“Ξεχάστε τις διακοπές του Πάσχα” στο πλαίσιο μιας σοβαρής επιδημιολογικής εικόνας, λένε οι ειδικοί [ΒΙΝΤΕΟ]

Καθώς ο κοροϊός συνεχίζει την επίθεσή του στην Κύπρο, δοκιμάζοντας τα σύνορα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε μια εμπειρογνωμοσύνη για το πώς να αλλάξει την κρίσιμη κατάσταση, καθώς οι περιπτώσεις παραμένουν υψηλές ενώ οι εισαγωγές και η νοσηλεία αυξάνονται.

Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε: «Τώρα ο κοροναϊός αρρωσταίνει σε νεαρή ηλικία, βλέπουμε ότι οι νέοι είναι τώρα 40 σε νοσοκομεία, 50 βλέπουν θανάτους στα 50, βλέπουμε σοβαρή νοσηλεία, δεν είναι όλα αστεία».

Μέσα σε ένα μήνα, οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 250%, με το τρίτο κύμα της επιδημίας να φτάνει στο αποκορύφωμά του.

Καρδιολόγος, Δρ. “Η κατάσταση είναι τραγική, δεν αλεξίπτωτο πλαγιάς, έχουμε περάσει πάνω από πέντε”, δήλωσε ο Τζωρτζ. “Εάν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί γρήγορα.”

Ο Υπουργός Υγείας για άλλη μια φορά προειδοποιεί ότι η έξοδος από τον έλεγχο και η έξοδος από τον έλεγχο είναι θέμα ημερών.

“Γνωρίζετε ότι αν συνεχίσουμε έτσι, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα φτάσει στα όριά του με μαθηματική ακρίβεια;” «Μπορείτε να δείτε ότι πέντε έως δέκα ασθενείς αυξάνονται καθημερινά, is αυξάνεται απότομα, more πολύ περισσότερο, և δεν μπορείτε να εργαστείτε εκεί», είπε ο κ. Ιωάννου.

Εάν η κατάσταση δεν ελεγχθεί, οι κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες θα λάβουν σκληρές αποφάσεις, επηρεάζοντας τους πολίτες, τον επιχειρηματικό κόσμο και την κυπριακή οικονομία γενικότερα. Λοιπόν, ξεχάστε οποιεσδήποτε διακοπές σε οποιαδήποτε διακοπές.

Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «το νόημά μας είναι να κάνουμε το κόλπο σωστά, όχι αυτό που πρόκειται να ξεκουραστούμε. «Είναι δυνατόν να διατηρηθεί η επιδημιολογική εικόνα, understand κατανοούμε την ψυχολογία του κόσμου, և γι ‘αυτό περάσαμε από αυτή τη χαλάρωση».

Η μόνη εξαίρεση στις διακοπές του Πάσχα μπορεί να είναι ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται στους ναούς κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Γιώργος Ορτ Πετρίκκος, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είπε: «Τώρα οι εστίες είναι παντού, over επιπλέον το εσωτερικό տարած οι οικογενειακές μεταφορές του, πρέπει να υποχωρήσουμε αυστηρά» σε αυτές τις εκδηλώσεις ».

Η στάση ορισμένων κρουσμάτων προκαλεί επίσης πονοκεφάλους επειδή δεν διατηρούν τον αυτοέλεγχο ή δεν κρύβουν τις στενές επαφές τους, με αποτέλεσμα ενεργές αλυσίδες που είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

Source