Οικονομία, διαφθορά կր Κυπριακό μήνυμα DIKO φωτιά “Avy σκούρο φόντο”

Οικονομία message Μήνυμα DIKO για πυρκαγιά .. “Βαριά, σκοτεινή σκηνή διαφθοράς”

Εξαιρετικά δύσκολη χρονιά σε όλα τα επίπεδα το 2021, αναφέρει το DIKO.

Το μήνυμα της Πρωτοχρονιάς του Δημοκρατικού Κόμματος αναφέρεται στη διαχείριση της επιδημίας, των οικονομικών συνεπειών, του Κυπριακού και της διαφθοράς.

Αναλυτικά.

“Η χρονιά που φεύγουμε είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Ζήσαμε, ζούμε σε άνευ προηγουμένου συνθήκες της επιδημίας, αλλά και λόγω των συνεπειών της διαχείρισής της.

Η επιδημία Covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποδείχθηκαν ανεπαρκή. Και οι δύο όσον αφορά τη μείωση της κρίσης στην υγεία και τη στήριξη της οικονομίας.

Ως αποτέλεσμα, οι κοινωνικές ανισότητες έχουν διευρυνθεί, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής μας.

Οι εργαζόμενοι και τα νοικοκυριά, ειδικά η μεσαία τάξη και οι ευάλωτες ομάδες, αγωνίζονται να επιβιώσουν σε μια ατμόσφαιρα αβεβαιότητας που δημιουργείται από την έλλειψη υποστήριξής τους.

Ωστόσο, από όλα αυτά τα προβλήματα, ορισμένα προφανώς έχουν άλλες προτεραιότητες. Οι προτεραιότητες απόκρυψης των αλληλένδετων συμφερόντων της υπηρεσίας, που αποτελούν το βαρύ, σκοτεινό υπόβαθρο της διαφθοράς που υπονομεύει τους θεσμούς και το κράτος, και ταυτόχρονα μας προσβάλλει ως κοινωνία.

Επιπλέον, από απογοήτευση, δεν τονίζουμε την αποφασιστική στροφή, η αποτυχημένη πολιτική της οποίας τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε μια επίσημη λύση δύο κρατών στο Κυπριακό με την Τουρκία, παρά τις προειδοποιήσεις μας.

Είναι στα χέρια μας, αλλά κυρίως στα χέρια σας, έτσι ώστε το 2021 θα είναι μια χρονιά αλλαγής.
ΑΛΛΑΓΗ που μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε.
ΑΛΛΑΓΗ που θα μας επιτρέψει να ελπίζουμε για καλύτερες ημέρες για τις οικογένειές μας, τη δουλειά μας, την καθημερινή μας ζωή, την πατρίδα μας
ΑΛΛΑΓΗ βασισμένη σε 4 πυλώνες.
Νέα στρατηγική για το Κυπριακό.
Πλήρης և αποτελεσματική υποστήριξη στην οικονομία, ιδίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις և υπαλλήλους, καθώς και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Διασφάλιση μιας καλά ανεπτυγμένης πολιτικής για τη δημόσια υγεία և προστασία.
Καταπολέμηση της εμπλοκής και της διαφθοράς.

Αυτή η αποστολή είναι ένας ακλόνητος στόχος για το Δημοκρατικό Κόμμα του επόμενου έτους.

Δεν θέλουμε να είμαστε διεφθαρμένοι ρυθμιστές πολιτικής, αλλά να καθαρίσουμε τις απαραίτητες ρυθμιστικές αλλαγές που απαιτούνται για την αποκατάσταση αυτού του τόπου.

Με ειδικές προτάσεις για το Κυπριακό, με πολιτική ζωή, οικονομία, εκπαίδευση, υγεία, πολιτισμό, περιβάλλον, βιώσιμη ανάπτυξη, ενίσχυση ενός ευημερούμενου κράτους.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, θέλουμε η νέα χρονιά να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μας για ένα καλύτερο αύριο.

Καλή χρονιά 2021. “

Source