Ξεκινάμε με το Sinovac

“Τα στοιχεία που σχετίζονται με το μελλοντικό εμβόλιο Sinovac της εταιρείας από την Τουρκία θα γίνουν πιο ξεκάθαρα σήμερα. Με την Τουρκία στις 15 Ιανουαρίου, θα εμβολιάσουμε ταυτόχρονα”

Όσον αφορά τα εμβόλια που προέρχονται από τον Pilli Güney, είπε, “Δεν γνωρίζουμε πότε θα εντοπιστούν τα εμβόλια που εγκρίθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) από τον Νότο. Παρουσιάσαμε τα αιτήματά μας και το σχέδιο δράσης μας, θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση για αυτό το θέμα σήμερα, περιμένουμε πληροφορίες”.

“Θα χρησιμοποιήσουμε τα εμβόλια από την ΕΕ μόλις φτάσουμε, ο Νότος θα συνεργαστεί με 5 εμβόλια ούτως ή άλλως”

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ …

Το Ανώτατο Συμβούλιο των Λοιμωδών Νοσημάτων, το οποίο συνεδρίασε στις 30 Δεκεμβρίου και έλαβε πολλές αποφάσεις, συνέρχεται ξανά σήμερα.

Το εξάμηνο ξεκίνησε από σήμερα στα σχολεία που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις του ανώτατου συμβουλίου.

Οι αποφάσεις σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00 το βράδυ, μαζί με την απαγόρευση της μαζικής ψυχαγωγίας στους δρόμους και τα κέντρα διασκέδασης λόγω της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, θα επανεξεταστούν σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Ο Σεβίμ Σάκινσελ, 77 ετών, ο οποίος υποβλήθηκε σε θεραπεία στην Υπηρεσία Εντατικής Στήθους στη Λευκωσία, πέθανε (8ος θάνατος λόγω Covid-19)
1 νοσοκόμα που κάνει τεστ PCR στο Πανδημικό Νοσοκομείο είναι θετική.
Δύο άτομα που υπέβαλαν αίτηση στην Υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στη Λευκωσία είναι θετικά. 2 γιατροί και 1 νοσοκόμα βρίσκονται σε επαφή με καραντίνα.
4 εκπαιδευτικοί που εργάζονται στο δημοτικό σχολείο Girne Mustafa Çağatay είναι θετικοί, ο συνολικός αριθμός θετικών περιπτώσεων στο σχολείο είναι 5.
1 νοσοκόμα που εργάζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κερύνεια είναι θετική. 1 γιατρός στο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης της Λευκωσίας είναι η επαφή της νοσοκόμας.

Επανάσταση Σίδηρος

Στην πανδημία coronavirus (COVID-19), η εξάπλωση στην «τοπική μετάδοση» στο βόρειο τμήμα της Κύπρου συνεχίζεται. Η ασθένεια εξαπλώνεται ειδικά σε νοσοκομεία και σχολεία.

Ο Sevim Sakinsel, 77 ετών, πέθανε ενώ η εξέταση ενός ακόμη ασθενούς που υποβλήθηκε σε θεραπεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο στήθος ήταν θετική.

Δεδομένου ότι οι εξετάσεις δύο ασθενών που υπέβαλαν αίτηση στην Υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στη Λευκωσία με το παράπονο του «υψηλού πυρετού» ήταν θετικές, δύο γιατροί και 1 νοσοκόμα σε καραντίνα σε επαφή με την υπηρεσία.

Θετικές αναφορές περιπτώσεων ήρθαν χθες από πολλά μέρη. Αφού 1 δάσκαλος ήταν θετικός στο Δημοτικό Σχολείο Mustafa Çağatay στην Κερύνεια, 4 ακόμη καθηγητές ήταν θετικοί στις σχολικές εξετάσεις.

Ενώ η ομάδα επαφών εργαζόταν πάλι με έντονο ρυθμό χωρίς να επιβραδύνει χθες, ο Υπουργός Υγείας Ali Pilli εξέτασε τα έργα επί τόπου.

Ο υπουργός Πίλι αξιολόγησε την τελευταία κατάσταση στην τοπική μετάδοση, τις αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Υγείας και το πρόγραμμα εμβολιασμού για ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ.

