Ξεκινά το 8ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας: Ο Κάστρο μεταφέρει γραφείο

Στο 8ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, που ξεκίνησε σήμερα, ο Ραούλ Κάστρο αναμένεται να παραδώσει την Πρώτη Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής στον Μιγκέλ Ντιάζ Κανέλ.

Ο Ραούλ Κάστρο ανέλαβε τη θέση του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής στο 6ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας το 2011. Για την Κούβα, ήταν μια περίοδος υπηρεσίας κατά την οποία ξεκίνησε μια ειδική περίοδος από πολλές απόψεις και προγραμματίστηκαν μακροπρόθεσμα οικονομικά και κοινωνικά βήματα. Αυτό το συνέδριο ήταν ένα συνέδριο όπου ο αρχηγός του κουβανικού λαού, ο Φιντέλ, έδωσε επίσης ένα σημαντικό μήνυμα στην κοινωνία όταν έφυγε από την κεντρική επιτροπή του κόμματος και ο Φιντέλ είχε προτείνει στους στελέχους σε σημαντικούς εκτελεστικούς ρόλους στο κράτος και το κόμμα θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του για δύο έως πέντε χρόνια στη σειρά. Αυτό ήταν απαραίτητο για τα προγραμματισμένα βήματα να πραγματοποιηθούν με συγκεκριμένο ρυθμό και να απορροφηθούν και να υιοθετηθούν από την κοινωνία, και για να είναι σε θέση το σχετικό προσωπικό να εκτελέσει τις εργασίες σύμφωνα με τους στόχους τους εντός επαρκούς χρονικού διαστήματος.

Το τελευταίο συνέδριο που παρακολούθησε ο Fidel κατά τη διάρκεια της ζωής του ήταν το 7ο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Απριλίου 2016. Καθώς έφυγε από αυτόν τον κόσμο φυσικά, άφησε το κόμμα και τη χώρα του μια κληρονομιά αξιών όπως η σκληρή δουλειά, η συλλογικότητα, η οργάνωση και η πειθαρχία στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής Κούβας. Το 7ο Συνέδριο αφορούσε εθνικά οικονομικά σχέδια που καλύπτουν την περίοδο έως το 2030. Με άλλα λόγια, τα θεμέλια όλων των κανονισμών που τηρούμε σήμερα τέθηκαν χρόνια πριν, με τα λόγια του Ραούλ, ο κουβανός λαός δεν αντιμετώπισε ποτέ «θεραπεία σοκ».

Στη δεκαετία από το 2011, υπό την υποδειγματική ηγεσία του Ραούλ, η Κούβα έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να αναπτύξει την οικονομία της κάτω από σκληρές συνθήκες αποκλεισμού, αντιμετώπισε δύο μεγάλους τυφώνες και θεράπευσε τις πληγές της κοινωνίας, ανανέωσε το Σύνταγμά της με τη συμμετοχή εκατομμυρίων πολιτών, την ενότητα οι λατινοαμερικάνικοι λαοί και πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό … Από πέρυσι, χάρη στο εντατικό έργο των κουβανών επιστημονικών εργαζομένων και κρατικών φορέων, οι Κουβανοί και ολόκληρος ο κόσμος έδωσαν ελπίδα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το 8ο Συνέδριο θα σηματοδοτήσει ένα νέο ορόσημο στην ιστορία του σοσιαλιστικού νησιού. Τα ονόματα της γενιάς που έκαναν την επανάσταση αναμένεται να μεταφέρουν τα καθήκοντά τους στα ονόματα της νεότερης γενιάς. Ο Ραούλ Κάστρο, ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες στην ιστορία της επανάστασης, ο οποίος έχει αφήσει πίσω εξήντα χρόνια, θα παραδώσει τη θέση του Πρώτου Γραμματέα όπως είχε προγραμματιστεί. Ο Miguel Diaz Canel, ο οποίος ανέλαβε την Προεδρία από τον Raúl το 2018, αναμένεται να αναλάβει αυτήν τη θέση. Ενάντια σε όλο το χάος και τη ρύπανση που δημιουργεί ο καπιταλιστικός κόσμος, η Κούβα κάνει πολιτικά βήματα με θάρρος και αποφασιστικότητα με την προγραμματισμένη οικονομική και κοινωνική της τάξη. Μεγάλα βήματα στην πορεία της ανθρωπότητας …

.Source