“Οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν, η επιδημία του κορανοϊού δεν θα προετοιμαστεί …” Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε σήμερα ότι παρά τη σοβαρότητα της επιδημίας Covid-19, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους και μολύνει εκατομμύρια σε ένα χρόνο, είναι ένα σημάδι ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι «προετοιμασμένοι» για αυτήν. το χειρότερο “σενάριο”.

“Είναι ένα σήμα συναγερμού”, δήλωσε ο αρχηγός του ΠΟΕ Michael Ryan σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου φέτος.

“Αυτή η επιδημία ήταν πολύ σοβαρή. “Εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο τον κόσμο, χτυπώντας κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά δεν είναι το χειρότερο”, προειδοποίησε ο γιατρός. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ryan αντιμετώπισε πολλά θανατηφόρα παθογόνα. Αν και αναγνώρισε ότι ο νέος κοροναϊός μπορεί εύκολα να μεταδοθεί και να σκοτωθεί σε ανθρώπους, “η θνησιμότητα είναι σχετικά χαμηλή σε σύγκριση με άλλες ασθένειες”. Επομένως, πιστεύει ότι οι άνθρωποι πρέπει να «προετοιμαστούν για κάτι στο μέλλον που θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερο».

Ο σύμβουλος του ΠΟΥ Bruce Ellward είπε ότι παρά τις επιστημονικές εξελίξεις στον αγώνα κατά του Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοποριακού εμβολίου, οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι για μελλοντικές επιδημίες. “Βρισκόμαστε στο δεύτερο ή τρίτο κύμα αυτού του ιού, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι, δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε”, είπε. «Αν και είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, δεν είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για τη σημερινή επιδημία, ειδικά για την επόμενη», είπε.

Πηγή: lifo

Source