Οικονομικά: Τέσσερις τρόποι για να αγοράσετε μια εξοχική κατοικία στον ήλιο

118 μέρες ελευθερίας μπορεί να ακούγονται εντυπωσιακά σαν τον τίτλο ενός βιβλίου με τις καλύτερες πωλήσεις ή του blockbuster του Χόλιγουντ, όταν στην πραγματικότητα παραφράζει τους περισσότερους από τους τίτλους της πρώτης σελίδας της προηγούμενης Τρίτης.

Η αρχική αντίδραση στις ειδήσεις ότι η προσωπική ελευθερία θα αποκατασταθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου ήταν αρκετά σιωπηλή, κάτι που πιθανότατα περίμενε η κυβέρνηση, αν και μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει έναν λανθάνοντα σκεπτικισμό μεταξύ ανθρώπων που δεν πιστεύουν αρκετά ότι ο πανδημικός εφιάλτης θα μπορούσε να τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι.

Ωστόσο, ενώ τα πυροτεχνήματα εμφανίστηκαν από την απουσία τους τη Δευτέρα το βράδυ, η φαινομενικά υποτονική απάντηση στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι όλοι οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία θα αρθούν μέσα σε λίγους μήνες κρυμμένη φρενήρη, παρασκηνιακή δραστηριότητα σε όλη τη γη.

Φαίνεται ότι το πρώτο πράγμα που έκαναν εκατομμύρια άνθρωποι ήταν να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα των πτήσεων προς, οπουδήποτε.

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι εταιρείες διακοπών μόλις ακολουθούσαν τη ζήτηση για ξένες αποδράσεις μετά τις 21 Ιουνίου. Πρωταγωνιστής στη λίστα δημοτικότητας των προτιμώμενων υπερπόντιων προορισμών ήταν η Τουρκία, η Ελλάδα, η Κύπρος και οπουδήποτε αλλού προσφέρουν την προοπτική εγγυημένης ηλιοφάνειας και ζεστασιάς.

Εκτός από εκείνους που ήταν σαφώς έτοιμοι να διατηρήσουν τη θέση τους στον ήλιο την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα είναι ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που έχουν πιο μακροπρόθεσμη θέα.

Σχεδόν όλοι μας, κάποια στιγμή τους τελευταίους 12 μήνες, κάναμε μια σειρά σχεδίων μετά το κλείδωμα και η θετική ανακοίνωση της Δευτέρας προσέφερε την πρώτη ευκαιρία για την εφαρμογή τους. Τα περισσότερα σχέδια περιλαμβάνουν την επανένωση με την οικογένεια και τους φίλους σας, το να μπορείτε να κάνετε τα απλά, σχεδόν κοσμικά, πράγματα όπως το να καθίσετε και να πιείτε καφέ ενώ παρακολουθείτε τον κόσμο να γυρίζει. Ακούγεται υπέροχο, έτσι δεν είναι; Πολλοί άνθρωποι συμφωνούν και ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς σκοπεύουν σαφώς να απολαύσουν τον καφέ τους ενώ παρακολουθούν οι άνθρωποι, αλλά σε πιο ηλιόλουστα κλίματα και σε ημι-μόνιμη βάση.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα από τον ιστότοπο της ιδιοκτησίας blether, η ζήτηση μεταξύ των άνω των 50 ετών για μια μόνιμη υπερπόντια στο εξωτερικό έχει αυξηθεί σημαντικά κατά το κλείδωμα.

«Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων σκοπεύουν να εφαρμόσουν αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή μόλις καταστείλει η πανδημία», ανέφερε η έκθεση, σημειώνοντας ότι «τα άτομα άνω των 50 ετών αναγνωρίζουν ιδιαίτερα ότι εάν δεν εκτελέσουν τα σχέδια που έχουν κάνει όλα χρόνο, είναι αρκετά ρεαλιστές για να αναγνωρίσουν ότι δεν θα φτάσουν ποτέ σε αυτό.

«Διαπιστώσαμε ότι μεταξύ των ανθρώπων που είχαν αποφασίσει να κάνουν μια μετα-πανδημική αλλαγή, το να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό σε θερμότερα κλίματα ήταν μια από τις πιο ένθερμες φιλοδοξίες τους».


Εικόνα των επιβατικών εμπορικών αεροσκαφών που λαμβάνονται από κάτω, που δείχνει το αεροπλάνο από την κάτω πλευρά i

Μετά την παρουσίαση του «χάρτη πορείας» του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον αυτή την εβδομάδα, εκατομμύρια άνθρωποι έλεγξαν τη διαθεσιμότητα των πτήσεων
– Πίστωση: Getty Images / iStockphoto

Είναι ένα πράγμα να ξοδεύετε «περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό» και ένα άλλο να αποκτήσετε ένα μέρος στο εξωτερικό, αλλά φαίνεται ότι οι οδηγοί για την αγορά ακινήτων στο εξωτερικό έχουν ληφθεί από το φορτηγό φορτίου κατά τη διάρκεια του κλειδώματος.