“Η ομάδα επαφών λειτουργεί εξαιρετικά …”

Μετά από την τοπική μόλυνση που ξέσπασε ξαφνικά, ο φόρτος εργασίας της «ομάδας επαφών» πολλαπλασιάστηκε επίσης. Η ομάδα, που εργάστηκε σκληρά για να βρει επαφές με τις ειδήσεις περίπτωσης που έρχονται σχεδόν κάθε μέρα, συγκεντρώθηκε ξανά χθες.

Η εργασία της ομάδας, η οποία κάνει σοβαρή δουλειά για την πρόληψη της μόλυνσης, ειδικά στο νοσοκομείο, εμποδίζεται λόγω των αυξανόμενων τοπικών περιπτώσεων.


Ο υπουργός Υγείας Ali Pilli:

“1 νοσοκόμα που έλαβε το τεστ PCR είναι θετική”

Ο υπουργός Υγείας Ali Pilli μίλησε στο YENİDÜZEN και έδωσε πληροφορίες σχετικά με την τελευταία κατάσταση. Ο Πίλι, ο οποίος προειδοποίησε τους πολίτες να είναι πολύ πιο προσεκτικοί λόγω των αυξανόμενων περιπτώσεων στη χώρα, έδωσε επίσης πληροφορίες για το Κρατικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο Πίλι είπε ότι 1 νοσοκόμα που έλαβε τεστ PCR στο Πανδημικό Νοσοκομείο είχε θετικό αποτέλεσμα και ότι ξεκίνησε η θεραπεία.

Αναφέροντας ότι 2 γιατροί και 1 νοσοκόμα που ήταν εν ενεργεία στην υπηρεσία έγιναν δεκτά ως επαφή και καραντίνα σχετικά με τα θετικά αποτελέσματα 2 ασθενών που υπέβαλαν αίτηση στην Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, ο Πίλι είπε: «Δεχόμαστε κάθε περίπτωση που έρχεται στην Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης ως θετική και λαμβάνουμε τα μέτρα εκεί με αυτόν τον τρόπο. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες μας που εργάζονται στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ενεργούν προσεκτικά και πραγματοποιούνται δοκιμές. “Με τα θετικά αποτελέσματα 2 ασθενών που υπέβαλαν αίτηση στην υπηρεσία, 2 γιατροί και 1 νοσοκόμα έγιναν δεκτοί ως επαφή και καραντίνα.”

Pilli: “Υπάρχουν 3 ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανδημικού Νοσοκομείου”

Αναφέροντας ότι υπάρχουν 3 ασθενείς στην Υπηρεσία Εντατικής Θεραπείας Πανδημίας, ο υπουργός Ali Pilli είπε ότι 1 ακόμη ασθενής στην Υπηρεσία Θωρακικών Νοσημάτων μεταφέρθηκε σε εντατική θεραπεία με θετικό τεστ, αλλά το τεστ του ασθενούς στην ίδια υπηρεσία ήταν αρνητικό, αλλά η παρακολούθηση του συνεχίστηκε.

Αναφέροντας ότι οι χρόνιες περιπτώσεις επιδεινώνονται λόγω του χειμερινού μήνα, ο Πίλι είπε, «Οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να φύγουν από το σπίτι, ειδικά χρόνιες περιπτώσεις στην ομάδα κινδύνου. Τους χειμερινούς μήνες, ειδικά εκείνοι με χρόνιες ασθένειες πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο. Τους μήνες αυτούς, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χρόνιες ασθένειες θα πρέπει να αυξήσουν τα μέτρα τους ».

Με μπαταρία: “Το σχέδιο εμβολιασμού μας είναι έτοιμο”

Δίνοντας πληροφορίες στο YENİDÜZEN σχετικά με τον εμβολιασμό, ο υπουργός Υγείας Ali Pilli δήλωσε ότι το εμβόλιο έχει αρχίσει να παράγεται στον κόσμο.

Ο Πίλι ανακοίνωσε ότι η υποδομή για τον εμβολιασμό είναι έτοιμη στη χώρα και ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου.

