Οδύσσεια … η φλογερή κορδέλα, η συγκυρία του χρόνου և … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Οδύσσεια του Γενικού Ελεγκτή χρησιμοποιείται ξανά από τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος σηματοδότησε έναν νέο γύρο συγκρούσεων εν μέσω συμφιλίωσης καθώς το πολιτικό στάδιο καίγεται μετά τις προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Odyssey Piran εναντίον του χαλιού της κυβέρνησης στο AKEL և DIKO για διαβατήρια

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης μπορεί να μην είχε λάβει τις περιπτώσεις προηγούμενης πολιτογράφησης που ζήτησε με ανυπομονησία όταν ο Γενικός Εισαγγελέας έβγαλε μια κόκκινη γραμμή ενώ η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής συνεχίστηκε, αλλά ο Γενικός Ελεγκτής επέστρεψε στην περιοχή.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αφού εγκατέστησε ζώνη πυρκαγιάς μπροστά από την Επιτροπή Ελέγχου, ακύρωσε την 221 πολιτογράφηση υπό το προηγούμενο καθεστώς, ήρθε να ανακοινώσει έρευνα, αδειάζοντας αποτελεσματικά τη θέση του Αρχηγού Συμβούλου, δηλαδή του Νομικού Συμβούλου, ο οποίος είπε ότι «όταν η διοικητική Το όργανο θα μεταβεί Κατόπιν αιτήματος, θα βασίζεται στο νομικό καθεστώς που ισχύει τη στιγμή της δημοσίευσης της πράξης, ανεξάρτητα από το αν διέφερε από τη σχετική αίτηση κατά τη στιγμή της υποβολής. “

Η νέα έρευνα του Οδυσσέα և Η πτώση της έκθεσης του Σαββίδη επιδεινώνει τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων τον περασμένο Οκτώβριο, με μια νέα εστίαση στις έρευνες πολιτογράφησης όταν η κυβέρνηση έδειξε το δάχτυλό του στον επικεφαλής ελεγκτή, παραπέμποντάς τον. αφενός, πώς λειτουργεί πέραν των αρμοδιοτήτων του, και αφετέρου, πώς οργανώνεται από τα πολιτικά κόμματα.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατάφερε και πάλι να βρεθεί στο κέντρο της κυβέρνησης της αντιπολίτευσης, η οποία ακολουθεί τα κινήματά του, αλλά διατηρεί μια στάση αναμονής, καθώς υπήρξε λόγος άσεμνης συμπεριφοράς στο παρελθόν. ως ένδειξη έκκλησης στο Ανώτατο να το σταματήσει.

Αναμφίβολα, η έντονη διαμάχη μεταξύ του Ελεγκτή και της «Κυβέρνησης» δεν φαίνεται να επιλύεται, αντιθέτως, ξεσπά όλο και περισσότερο, σε κάθε περίπτωση, με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, αφήνοντας υπαινιγμούς στην Κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς για μεγιστοποίηση. Αυτό επιβεβαιώνεται από τη δήλωσή του, όπου όταν ανακοίνωσε την έναρξη της έρευνας, άφησε υπαινιγμούς για ελλιπείς διαδικασίες πριν καν ξεκινήσει την έρευνα.

“Πέντε άτομα παράνομα πολιτογραφημένα στην Αγία Νάπα Μαρίνα υπέβαλαν την αίτησή τους τον Απρίλιο-Μάιο 2019, αλλά, με δική τους ευθύνη, συμπλήρωσαν τα στοιχεία της αίτησής τους τον Ιούνιο του 2020. Η ομαλοποίησή τους πραγματοποιήθηκε χωρίς καθυστέρηση, αλλά με αρκετά διογκωμένη ταχύτητα, 2,5 μήνες αργότερα, αλλά αγνοώντας το ισχύον νομικό πλαίσιο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα συνολική απώλεια 1 εκατομμυρίου ευρώ. από κρατικά ταμεία. “

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Ο Σαββίδης έριξε το τσεκούρι στον Ελεγκτή և Νικόλαο. “Το Retreat δεν έχει πάτωμα”

Προεκλογική ιστορία ժամանակը η ώρα της επικείμενης ανακάλυψης

Λίγους μήνες μετά την κατάπαυση του πυρός, πιο συγκεκριμένα μετά την ψηφοφορία για τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία μετατράπηκε σε Οδύσσεια λόγω της στάσης του DIKO, το οποίο, χάριν του ελεγκτή, παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως ρυθμιστή για χρόνια. Ψηφίζοντας κατά του προϋπολογισμού, η αντιπολίτευση πήρε το μπαστούνι από τον Γενικό Ελεγκτή, κάνοντας σκληρές κατηγορίες εναντίον της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όταν ο λαός εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τα προβλήματα της διαφθοράς, απαιτεί λογοδοσία, εκκαθαρίζει, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παίρνοντας τον παλμό του λαού, χρησιμοποιούν τις θέσεις του επικεφαλής ελεγκτή για έναν σκληρό βράχο, ζητώντας εξηγήσεις. Από την κυβέρνηση, η οποία βρέθηκε στα μάτια ενός κυκλώνα για θέματα διαφθοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Οι κυβερνητικές οδύσσεια επέστρεψαν. Ο ερευνητής ξεκινά τη διερεύνηση 221 διαβατηρίων

Ωστόσο, αυτό που μπορεί να μην γίνει αντιληπτό από την αντιπολίτευση είναι ότι οι πολίτες απαιτούν την καταπολέμηση της διαφθοράς, ανεξάρτητα από την προέλευσή της, όπως έχει δείξει η ιστορία, η διαφθορά δεν έχει χρώματα. Ωστόσο, η αντιπολίτευση στρέφει την προσοχή της στην κυβέρνηση και την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση, ως ένα ατελείωτο παιχνίδι σκακιού, το οποίο μπορεί να λήξει τον επόμενο Μάιο, μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Επιπλέον, η προεκλογική αφήγηση του ΑΚΕΛ և DIKO θα ολοκληρωθεί πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές, πριν από την οποία θα δημοσιευτεί πιθανώς η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή σχετικά με τη νέα πολιτογράφηση, η οποία ενδέχεται να θεωρήσει την κυβέρνηση υπεύθυνη για την επισήμανση ότι ο Οδυσσέας Πρώην μέλος του Δημοκρατικό κόμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Ο ελεγκτής ανάβει νέες πυρκαγιές. Δηλώνει 221 πολιτογραφίες σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς

Source