Οι άνθρωποι που φθάνουν στην Εσθονία από πέντε ευρωπαϊκές χώρες δεν χρειάζεται να απομονωθούν

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 19ης Απριλίου, οι άνθρωποι που φτάνουν στην Εσθονία από πέντε ευρωπαϊκές χώρες δεν χρειάζεται να απομονωθούν για να περιορίσουν την εξάπλωση του μυθιστορήματος.

Άτομα που φθάνουν στην Εσθονία από μια ευρωπαϊκή χώρα με ποσοστό μόλυνσης κάτω των 150 ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες δεν χρειάζεται να απομονωθούν κατά την άφιξη. Την εβδομάδα της 19ης Απριλίου, αυτές οι χώρες είναι η Φινλανδία, η Ιρλανδία, η Μάλτα, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια απαίτηση δέκα ημερών αυτο-απομόνωσης ισχύει για άτομα που φθάνουν στην Εσθονία από μια ευρωπαϊκή χώρα με ποσοστό μόλυνσης άνω των 150 ατόμων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες. Ως εκ τούτου, άτομα που φτάνουν από την Ανδόρα, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, το Λιχτενστάιν, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία , Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία πρέπει να απομονωθούν κατά την άφιξη.

Το ποσοστό μόλυνσης του Βατικανού είναι μηδέν, αλλά όποιος ταξιδεύει στην Εσθονία από εκεί μέσω της Ιταλίας υπόκειται στην απαίτηση αυτο-απομόνωσης 10 ημερών.

Ο εμβολιασμός παραιτείται από την απαίτηση αυτο-απομόνωσης

Είναι επίσης δυνατό να ταξιδέψετε στην Εσθονία από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρουάντα, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και την Ταϊλάνδη. Μια 10-ημέρα αυτο-απομόνωση είναι υποχρεωτική για άτομα που φτάνουν από χώρες με ποσοστό μόλυνσης άνω των 16 ατόμων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες και την εβδομάδα της 19ης Απριλίου, αυτό θα ισχύει για άτομα που φτάνουν από τη Νέα Ζηλανδία.

Κατά την άφιξη στην Εσθονία από μια χώρα που δεν περιλαμβάνεται στην παραπάνω λίστα, ισχύει απαίτηση αυτο-απομόνωσης 10 ημερών για όσους επιτρέπεται να εισέλθουν στην Εσθονία. Η περίοδος αυτο-απομόνωσης μπορεί να μειωθεί με δύο δοκιμές.

Η απαίτηση αυτο-απομόνωσης δεν ισχύει για άτομα που φθάνουν στην Εσθονία από οποιαδήποτε περιοχή εάν έχουν υποφέρει από το νέο κοροναϊό ή εάν έχουν ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα εμβολιασμού COVID-19 σε λιγότερο από έξι μήνες πριν από την άφιξή τους.

Λόγω της εξάπλωσης του κορανοϊού, το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας συμβουλεύει την καταπολέμηση τυχόν μη απαραίτητων διεθνών ταξιδιών. Η εξάπλωση νέων παραλλαγών κοραναϊού έχει προκαλέσει την ταχεία αλλαγή της κατάστασης και, κατά συνέπεια, τα κράτη επιβάλλουν μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης της ασθένειας σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Εξώφυλλο: Ένας δρόμος στην Εσθονία. Η εικόνα είναι ενδεικτική. Φωτογραφία από τη Mari Potter / Unsplash.

Source