.

Η Νότια Αφρική διακόπτει τη χρήση του εμβολίου Johnson και Johnson, το οποίο φέρεται να προκαλεί πήξη του αίματος

Ο υπουργός Υγείας της Νοτίου Αφρικής Zweli Mkhize δήλωσε σε γραπτή δήλωση ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) λαμβάνουν τη σύσταση για προσωρινή διακοπή της χρήσης του εμβολίου.

Σημειώνοντας ότι δεν έχει υπάρξει πήξη αίματος σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί στη Νότια Αφρική μέχρι στιγμής, ο Mkhize δήλωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει τη χρήση ως προφύλαξη.

Ο Mkhize σημείωσε επίσης ότι περιμένουν έρευνα και διαπραγματεύσεις για την ασφάλεια του εμβολίου να λήξουν μέσα σε λίγες ημέρες και ότι το εμβόλιο δεν θα αποσυρθεί εντελώς από τη χρήση.

Η απόφαση της Νότιας Αφρικής ήρθε λίγες ώρες μετά το CDC και το FDA ζήτησαν από τη χώρα να αναστείλει τη χρήση του εμβολίου Johnson και Johnson λόγω της ασυνήθιστης πήξης που εμφανίστηκε σε 6 γυναίκες 6 έως 13 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Η Νότια Αφρική, η οποία προηγουμένως εγκατέλειψε τη χρήση εμβολίων AstraZeneca με την αιτιολογία ότι ήταν αναποτελεσματική έναντι της παραλλαγής στη χώρα, είναι η χώρα όπου η επιδημία είναι πιο συχνή στην ήπειρο.

1 εκατομμύριο 559 χιλιάδες Κορωνοϊός Στη χώρα όπου παρατηρείται η υπόθεση, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι 53 χιλιάδες 356.

.Source