Οθωμανική Σελίμ Διάλεξη Περίοδος Διάλεξη – Ποιος είναι ο Σελίμ ΙΙ, Πόσα χρόνια ήταν στο θρόνο;

2. Ο Σελίμ είναι ο πρίγκιπας του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και του Χουρρέμ Σουλτάνου, του 11ου Οθωμανού Σουλτάνου και του 90ου Ισλαμικού Χαλίφη. Ο Selim II έλαβε την υποστήριξη του πατέρα του για να γίνει σουλτάνος ​​και ο πατέρας του, ο Süleyman the Magnificent, ανέβηκε στο θρόνο το 1566 μετά το θάνατό του. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του ως σουλτάνου, κατάφερε να αυξήσει την οθωμανική περιοχή που άφησε ο πατέρας του. 2. Η περίοδος Selim είναι μια λαμπρή περίοδος για την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Σελίμ Β ‘παρέμεινε στο θρόνο μέχρι το θάνατό του και πέθανε το 1574.

2. ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη στις 28 Μαΐου 1524, ο πατέρας του Selim II είναι ο Kanuni Sultan Süleyman και η μητέρα του είναι ο Hürrem Sultan. Όταν ο Selim II, γνωστός ως “Yellow Selim”, ήταν το sancakbeyi της Kütahya, ήρθε στην Κωνσταντινούπολη μετά την είδηση ​​για το θάνατο του πατέρα του, Suleiman the Magnificent, και ανέλαβε το θρόνο. Όταν ο πατέρας του ήταν ο σουλτάνος, οι αδελφοί του Şehzade Bayezid και ο Şehzade Mustafa αποκλείστηκαν και ανέβηκε εύκολα στο θρόνο. Ο πατέρας του Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής και ο παππούς του Γιάβουζ Σουλτάν Σελίμ είχαν μια πολύ ασήμαντη περίοδο σουλτανάτου σε σύγκριση με την περίοδο του σουλτανισμού. Όταν βρισκόταν στο θρόνο, σπουδαίοι πολιτικοί όπως ο Sokullu Mehmed Pasha διατήρησαν τη δόξα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Εκδηλώσεις της περιόδου:

Το 1568, το νησί της Χίου συνελήφθη με τον στόλο υπό την ηγεσία του Piyale Pasha, ενός από τους Γενουάτες που δεν πλήρωνε τους φόρους τους τακτικά και επιτέθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όποτε είχαν την ευκαιρία.

Οι αγώνες στον Ινδικό Ωκεανό, που ξεκίνησαν την εποχή του Kanuni, συνεχίστηκαν την εποχή του Selim II. Διοργανώθηκαν αποστολές κατά την εξέγερση στην Υεμένη και η εξέγερση που ξέσπασε καταργήθηκε.

Με τα οθωμανικά στρατεύματα υπό τη διοίκηση του Λάλα Μουσταφά Πασά, το Κάστρο Μαγκόζα έπρεπε να παραδοθεί μετά από πολιορκία πολέμου και τελικά οι Τούρκοι εγκαταστάθηκαν στο νησί.

Η κατάκτηση της Κύπρου είχε ως αποτέλεσμα την προετοιμασία ενός σταυροφόρου ναυτικού στην Ευρώπη. Αυτό το ναυτικό περιλάμβανε πλοία από τη Βενετία, τη Μάλτα, το Παπάσι, την Ισπανία και άλλα ιταλικά κράτη. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν το οθωμανικό ναυτικό απαίτησε επίθεση από τον καπετάνιο-ı Derya Ali Pasha αντί να υπερασπιστεί και ξεκίνησε ο θαλάσσιος πόλεμος ahnebahtı. Μετά τις βίαιες συγκρούσεις, ο καπετάνιος-er Derya Ali Pasha και οι στρατιώτες του μαρτύρησαν και πολλά οθωμανικά πλοία βυθίστηκαν. Ο Uluç Ali Pasha, ο οποίος είχε μεγάλη επιτυχία στον πόλεμο, μεταφέρθηκε στη θέση του Kaptan-ı Derya από τον Sokullu Mehmet Pasha. Ένα διάσημο απόσπασμα από τον Sokullu Mehmet Pasha σχετικά με τη Μάχη του Inebahti εφιστά την προσοχή: “Κόψαμε το χέρι σου παίρνοντας την Κύπρο, ξυρίσαμε τη γενειάδα μας νικώντας μας στο Inebahti. Το κομμένο χέρι δεν θα αντικατασταθεί από ένα νέο, αλλά το κομμένο μούσι μεγαλώνει πιο παχύ. “

