Ξαφνικά συγκλονισμένοι, η Ιρλανδία αναφέρει ότι χιλιάδες περιπτώσεις COVID-19 δεν έχουν προστεθεί στον αριθμό

Η Ιρλανδία ανέφερε ότι είχε αναφερθεί υποθέσεις κορανοϊού κατά τις τελευταίες ημέρες από χιλιάδες περισσότερα από ό, τι ήταν γνωστό στο παρελθόν, καθώς το σύστημά της τέθηκε υπό πίεση, υποδηλώνοντας ότι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ξέσπασμα της ΕΕ επιδεινώνεται ακόμη πιο γρήγορα από ό, τι έδειξαν στοιχεία.

Περισσότερα από 9.000 άτομα που έχουν δοκιμαστεί θετικά για το COVID-19 δεν έχουν ακόμη προστεθεί στον επίσημο αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, δήλωσε η Εθνική Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης Δημόσιας Υγείας. Μια ημέρα νωρίτερα είχε εκτιμήσει ότι ο αριθμός των θετικών εξετάσεων που εκκρεμούσαν ακόμη για εγγραφή ήταν μόλις 4.000.

Η Ιρλανδία έχει περάσει από το χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις πριν από δύο εβδομάδες στο ταχύτερο ποσοστό επιδείνωσης, αφού τα καταστήματα και τα μεγάλα τμήματα του τομέα φιλοξενίας είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν ξανά για το μεγαλύτερο μέρος του Δεκεμβρίου.

Ένας πολύ μεγάλος όγκος θετικών εξετάσεων από τα Χριστούγεννα οδήγησε στην καθυστέρηση των θετικών επιχρίσματος να επιβεβαιωθούν επίσημα ως νέες μεμονωμένες περιπτώσεις. Η Ιρλανδία ανέφερε επίσημα ένα ημερήσιο ρεκόρ 1.754 επιβεβαιωμένων περιστατικών χθες, ξεπερνώντας 1.500 ημερήσιες περιπτώσεις για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Source