Ξεκινούν οι οδικές εργασίες για τη σύνδεση Peyia και Coral Bay

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την παροχή ενός καλύτερου οδικού δικτύου στην Πέγεια, το οποίο ξεκίνησε με την κατεδάφιση ενός σπιτιού σε μια επικίνδυνη γωνία επιτρέποντας τη διεύρυνση του δρόμου την Κυριακή, επιβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές.

Αναμένεται να γίνουν βελτιώσεις στον υπάρχοντα δρόμο που συνδέει το κέντρο της Πέγιας με την τουριστική περιοχή του Κόλπου των Κοραλλιών, δήλωσε η τοπική σύμβουλος Λίντα Λέμπλαντ στο Cyprus Mail τη Δευτέρα.

Η διεύρυνση του υφιστάμενου δρόμου και η βελτίωση της ορατότητας των οδηγών και των πεζών στη διασταύρωση της οδού Μιχαλάκη Κυριανού και της οδού Ακαμάντου, συνεπάγεται την κατεδάφιση ενός σπιτιού και αποτελεί προτεραιότητα για τον δήμο, είπε.

Το έργο έρχεται με συνολική τιμή 5 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το 80 τοις εκατό θα καλυφθεί από κεφάλαια από το κράτος καθώς είναι επίσημο έργο δημοσίων έργων, το υπόλοιπο 20 τοις εκατό θα είναι ευθύνη του δήμου Πέγιας.

«Αυτό το έργο έρχεται εδώ και πολύ καιρό, περίπου 12 χρόνια. Θα περιλαμβάνει έναν αριθμό κυκλικών κόμβων που θα βοηθήσουν στην επιβράδυνση της κυκλοφορίας, θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια κ.ο.κ.

Ο δήμος απέκτησε το ακίνητο που κατεδαφίστηκε στη διασταύρωση της οδού Ακαμάντου και της Λεωφόρου Μιχαλάκη Κυπριακού, καθώς ήταν επικίνδυνη γωνιά, είπε. Επιπλέον, άλλα εδάφη έχουν εξαγοράσει υποχρεωτικά.

Δεν έχει συμφωνηθεί χρονοδιάγραμμα για το πότε θα προχωρήσει περαιτέρω το έργο καθώς τα τελευταία «κομμάτια» γραφειοκρατίας και γραφειοκρατίας διευθετούνται. Ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, είπε.

Στη σελίδα του στο Facebook, ο δήμαρχος της Πέγιας, Μαρίνος Λάμπρου σημείωσε ότι οι μελέτες για το έργο έχουν ολοκληρωθεί και η ανακοίνωσή του αναμένεται εντός ενός μηνός.

Η πρώτη φάση του έργου έχει μήκος 2 χλμ και κοστίζει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Λάμπρου σημείωσε ότι το έργο περιλαμβάνει επίσης φωτισμό, φύτευση δέντρων και υπόγεια καλώδια.

Source