Οι άνθρωποι αποτελούν αριθμούς *

300 εκατομμύρια νέα εμβόλια θα παρασχεθούν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ τους επόμενους 2-3 μήνες, δήλωσε χθες η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυρακίδου. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι πριν από 10 ημέρες κλήθηκε από τις βελγικές αρχές σύμφωνα με την ηλικιακή του ομάδα να εμβολιαστεί.

«Όταν φτάσετε στο κέντρο εμβολιασμού, δεν ξέρετε ποιο εμβόλιο θα πάρετε», είπε. Εμβολιάστηκε με Pfizer / BioNtech. Πρόκειται για τον Επίτροπο Υγείας της ΕΕ, μια γυναίκα που ανήκει στην ευάλωτη ομάδα. Και περίμενε ακόμα τη σειρά του. Συχνά το λέω և Δεν θα σταματήσω. Η ΕΕ έχει πολλά να μας προσφέρει. Όχι μόνο χρήματα.

Τέσσερις από τις 17 μοναχές που επέστρεψαν στη Μονή Παντάνασσα στο Κοτσιάτη βρέθηκαν θετικές κατά τη στέψη. Το μοναστήρι θα απολυμανθεί. Τα υπόλοιπα θεωρήθηκαν αρνητικά.

Δεν ήταν γνωστό πώς μολύνθηκαν οι τέσσερις, αλλά από την αρχή της επιδημίας, ορισμένες εφημερίδες έχουν γράψει ότι δεν υπάρχουν προστατευτικά μέτρα σε αυτό το μοναστήρι, ότι σε όλες σχεδόν τις λειτουργίες, ακόμη και στους ελέγχους, το πλήθος είναι μεγάλο.

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, δόθηκαν 4 εκατομμύρια εμβόλια λαιμού την 1η Απριλίου.

> Και αυτό δεν είναι ψέμα.

553 εκατομμύρια χρήστες Facebook (περίπου 150.000 στην Κύπρο) έχουν πέσει θύματα χάκερ που αποκτούν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτά περιλαμβάνουν αριθμούς τηλεφώνου, κωδικούς πρόσβασης πλατφόρμας, βιογραφικά, email και, φυσικά, καταναλωτικές συνήθειες.

> Επειδή εκεί καταλήγουν σχεδόν όλες οι προσωπικές μας πληροφορίες. Στην καταναλωτική βιομηχανία.

Στο βρετανικό NHS, 122.000 εργαζόμενοι πάσχουν από παρατεταμένο Covid (ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα συμπτώματα του κοροναϊού που παραμένουν μετά την έναρξη της νόσου) και δεν μπορούν να επιστρέψουν πλήρως στη δουλειά.

Σύμφωνα με τον Βρετανό Guardian, περισσότερα από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα υποφέρουν από ασθένεια για εβδομάδες ή και μήνες.

Τρεις Ιρανοί με ιθαγένεια της Δομινικανής Δημοκρατίας (όπου κερδίζει ο Survivor) έλαβαν διαβατήριο ΕΕ από τους Κύπριους.

> Πόσο περισσότερο μπορεί να επιτρέψει το σύστημα να συμβεί αυτό;

Αποδείχθηκε ότι μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 221 παράνομα διαβατήρια στην Κύπρο χωρίς καν να πληρούν τις βασικές απαιτήσεις. Κάποιοι από αυτούς, διαβάζουμε στις σχετικές εκθέσεις, πέρασαν από το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη, με τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εκλογή του σε υψηλότερη θέση.

> Ωστόσο, η νέα βεντέτα εμφανίζεται μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα և General Γενικού Ελεγκτή և. Όπως αποδείχθηκε, αυτή η ιστορία επισκιάζει ό, τι είναι καλό στην Κύπρο, εκθέτει τη χώρα σε διεθνές επίπεδο.

Για 99 χρόνια, που δεν θα μπορούσε να είναι πιο πλήρης, έζησε ο πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας, ο οποίος «πέθανε ειρηνικά στο Κάστρο του Windsor νωρίς το χθες το πρωί», δήλωσε ο Μπάκιγχαμ. Ήταν η σύζυγος της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ για 73 χρόνια στη σειρά. Τον παντρεύτηκε 5 χρόνια πριν γίνει βασίλισσα.

Ο Έλληνας γεννημένος Δούκας του Εδιμβούργου (γεννημένος το 1921 στην Κέρκυρα, γιος του Πρίγκιπα Ανδρέα աս της Ελλάδας Ալ Η πριγκίπισσα Αλίκη του Γουάτενμπουργκ) έγινε διάσημος και πολύ αγαπητός σε όλο τον κόσμο χάρη στη σειρά Crown του Netflix.

Ο μοτοσικλετιστής έριξε 25 σφαίρες σε μια βιτρίνα εστιατορίων στη Λευκωσία αυτήν την εβδομάδα, και η αστυνομία ψάχνει.

> Gangsterilica և μάγοι. Πότε θα ηρεμήσει η Κύπρος; Εμφύλιος πόλεμος?

* Κάθε εβδομάδα, η στήλη βλέπει τα Νέα Πρόσωπα թվ Πρόσωπα. Επιπλέον, κάθε μέρα στο πρώτο ενημερωτικό δελτίο της Philenews, θα είναι μια κοινή “Προσφορά και συμβουλή της ημέρας” և “Περιγραφικός αριθμός της ημέρας”.

Source