Οι άνθρωποι που φτάνουν στην Εσθονία από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες δεν χρειάζεται να απομονωθούν

Την εβδομάδα της 12ης Απριλίου, άτομα που φτάνουν στην Εσθονία από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες δεν χρειάζεται να απομονωθούν για να περιορίσουν την εξάπλωση του μυθιστορήματος.

Αυτές οι χώρες είναι η Δανία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την είσοδο στην Εσθονία από μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και τον χώρο Σένγκεν, ισχύει 10 ημέρες για την απομόνωση, με ποσοστό μόλυνσης άνω των 150 ατόμων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες.

Από τις 12 έως τις 18 Απριλίου, η απαίτηση αυτο-απομόνωσης ισχύει για άτομα που φθάνουν στην Εσθονία από την Ανδόρα, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.

Το ποσοστό μόλυνσης του Βατικανού είναι μηδέν, αλλά όποιος ταξιδεύει στην Εσθονία από εκεί μέσω της Ιταλίας υπόκειται στην απομόνωση 10 ημερών.

Οι δοκιμές συμβάλλουν στη μείωση της περιόδου αυτο-απομόνωσης

Όποιος εισέλθει στην Εσθονία από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ποσοστό μόλυνσης άνω των 150 μπορεί να εκτελέσει επείγοντα καθήκοντα εάν προσκομίσει πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει αρνητικό αποτέλεσμα μιας δοκιμής COVID-19 που έχει ληφθεί εντός 72 ωρών. Μπορούν να πάρουν το τεστ κατά την είσοδο κατά την άφιξή τους στην Εσθονία, ωστόσο, πρέπει στη συνέχεια να απομονωθούν μέχρι να λάβουν το αποτέλεσμα της δοκιμής τους.

Όταν δεν εκτελεί επείγοντα καθήκοντα, είναι υποχρεωτικό να παραμείνετε σε περιορισμένη αυτο-απομόνωση. Το άτομο μπορεί επίσης να επιστρέψει στη χώρα από την οποία έφτασαν στην Εσθονία με την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει τεστ εντός 72 ωρών από την αναχώρησή τους από την Εσθονία και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Ένας επαγγελματίας ιατρός που χορηγεί ένα εμβόλιο COVID-19.  Φωτογραφία από τον Steven Cornfield στο Unsplash.
Ένας επαγγελματίας ιατρός που χορηγεί ένα εμβόλιο COVID-19. Φωτογραφία από τον Steven Cornfield στο Unsplash.

Οι κάτοικοι της Εσθονίας που εργάζονται σε γειτονική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ποσοστό μόλυνσης άνω των 150 πρέπει να απομονωθούν κατά την άφιξή τους στην Εσθονία. Εάν έχουν κάνει ένα τεστ COVID-19 με αρνητικό αποτέλεσμα εντός 72 ωρών, μπορούν να εκτελέσουν επείγοντα καθήκοντα και να παρακολουθήσουν σημαντικές οικογενειακές εκδηλώσεις. Το άτομο μπορεί επίσης να επιστρέψει στη χώρα από την οποία έφτασαν στην Εσθονία με την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει τεστ εντός 72 ωρών από την αναχώρησή τους και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Είναι επίσης δυνατό να ταξιδέψετε στην Εσθονία από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρουάντα, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και την Ταϊλάνδη. Η αυτο-απομόνωση 10 ημερών είναι υποχρεωτική για άτομα που φτάνουν από χώρες με ποσοστό μόλυνσης άνω των 16 ατόμων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες. Μεταξύ 12 και 18 Απριλίου, η υποχρέωση απομόνωσης δεν θα ισχύει κατά την άφιξη από οποιαδήποτε από τις χώρες.

Τα εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται να απομονωθούν

Κατά την άφιξη στην Εσθονία από οποιαδήποτε άλλη χώρα, η απαίτηση αυτο-απομόνωσης 10 ημερών ισχύει για όσους επιτρέπεται να εισέλθουν στην Εσθονία. Η απομόνωση μπορεί να μειωθεί με δύο δοκιμές.

Ο έλεγχος δεν είναι υποχρεωτικός εάν το άτομο έχει αναρρώσει από το νέο κοροναϊό και έχει κηρυχθεί υγιές από γιατρό έως έξι μήνες πριν από την άφιξη ή εάν έχει ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα εμβολιασμού COVID-19 και η ημερομηνία ολοκλήρωσης παραμένει εντός έξι μηνών. Αυτό ισχύει τόσο κατά την άφιξη από την Ευρώπη όσο και από άλλες περιοχές. (Δείτε επίσης, η Εσθονία αναγνωρίζει τις κάρτες εμβολιασμού ΗΠΑ COVID-19, οι περισσότερες άλλες).

Η κάρτα εμβολιασμού των ΗΠΑ COVID-19 όπου ο χορηγός φαρμακοποιός ή άλλος ιατρός γράφει το αρχείο εμβολιασμού.
Η κάρτα εμβολιασμού των ΗΠΑ COVID-19 όπου ο χορηγός φαρμακοποιός ή άλλος ιατρός γράφει το αρχείο εμβολιασμού.

Λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας συμβουλεύει να μην πραγματοποιηθούν διεθνή ταξίδια που δεν είναι απαραίτητα.

Η εξάπλωση των νέων παραλλαγών κοραναϊού έχει προκαλέσει την ταχεία αλλαγή της κατάστασης και, κατά συνέπεια, οι πολιτείες επιβάλλουν μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης της ασθένειας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ταχεία εισαγωγή αυτών των μέτρων σημαίνει ότι οι επιλογές για ταξίδια στο εξωτερικό καθώς και για επιστροφή στην Εσθονία μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά.

Εξώφυλλο: Αρχοντικό Sagadi στην Εσθονία. Η εικόνα είναι ενδεικτική. Φωτογραφία από τον Margus Kontus.

Source