Οδηγίες γιορτής της Πρωτοχρονιάς για το Μουμπάι, το Δελχί, το Μπανγκαλόρ και άλλες πόλεις

  • Έχουν επιβληθεί περιορισμοί σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ινδίας για τον περιορισμό των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς.
  • Οι νυχτερινές απαγορεύσεις και το άρθρο 144 έχουν επιβληθεί στο Δελχί και στη Βομβάη.
  • Η Χαϊντεραμπάντ επέτρεψε σε πάρτι μεταξύ 11 μ.μ. στις 31 Δεκεμβρίου και 1 π.μ. την 1η Ιανουαρίου.

Οι εορτασμοί της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να είναι χαμηλής σημασίας φέτος λόγω της πανδημίας COVID-19 και των περιορισμών που επιβάλλονται σε ολόκληρη τη χώρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Διάφορες κρατικές κυβερνήσεις έχουν βρει κατευθυντήριες γραμμές για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που στοχεύουν στον έλεγχο του πλήθους σε πολυσύχναστες τοποθεσίες, προκειμένου να συγκρατηθεί η εξάπλωση του COVID-19, ειδικά με μια νέα παραλλαγή.

Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά στις οδηγίες για ορισμένες από τις μεγάλες πόλεις της Ινδίας:

Δελχί

Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Δελχί επέβαλε βραδινή απαγόρευση στην εθνική πρωτεύουσα από τις 11 μ.μ. της 31ης Δεκεμβρίου έως τις 6 π.μ. την 1η Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο κοινό περισσότερα από πέντε άτομα.

Δεν θα επιτρέπονται εορτασμοί και συγκεντρώσεις Πρωτοχρονιάς σε δημόσιους χώρους. Για να αποφευχθούν ιδιωτικές εκδηλώσεις, η Αστυνομία του Δελχί προειδοποίησε τους πολίτες να μην διοργανώσουν πάρτι ή εορτασμούς εκ των προτέρων κατά τη διάρκεια των καθορισμένων ωρών.

Διαφήμιση


“Για να διευκολυνθεί ο υπερπληθυσμός την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου), δεν θα επιτρέπεται η έξοδος από το σταθμό Rajiv Chowk του μετρό. Στις 9 μ.μ. θα επιτρέπεται η είσοδος των επιβατών μέχρι την αναχώρηση του τελευταίου τρένου. Προγραμματίστε το ταξίδι σας ανάλογα” Metro Rail Corporation (DMRC)
tweeted.

Μουμπάι


Στη Βομβάη, η νυχτερινή απαγόρευση θα επιβληθεί από τις 11 μ.μ. στις 31 Δεκεμβρίου έως τις 6 π.μ. την 1η Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε εστιατόρια, μπαρ, παραλίες, στέγες και παμπ μόλις ξεκινήσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Παρόλο που δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην επίσκεψη φίλων και οικογένειας, το πολύ τέσσερα άτομα θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν με όχημα. Η αστυνομία του Μουμπάι είπε ότι θα διενεργήσει εξετάσεις αίματος αντί για δοκιμές αναπνοής για να αποτρέψει το ποτό και την οδήγηση.

Μπανγκαλόρ

Η αστυνομία της Μπανγκαλόρ στις κατευθυντήριες γραμμές της δήλωσε ότι δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις περισσότερων από τεσσάρων ατόμων σε δημόσιους χώρους. Οι απαγορευτικές παραγγελίες στην πόλη θα ξεκινήσουν από τις 12 το μεσημέρι στις 31 Δεκεμβρίου και θα λήξουν στις 6 π.μ. την 1η Ιανουαρίου.

Τα διαμερίσματα και οι κοινωνίες έχουν επίσης δοθεί οδηγίες να μην διοργανώνουν εορτασμούς Πρωτοχρονιάς. Τα εστιατόρια επιτρέπεται να λειτουργούν, αλλά οι πελάτες επιτρέπεται μόνο με κράτηση εκ των προτέρων.

Τσενάι

Η αστυνομία της Τσενάι έχει δώσει εντολή σε θέρετρα που βρίσκονται κατά μήκος του Old Mahabalipuram Road και του Chennai’s East Coast Road να μην οργανώνουν πάρτι.

Οι επισκέπτες που διαμένουν επί του παρόντος σε αυτά τα θέρετρα θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν αυτές τις διαδρομές έως τις 10 Δεκεμβρίου στις 10 μ.μ. μετά την προσκόμιση έγκυρης ταυτότητας. Δεν επιτρέπονται πάρτι σε παραλίες, εστιατόρια, παμπ, κλαμπ και μπαρ.

Χαϊντεραμπάντ

Η Αστυνομία Cyberabad έχει δώσει εντολή ότι οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να πραγματοποιούνται μεταξύ 8 μ.μ. στις 31 Δεκεμβρίου έως 1 π.μ. την 1η Ιανουαρίου. Η Outer Ring Road (ORR) θα είναι ανοιχτή μόνο για τους επιβάτες του αεροδρομίου από τις 10 μ.μ. στις 31 Δεκεμβρίου έως τις 5 π.μ. τον Ιανουάριο 1.

Η αστυνομία έχει επίσης δώσει οδηγίες σε ξενοδοχεία, θέρετρα, παμπ και μπαρ να μην οργανώνουν πάρτι χωρίς την προηγούμενη άδεια της αστυνομίας.

Τζαϊπούρ

Η κυβέρνηση του Ρατζαστάν επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλες τις πόλεις με πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων. Οι περιορισμοί θα ισχύουν από τις 8 μ.μ. στις 31 Δεκεμβρίου έως τις 6 π.μ. την 1η Ιανουαρίου.

Καλκούτα

Η κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης αποφάσισε να διοργανώσει δημόσιες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την πολιτεία και το θέμα θα βασίζεται στις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κατά της γεωργίας και στις διαμαρτυρίες κατά της CAA.

Οδησσός

Η κρατική κυβέρνηση επέβαλε τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. στις 31 Δεκεμβρίου έως τις 5 π.μ. την 1η Ιανουαρίου. Ο αστυνομικός επίτροπος της Cuttack-Bhubaneswar Sudhanshu Sarangi είπε ότι όλα τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης.

“Η κυβέρνηση της Οντίσα επιβάλλει νυχτερινή απαγόρευση από τις 10 μ.μ. απόψε έως τις 5 π.μ. αύριο το πρωί σε ολόκληρη την πολιτεία. Ζητείται από το ευρύ κοινό να συνεργαστεί. Όλες οι βασικές υπηρεσίες και κινήσεις επιτρέπεται να συνεχιστούν κατά τις ώρες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας,” SRC) Ο Pradeep Kumar Jena έκανε tweet την Πέμπτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από το WhatsApp που δεν λειτουργεί σε επιλεγμένα μοντέλα έως τριμηνιαίες αποδόσεις GST – αυτές είναι μερικές σημαντικές αλλαγές στην Ινδία από την 1η Ιανουαρίου

Το Δελχί επιβάλλει απαγόρευση απαγόρευσης δύο διανυκτερεύσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – δεν επιτρέπονται εορτασμοί σε δημόσιους χώρους

Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας προειδοποιεί ότι οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς αποτελούν απειλή «υπερδιανομής», ζητά από τα κράτη να περιορίσουν το πλήθος

.Source