Τονίζοντας ότι η προτεραιότητα στο σχέδιο σχετικά με τον εμβολιασμό είναι οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας, όσοι μένουν σε γηροκομεία και άτομα με χρόνιες ασθένειες, δήλωσε ο Πίλι, “Θα είμαστε επιτυχημένοι στα εμβόλια.”

“Ο ιός μεταλλάχθηκε, αυξήσαμε τα μέτρα”

Σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να λάβουν μέτρα ξεχωριστά, ο Ali Pilli δήλωσε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε στον κόσμο και στο νότιο τμήμα της Κύπρου και μεταδόθηκε πιο γρήγορα, “Έχουμε αυξήσει τα μέτρα.”

Υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της μάσκας, της απόστασης και της υγιεινής, ο Pilli τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί η μάσκα. Επισημαίνοντας ότι ειδικά οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκες σε στενή επαφή, ο Πίλι είπε: «Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολύ υψηλός στα κυβερνητικά γραφεία. «Η κοινότητα δεν πρέπει να σχηματίζεται ενώ πίνουν καφέ και τσάι, οι άνθρωποι πρέπει να πίνουν μόνο τσάι καφέ».

Ευρώπη Φάρμακο Πρακτορείο Ποιες είναι οι σκανδιναβικές μελέτες σχετικά με (EMA) εγκεκριμένα εμβόλια;

Το σχέδιο εμβολίων που ετοίμασαν οι Τουρκοκύπριοι εμπειρογνώμονες για τον Βορρά εστάλη στον Ελληνοκύπριο Συμπρόεδρο της Δικοινοτικής Επιτροπής Τεχνικής Υγείας και στον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη Τετάρτη, με τις ζητούμενες αναθεωρήσεις.
Έχουν φτάσει επίσης δύο ψυγεία αποθήκευσης εμβολίων μείον (-) 75 βαθμών και υπάρχει ένα άλλο ψυγείο εμβολίων στη χώρα. Η χωρητικότητα όλων είναι επαρκής για τη διατήρηση 300 χιλιάδων δόσεων εμβολίου.
Η Τεχνική Επιτροπή Δικοινοτικής Υγείας θα πραγματοποιήσει μια διαδικτυακή συνάντηση αυτήν την εβδομάδα, καθώς και μια διαδικτυακή εκπαίδευση για αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες στο Βορρά.
Σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης για τα Εμβόλια που καταρτίστηκε για τους Τουρκοκύπριους, το πρόγραμμα για το πότε θα σταλούν εμβόλια στο βορρά αναμένεται να κοινοποιηθεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών.


Μάτια για το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας

Το Ανώτατο Συμβούλιο των Λοιμωδών Νοσημάτων, το οποίο συνεδρίασε στις 30 Δεκεμβρίου και έλαβε πολλές αποφάσεις, συνέρχεται ξανά σήμερα.

Το εξάμηνο ξεκίνησε από σήμερα στα σχολεία που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις του ανώτατου συμβουλίου.

Οι αποφάσεις σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00 το βράδυ, μαζί με την απαγόρευση της μαζικής ψυχαγωγίας στους δρόμους και τα κέντρα διασκέδασης λόγω της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, θα επανεξεταστούν σήμερα.

Αποφασίζοντας να κάνουν το διάλειμμα του εξαμήνου νωρίς στα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία και να πραγματοποιήσουν τις διακοπές μεταξύ 4 και 15 Ιανουαρίου, η επιτροπή αποφάσισε επίσης ότι όλοι από το νότο της Κύπρου θα πρέπει να υποβληθούν σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου. Οι άδειες ατόμων που εργάζονταν στη νότια Κύπρο, στους οποίους επιτράπηκε να περάσουν χωρίς καραντίνα από το Υπουργείο Υγείας, ακυρώθηκαν επίσης έως τις 10 Ιανουαρίου.

Η πρακτική της μη συγκέντρωσης περισσότερων από 10 ατόμων σε σπίτια στο πλαίσιο των μέτρων της Πρωτοχρονιάς θα λήξει σήμερα.

Οι αποφάσεις καραντίνας για τους επιβάτες που έρχονται στην ΤΔΒΚ παρατάθηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα στις 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με χώρες.

