Νότια Κορέα. Το εμβόλιο AstraZeneca εγκρίθηκε για ηλικιωμένους

Η ρυθμιστική αρχή της Νότιας Κορέας θα παράσχει επείγουσα έγκριση για το εμβόλιο AstraZeneca, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία υποβάλλει τα πλήρη αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παράσχει την πρώτη έγκριση εμβολίου COVID-19 στην AstraZeneca, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για χρήση σε άτομα άνω των 65 ετών, παρά τις προειδοποιήσεις από συμβουλευτικές επιτροπές λόγω έλλειψης δεδομένων σχετικά με την αποτελεσματικότητά της. στους ηλικιωμένους.

Η ρυθμιστική αρχή της Νότιας Κορέας θα παράσχει επείγουσα έγκριση για το εμβόλιο AstraZeneca εάν η εταιρεία υποβάλει τα πλήρη αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Kim Gang Lip σε συνέντευξη τύπου.

“Ωστόσο, έχουμε προσθέσει μια προειδοποιητική γραμμή στο εμβόλιο για να λάβουμε λεπτομερείς αποφάσεις σχετικά με τη χρήση του εμβολίου σε άτομα άνω των 65 ετών”, δήλωσε ο Kim.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν προειδοποιήσει ότι το εμβόλιο πρέπει να χορηγείται μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών. Οι προειδοποιήσεις απείλησαν να ακυρώσουν το σχέδιο της Νότιας Κορέας να δώσει προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας στην πρώτη φάση του προγράμματος εμβολιασμού COVID-19.

Οι αρχές τη Δευτέρα προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους ηλικιωμένους της χώρας μετά από συμβουλευτική επιτροπή που ενημέρωσε ότι το εμβόλιο AstraZeneca θα πρέπει να χορηγείται σε άτομα άνω των 65 ετών λόγω έλλειψης δεδομένων.

AstraZeneca ղեկավար Ο επικεφαλής κλινικών δοκιμών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι το εμβόλιο προκαλεί καλή ανοσολογική απόκριση στους ηλικιωμένους.

Ο Kim σημείωσε ότι η εγκεκριμένη δοσολογία για τη Νότια Κορέα παράγεται από την SK bioscience, τον χημικό κατασκευαστή της SK Chemicals.

Το Γραφείο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί στη χώρα θα ξεκινήσουν στις 26 Φεβρουαρίου με περίπου 1,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου AstraZeneca, αρκετές για 750.000 άτομα. Μέχρι τον Ιούλιο, η Νότια Κορέα σχεδιάζει να εμβολιάσει περίπου 10 εκατομμύρια άτομα σε υψηλό κίνδυνο, με στόχο την επίτευξη συλλογικής ασυλίας έως τον Νοέμβριο.

Το Υπουργείο Υγείας ζήτησε να λάβει τα τελικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του AstraZeneca σε περίπου 30.000 άτομα στις ΗΠΑ έως τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον Kim, η μελέτη περιελάμβανε περίπου 7.500 ηλικιωμένους.

Πρόσθεσε ότι το KDCA επανεξετάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου AstraZeneca / Oxford σε νέα στελέχη του νέου κοροναϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία ή τη Νότια Αφρική μετά από αβεβαιότητα σχετικά με την προτεινόμενη προστασία του. Η Οξφόρδη λέει ότι το εμβόλιό της είναι εξίσου αποτελεσματικό έναντι του στελέχους βρετανικού τύπου, όπως ήταν για νεότερα κυκλοφορούντα στελέχη του κοροναϊού.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε την Τρίτη 444 νέες περιπτώσεις κοροναϊού, αυξάνοντας το σύνολο σε 81.930 και τέσσερις νέους θανάτους από το COVID-19 σε 1.486. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν κατά την 24ωρη περίοδο έχει ξεπεράσει και πάλι τις 400 στη χώρα, καθώς πλησιάζει ο εορτασμός του σεληνιακού νέου έτους, κυρίως λόγω της εκδήλωσης του ιού στη Σεούλ και τις γύρω περιοχές.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source