Μαζί με αυτά τα γεγονότα, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της περιόδου του Selim II είναι τα έργα του καναλιού του Sokullu Mehmet Pasha. Τα έργα αυτά είναι έργα του καναλιού Don Volga, του καναλιού Suez και του καναλιού Marmara.

2. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SELIM;

2. Ο Selim γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1524 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ο 11ος οθωμανός σουλτάνος ​​και ο 90ος ισλαμικός χαλίφης. Είναι ο γιος του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και του Χουρρέμ Σουλτάνου. Η παιδική του ηλικία πέρασε στο Παλαιό Παλάτι στην Κωνσταντινούπολη Έλαβε μια πολύ καλή εκπαίδευση στο παλάτι μέχρι που ήταν 16 ετών. Διορίστηκε ως Konya sancakbeyi σε ηλικία 16 ετών. Σε ηλικία 18 ετών, διορίστηκε Διοικητής της Μανίσα. Υπηρέτησε εδώ για 14 χρόνια. Διορίστηκε ως sancakbeyi της Kütahya το 1562 όταν ήταν 38 ετών. Αργότερα, με την υποστήριξη του πατέρα του, πήρε το θρόνο ως ο μοναδικός γιος του μετά το θάνατο του πατέρα του.

2. ΠΟΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ SELIM ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Όταν ο Selim II ήταν ο sancakbeyi της Kütahya, ήρθε στην Κωνσταντινούπολη μετά το θάνατο του πατέρα του, του Sultan Süleyman του Magnificent, και ανέβηκε στο θρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου 1566 όταν ήταν 42 ετών. 2. Ο Σουλτάνος ​​Σελίμ δεν πήγε σε εκστρατεία ο ίδιος κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο θρόνο. Αφού υπηρέτησε ως σουλτάνος ​​για 8 χρόνια, 2 μήνες και 19 ημέρες, ο Σουλτάνος ​​Σελίμ Β ‘πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου 1574.

2. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SELIM DIE;

Ο Σουλτάνος ​​Σελίμ Β ‘, γνωστός ως το Κίτρινο Σελίμ, έπεσε και τραυματίστηκε λόγω του γλιστρώντας του ποδιού στο χαμάμ στο χαρέμι ​​και πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου 1574, παρά τη θεραπεία. Η περίοδος του σουλτανάτου διήρκεσε 8 χρόνια, 2 μήνες και 19 ημέρες. Θάφτηκε στο δικό του μαυσωλείο χτισμένο στην αυλή του τζαμιού της Αγίας Σοφίας. Μετά το θάνατο του Σελίμ Β ‘, ο Σουλτάνος ​​Μουράτ Γ΄, ο μόνος γιος που επιβίωσε, ανέβηκε στο θρόνο.

2. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ SELIM;

2. Η μόνη σύζυγος του Selim, το όνομα του οποίου είναι γνωστό, είναι ο Nurbanu Sultan. Το Sultan Selim II έχει 8 αγόρια και 7 κορίτσια.

Ονόματα αγοριών:

 • 3. Μουράτ
 • Πρίγκιπας Αμπντουλάχ
 • Πρίγκιπας Οσμάν
 • Πρίγκιπας Μουσταφά
 • Πρίγκιπας Σουλεϊμάν
 • Πρίγκιπας Μεχμέτ
 • Πρίγκιπας Μαχμούντ
 • Sehzade Cihangir

Τα ονόματα των κοριτσιών

 • Γκέχερχαν Σουλτάνος
 • Εσμεάν Σουλτάνος
 • Σάχ Σουλτάν
 • Fatma Sultan
 • Ayse Sultan

Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλα δύο κορίτσια των οποίων τα ονόματα είναι άγνωστα.

.Source