«Ξύλινο δορυφορικό έργο» κατά της απόρριψης του διαστήματος από την Ιαπωνία

Σύμφωνα με τη δήλωση της Sumitomo Forestry (SFC), η οποία εργάζεται για ξύλο και προϊόντα ξύλου στην Ιαπωνία για πολλά χρόνια, η εταιρεία και το Πανεπιστήμιο του Κιότο συμφώνησαν στο έργο να παράγει τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο στον κόσμο και να τον στείλει στο διάστημα ενόψει των διαστημικών σκουπιδιών που αυξάνονται κάθε χρόνο.

Η SFC θα πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με τη χρήση υλικών ξύλου στο διάστημα βάσει της συμφωνίας.

Μετά τα πειράματα σε ξύλα σε διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα του κόσμου, η εταιρεία SFC και το Πανεπιστήμιο του Κιότο θα παράγουν ξύλινους δορυφόρους ανθεκτικούς στις αλλαγές θερμότητας και το φως του ήλιου έως το 2023.

“ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΤΗΣΗΣ”

Μέλος της Ιαπωνικής Αστροναύτης και του Πανεπιστημίου του Κιότο, Doi Takao, που επισκέφθηκε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον Μάρτιο του 2008, μίλησε στο BBC.

“Ανησυχούμε πολύ για το γεγονός ότι όλοι οι δορυφόροι που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα καίγονται, παράγοντας μικροσκοπικά σωματίδια οξειδίου του αργιλίου που επιπλέουν στην ανώτερη ατμόσφαιρα για χρόνια”, δήλωσε ο Doi. είπε.

Σημειώνοντας ότι το έργο θα επηρεάσει τη φύση του κόσμου, ο Ντόι είπε, “Το επόμενο στάδιο είναι να αναπτυχθεί το μοντέλο μηχανικής του δορυφόρου. Στη συνέχεια θα κάνουμε το μοντέλο πτήσης.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

60 ΠΟΣΟΣΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ

Ενώ ο αριθμός των δορυφόρων που εκτοξεύονται στην ατμόσφαιρα για σκοπούς όπως επικοινωνία, τηλεόραση, πλοήγηση και πρόγνωση καιρού αυξάνεται, τα δορυφορικά μέρη που είναι εκτός χρήσης ενέχουν τον κίνδυνο πτώσης στη γη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βασίζονται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το 60 τοις εκατό από περίπου 6 χιλιάδες δορυφόρους σε όλο τον κόσμο δημιουργούν διαστημικά σκουπίδια στην ατμόσφαιρα επειδή δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

.Source