Ας υποθέσουμε ότι είστε αποφασισμένοι να εκτελέσετε το σχέδιό σας και να αγοράσετε μια εξοχική κατοικία στον προτιμώμενο προορισμό σας, η οργάνωση χρηματοδότησης για την αγορά πιθανότατα θα αξιολογηθεί πολύ στη λίστα «να κάνετε» προτού τα πράγματα προχωρήσουν πολύ.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί που έχετε τα μετρητά για να αγοράσετε, φανταστική – και καλή τύχη. Εναλλακτικά, εάν εξακολουθείτε να εργάζεστε, ίσως θελήσετε να χρηματοδοτήσετε την απόκτηση με υποθήκη, αν και μπορείτε να περιμένετε ότι το μέγιστο ποσό που θα δανείσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες έναντι μιας αγοράς ακινήτου θα ποικίλει και είναι πολύ απίθανο να υπερβεί το 65-70% του ακινήτου. αξία. Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρώπη να καταστήσουν αυστηρότερους τους κανόνες δανεισμού. Αλλά αυτή δεν είναι κακή, σχετική με το Brexit κίνηση. Οι κανόνες ισχύουν και για τους Βρετανούς και τους εγχώριους δανειολήπτες.

Εάν, ωστόσο, δεν έχετε τα μετρητά ή / και είστε συνταξιούχοι ή ημι-συνταξιούχοι, υπάρχουν πολλές πρόσθετες επιλογές χρηματοδότησης.

Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να πουλήσετε και να αγοράσετε ένα μικρότερο σπίτι, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να μην πουλάνε το οικογενειακό σπίτι. Η εκ νέου υποθήκη είναι, ωστόσο, μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, ειδικά όταν έχετε πολλά κεφάλαια εντός του ακινήτου. Το μειονέκτημα για τους ηλικιωμένους δανειολήπτες είναι η απαίτηση αποπληρωμής του δανείου για μια καθορισμένη περίοδο.

Ωστόσο, οι θαυμάσιες ονομασίες «RIO» υποθήκες θα μπορούσαν να προσφέρουν μια πιο προσιτή διαδρομή προς εκείνο το ηλιόλουστο εξωτερικό μπουλόνι. Τα στεγαστικά δάνεια «συνταξιοδότησης μόνο» (RIO) είναι ακριβώς αυτά: υποθήκες μόνο για τόκους που απευθύνονται σε ηλικιωμένους δανειολήπτες. Σε γενικές γραμμές, αυτά τα δάνεια εξυπηρετούνται με τον κανονικό τρόπο με το κεφάλαιο να εξοφλείται μετά το θάνατο των οφειλετών όταν πωλείται το ακίνητο.

Τέλος, ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων ηλικίας 55 ετών και άνω στρέφονται στην αποδέσμευση ιδίων κεφαλαίων, μια επιλογή που τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σε ένα ποσοστό της αξίας που είναι κλειδωμένη στις ιδιότητές τους χρησιμοποιώντας αυτό που είναι γνωστό ως υποθήκη καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής. Τα μετρητά που απελευθερώνονται με αυτόν τον τρόπο είναι αφορολόγητα.

Μια άλλη ελκυστική πτυχή της απελευθέρωσης ιδίων κεφαλαίων για πολλά άτομα είναι η επιλογή, εάν το επιλέξουν, να μην κάνουν μηνιαίες αποπληρωμές δανείου. Η υποθήκη και ο τόκος αποπληρώνονται μετά το θάνατο των οφειλετών ή όταν μετακινούνται σε μόνιμη οικιακή φροντίδα και το ακίνητο πωλείται.

Το ρολόι μπορεί να χτυπάει, αλλά έχετε ακόμη περισσότερες από 100 ημέρες για να οργανώσετε τη θέση σας στον ήλιο.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ
Το άρθρο της περασμένης εβδομάδας («Η θεωρία του Greater bodoh» οδηγεί στην κερδοσκοπία κρυπτογράφησης ») ελπίζουμε να αποδειχθεί εγκαίρως για ορισμένους αναγνώστες. Επανέλαβα το παλιό ρητό του χρηματιστηρίου, «δεν υπάρχει ποτέ κακός χρόνος για να κερδίσεις κέρδος» και πρόσθεσα: «Οι άνθρωποι που έχουν παγιδευτεί στην τρέλα κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να κάνουν μια χάρη ακούγοντας τις ίδιες έξυπνες συμβουλές».

Δύο ημέρες αργότερα, η τιμή του Bitcoin έφτασε τα 40.973 £. Όπως γράφω (24 Φεβρουαρίου), υποχώρησε σε 36.258 £, πτώση 11,5%.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΙ

  • 95 χρόνια – Ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ του 1976 επέκτεινε τα πνευματικά δικαιώματα σε 95 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι φέτος, το The Great Gatsby του F Scott Fitzgerald δεν έχει πνευματικά δικαιώματα. Προειδοποιήστε για μια φρενίτιδα υλικού και δημοσιεύσεων που σχετίζονται με το Gatsby, συμπεριλαμβανομένης μιας στις οποίες ο Gatsby απεικονίζεται ως βαμπίρ. Τάξη.
  • 17% – Η κίνηση για να ξεφύγεις, μετά τις 21 Ιουνίου, φαίνεται ανυπόφορη. Ο ιστότοπος αγοράς αυτοκινήτων Auto Trader ανέφερε αύξηση 17% στις αναζητήσεις για αυτοκινούμενα αυτοκίνητα και τροχόσπιτα την περασμένη Δευτέρα το βράδυ.
  • 3 – Οι επιστήμονες στη Φινλανδία διαπίστωσαν ότι τα άτομα που δεν κοιμούνται αρκετά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι τρεις φορές πιο πιθανό να αποσυρθούν από τη δουλειά τους καθώς αποδίδουν λόγω κακής υγείας.

ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Η πιο μακροπρόθεσμη έλξη των «ηθικών» επενδύσεων

Διαβάστε το blog του Peter Sharkey αποκλειστικά στη διεύθυνση www.moneymapp.com/blog

Source