“Οι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν, να σταματήσουν …” Δημοσιογράφος Κύπρος

Σχεδόν ένα χρόνο αφότου ορίστηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ως Νοσοκομείο Παραπομπής COVID-19, οι πρώτοι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν σήμερα μεταξύ επαγγελματιών υγείας που υπηρετούν στο θάλαμο COVID-19.

Μιλώντας μετά τον εμβολιασμό του, η Δρ. Christina Ianak, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι αισθάνθηκε πολύ καλά και ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο μαζί «παλεύει σκληρά 24 ώρες την ημέρα».

“Προτρέπω όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν για λόγους δημόσιας υγείας”, είπε η κα Ian. “Προτρέπω όλους να αισθάνονται ασφαλείς για αυτό το εμβόλιο, το οποίο είναι καλό για όλους να λαμβάνουν χάρη της δημόσιας υγείας”, δήλωσε ο Δρ Ian Yanaki.

Ερωτηθείς εάν το Υπουργείο Υγείας ανησυχεί για τον μεγάλο αριθμό θετικών ταχείας δοκιμασίας που βρέθηκαν καθημερινά, ο γενικός διευθυντής είπε ότι υπάρχει ανησυχία, προτρέποντας τους πολίτες να είναι πειθαρχημένοι, να ακολουθούν τα διατάγματα και τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία. “Στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όταν περπατάτε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, θα καταλάβουν πώς είναι να βρίσκεστε στη μονάδα εντατικής θεραπείας”, είπε, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείονται περισσότερα δραστικά μέτρα.

Από την πλευρά της, η Dr. Amalia Hatsigiani, Επιστημονική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Λάρνακας-Αμμοχώστου, εξέφρασε μεγάλο συναίσθημα για την έναρξη των εμβολίων, τα οποία θα σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους της επιδημίας. Ευχαρίστησε τον Δρ Hatsigian για την υποστήριξή του στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος παρείχε πληροφορίες στο νοσοκομείο καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς και στο προσωπικό του νοσοκομείου για τις θυσίες τους στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την κα Hatsigiani, 20 εμβολιασμοί αναμένονται σήμερα για το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΥΠΥ Χρήστης Λοϊζίδης εξέφρασε τη χαρά του για την έναρξη του εμβολίου στην Κύπρο. “Θέλω να παροτρύνω όλους όσοι είναι σκεπτικοί για το εμβόλιο να μην εμβολιαστούν, όταν είναι η σειρά τους να δουν το φως στο τέλος της σήραγγας”, δήλωσε ο κ. Λοϊζίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, αισθάνεται πολύ καλά μετά τον εμβολιασμό.

Στη συνέχεια, ο Δρ. Χρήστος Κίπρι, ο πρώτος ιατρός στο Νοσοκομείο Εμβολιασμένων Πληροφοριών, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι έχουμε τώρα το εμβόλιο κατά της νόσου σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Ελπίζω ότι με τον εμβολιασμό μας θα δώσουμε το σωστό μήνυμα να αρχίσουμε να εμβολιάζουμε ανθρώπους, να σταματήσουμε να ακούμε τις ψευδείς ειδήσεις που παρουσιάζονται από μερικούς ανθρώπους. “Καταλαβαίνω τις υποψίες των ανθρώπων, είναι κάτι νέο, αλλά γι ‘αυτό ήμασταν οι πρώτοι που εμβολιάσαμε, δίνοντας το σωστό μήνυμα”, δήλωσε ο Δρ Κίπρι.

Τέλος, ο Νοσηλευτής Μάριος Πολίδωρου ήθελε ο εμβολιασμός του να είναι η αρχή για αυτόν և πολλοί άλλοι να τερματίσουν την επιδημία που μας μαστίζει για μήνες. “Οι χρόνοι που περάσαμε εδώ είναι πολύ δύσκολοι, ειδικά στην πρώτη φάση της επιδημίας, με το άγνωστο που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Τώρα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, αλλά όλα είναι ακόμα δύσκολα. “Ελπίζω ότι με αυτό το εμβόλιο θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την κατάσταση”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source