Η επιτροπή, η οποία απαγορεύει τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς και παρόμοιες δραστηριότητες ψυχαγωγίας, διοργάνωσε επίσης γάμους, κινηματογράφο, θέατρο, γενέθλια, συλλογική λατρεία, αρραβώνα, γάμο, θρησκευτικό φεστιβάλ και εκθέσεις. Αποφάσισε επίσης να προσθέσει τις δραστηριότητές του και να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες.

Ο υπουργός Πίλι είπε ότι δεν τηρήθηκαν οι αποφάσεις απαγόρευσης της κυκλοφορίας και ότι το ανώτατο συμβούλιο θα επανεξετάσει το ζήτημα αυτό στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Εστιατόριο, κουρέας, κομμωτήριο και γυμναστήρια…

Ανώτατη Επιτροπή Λοιμωδών Νοσημάτων, κατά τη συνεδρίασή της στις 25 Δεκεμβρίου, μετά τις 21:00 από τις 28 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σε καφετέρια, εστιατόριο, ζαχαροπλαστείο, γραφείο στοιχημάτων, κομμωτήριο, κέντρο ομορφιάς, αίθουσα μασάζ, γυμναστήριο, πίτα, κουλούρι, κουρείο. είχε σταματήσει τις δραστηριότητες και ανακοίνωσε ότι μόνο οι υπηρεσίες απογείωσης θα είναι ανοιχτές μετά τις 21:00.

Με την αξιολόγηση που έγινε από την επιτροπή, η απόφαση για το κλείσιμο ταβέρνων, μπαρ, κλαμπ και παρόμοιων χώρων ψυχαγωγίας παρατάθηκε μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2021.

Το δικαίωμα εισόδου χωρίς καραντίνα, το οποίο παραχωρήθηκε για περίοδο τριών ημερών ή λιγότερο, διακόπηκε επίσης επ ‘αόριστον.

Στην επιτροπή, η απόφαση σχετικά με τον τομέα των μεταφορών επαναξιολογείται και λεωφορεία, λεωφορεία, ταξί κ.λπ. Αποφασίστηκε ότι τα οχήματα που εκτελούν μεταφορά δεν πρέπει να μεταφέρουν τους επιβάτες στην πλευρά του οδηγού, και οι επιβάτες σε λεωφορεία και μίνι λεωφορεία θα πρέπει να μεταφέρουν επιβάτες με διάταξη καθίσματος, έτσι ώστε ένα από τα πίσω καθίσματα του καθίσματος του οδηγού να είναι κενό και αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η προηγούμενη απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.


Pilli: “Θα λάβουμε ριζικά μέτρα για τον Νότο”

Ο υπουργός Υγείας Αλί Πίλι τόνισε ότι υπάρχει σοβαρή αύξηση της επιδημίας στο νότο της Κύπρου και σημείωσε ότι άκουσαν την ανησυχητική κλήση του επικεφαλής ιατρού του Νοσοκομείου Νότιας Λευκωσίας και παρακολούθησαν την κατάσταση με θλίψη.

Ο υπουργός Πίλι είπε, «Οι μεταβάσεις στο Νότο σταμάτησαν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Παρακολουθώντας τις αυξανόμενες περιπτώσεις με θλίψη, θα λάβουμε ριζικά μέτρα σχετικά με τις μεταβάσεις στο νότο μετά τις 10 Ιανουαρίου ».

Ευχαρίστησε τους επαγγελματίες υγείας με μπαταρίες…

Ο Αλί Πίλι, ο υπουργός Υγείας, ο οποίος παρακολούθησε το έργο της ομάδας επαφής του στο Κρατικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όλη την ημέρα, επεσήμανε ότι η επιδημία θα αυξηθεί εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες.

Ο Πίλι τόνισε ότι πάρα πολλοί άνθρωποι πέθαναν στο εξωτερικό λόγω αυτού του ιού και είπε: «Οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν σοβαρά αυτήν την επιδημία, οι συνάδελφοί μας ηλικίας 40-50 έχασαν τη ζωή τους. Ας συμμορφωθούμε με τους κανόνες, η ομάδα επικοινωνίας 24/7 και όλοι οι επαγγελματίες υγείας εργάζονται με μεγάλη αφοσίωση. Ευχαριστώ πολύ σε όλους ».


