Ξεκίνησε νέα δημόσια σειρά μεταξύ του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου και δύο επισκόπων

Μια νέα δημόσια διαμάχη ξέσπασε μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και δύο Επισκόπων αφού ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου τους χαρακτήρισε «πικρούς» και «κακούς» σε συνέντευξη της Κυριακής με τον Πολίτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ισχυρίστηκε ότι η αντίθεσή τους στην πρόσφατη απόφασή του να υποστηρίξει την αυτονομία της ουκρανικής εκκλησίας ήταν επειδή ήταν απογοητευμένοι λόγω της εκλογής του στο πηδάλιο της ορθοδοξίας του νησιού.

Αναφερόταν στον Επίσκοπο Λεμεσού Αθανασίου και Κύκκου και Τυλλυριά Νικηφόρο με τους οποίους διαφωνεί εδώ και χρόνια.

Και οι δύο επίσκοποι αντιτάχθηκαν έντονα στις προσβολές του κοινού και δήλωσαν σε χωριστές δηλώσεις ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει ρίξει ξεδιάντροπα το πρότυπο και το θεσμό της Ιεράς Συνόδου και της εκκλησίας της Κύπρου.

Είπαν επίσης ότι αυτό που ισχυρίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ψέματα και συκοφαντίες και εξέφρασαν ντροπή που είχε χαλάσει το ιερό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ο επίσκοπος Αθανάσιος έκανε ένα βήμα παραπέρα εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι ο ηγέτης της Εκκλησίας επέλεξε ώρες αγωνίας για την πανδημία πανδημίας και τις σοβαρές συνέπειές της «να σκανδαλώσει τους ανθρώπους και να συντρίψει το όλο πνεύμα».

Source