Νότια Κορέα. Περισσότερες από χίλιες περιπτώσεις του νέου coronavirus για δεύτερη συνεχόμενη μέρα

Τα περιστατικά SARS-CoV-2 που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες παραμένουν πάνω από τα χιλιάδες τη δεύτερη ημέρα, καθώς η κυβέρνηση συζητά αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο του επιλεγμένου τρίτου κύματος της επιδημίας κοροναϊού

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που διαγνώστηκαν με τον νέο κοροναϊό στην Ασία έχει αυξηθεί σε 59.773, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KDCA). Οι περιπτώσεις έχουν περάσει για μια εβδομάδα, υπάρχουν περίπου χίλια.

Άλλοι 20 ασθενείς με COVID-19 πέθαναν, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων από την επιδημία στους 879. Το ποσοστό θνησιμότητας είναι 1,47%.

Οι αρχές αναμένεται να αποφασίσουν να λάβουν τα αυστηρότερα δυνατά μέτρα, ανακοινώνοντας ουσιαστικά τον αποκλεισμό τα σαββατοκύριακα.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων υποθέσεων στη φυλακή στα νοτιοανατολικά της Σεούλ έφτασε τους 771 μεταξύ των κρατουμένων και 21, ή 792 συνολικά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Τα ΜΜΕ μεταδίδουν φωτογραφίες κρατουμένων που κρατούν αφίσες “Παραγγελία, Αποθήκευση”.

Σύμφωνα με το KDCA, ένας κατάδικος με υποκείμενη χρόνια ασθένεια πέθανε αυτή την εβδομάδα μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων του COVID-19.

Οι αυξανόμενες λοιμώξεις έθεσαν τη χώρα σε κίνδυνο από υπερπληθυσμό νοσοκομείων.

Ο αριθμός των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 332 (+2 από τον προηγούμενο).

Η κυβέρνηση του Προέδρου Moon Jae-in πρέπει να παρουσιάσει νέα προγράμματα που σκοπεύουν να εμβολιάσουν ταχύτερα τους πολίτες, καθώς η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Ανακοίνωσε ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία για την αγορά δεκάδων εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου American Moderna.

Ο στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να εμβολιάσει στρατεύματα της Νότιας Κορέας που υπηρετούν μαζί με τα στρατεύματα των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source