Τελευταία κατάσταση σε τοπικές περιπτώσεις: Επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικοί …

Η τοπική μετάδοση εξαπλώνεται ακατάπαυστα. Παρά την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Μεταδοτικής Υγείας για διακοπές εξαμήνου σχετικά με τα σχολεία, τα αποτελέσματα των εξετάσεων 12 δασκάλων και 23 μαθητών συνολικά είναι θετικά.

Ο ασθενής, ο οποίος υποβλήθηκε σε θεραπεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Στήθος την περασμένη εβδομάδα και υποβλήθηκε σε θεραπεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας καραντίνας με θετικό τεστ PCR, πέθανε.

Το τεστ PCR του 77χρονου Sevim Sakinsel, ενός από τους 3 ασθενείς στην ίδια υπηρεσία, ήταν θετικό και η ήσυχη ζωή της μεταφέρθηκε χθες στη μονάδα εντατικής θεραπείας καραντίνας.

Ο 8ος θάνατος λόγω covid-19 συνέβη στη χώρα. Στη δήλωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το θάνατο του Sakinsel, αναφέρθηκε ότι ο 77χρονος ασθενής είχε ιδιοπαθή ίνωση στους πνεύμονες και χρόνια πνευμονική νόσο.

2 άτομα που πηγαίνουν στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης είναι θετικά, οι νοσοκόμες και οι γιατροί έρχονται σε επαφή.

Οι εξετάσεις PCR 2 ατόμων που πήγαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ήταν θετικοί, 2 γιατροί και 1 νοσοκόμα σε καραντίνα στην υπηρεσία. Το τεστ μιας νοσοκόμας που εργαζόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κερύνεια ήταν θετικό και το τεστ γιατρού επαφής της νοσοκόμας ήταν θετικό στο Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμολογίας Λευκωσίας.

12 εκπαιδευτικοί, 23 μαθητές είναι θετικοί.

Η επιδημία δεν επιβραδύνθηκε, ειδικά στα σχολεία. Αφού 1 δάσκαλος ήταν θετικός στο Δημοτικό Σχολείο Mustafa Çağatay στην Κερύνεια, 4 ακόμη καθηγητές θετικά στο σχολείο στις 31 Δεκεμβρίου.

Η θεραπεία covid-19 12 δασκάλων και 23 μαθητών συνεχίζεται σε όλο το νησί μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.


Οι περιπτώσεις αυξάνονται στο 9 δημοτικό σχολείο Eylül

Οι εξετάσεις PCR 12 μαθητών και 7 εκπαιδευτικών ήταν θετικές έως τις 30 Δεκεμβρίου μετά τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο 9 Eylül Δημοτικό Σχολείο, όπου 615 μαθητές εκπαιδεύτηκαν στη Λευκωσία.

Ο ισχυρισμός ότι οι δεύτερες εξετάσεις 15 μαθητών σε καραντίνα ήταν θετικές, αποκάλυψε την τρομερή εικόνα στο σχολείο.

Σε ένα μήνυμα που στάλθηκε στο τηλέφωνο ενός γονέα στο Δημοτικό Σχολείο 9 Eylül, δηλώθηκε ότι 15 ακόμη μαθητές έδειξαν θετικό, αλλά επίσημες πηγές δεν το επιβεβαίωσαν ακόμη.

Το μήνυμα που αποστέλλεται στο κινητό του γονέα έχει ως εξής:

Αγαπητοί γονείς, Δόξα τω Θεώ δεν υπάρχουν θετικές περιπτώσεις από την τάξη μας. Ωστόσο, 15 από τους μαθητές μας από το σχολείο μας ήταν θετικοί στις δεύτερες εξετάσεις τους και μερικοί από αυτούς μολύνθηκαν επειδή είχαν επαφή με τις οικογένειές τους. Συνεπώς, συνεχίστε την καραντίνα σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τις δοκιμές σας. Θυμηθείτε ότι πολλά θετικά παιδιά δεν εμφανίζουν συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του πυρετού.

.Source