Οι Έλληνες δεν είναι αισιόδοξοι για το 2021 – BRTK

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Simerini για την οικονομία, ο Ελληνοκύπριος λαός δεν ήταν αισιόδοξος για τη θετική αλλαγή στα τρέχοντα οικονομικά γεγονότα, αλλά την ίδια στιγμή αναφέρθηκε ότι περίμεναν με μεγάλη αβεβαιότητα.

Η εφημερίδα δήλωσε ότι σύμφωνα με την έρευνα, οι Ελληνοκύπριοι πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες το 2021 και ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το “Πανεπιστήμιο IMR / Λευκωσία” για λογαριασμό της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την έρευνα, 47 τοις εκατό των πολιτών πιστεύουν ότι η ευρύτερη οικονομική κατάσταση το νέο έτος θα είναι χειρότερη σε σύγκριση με το 2020 και 3 στα 10 άτομα που ερωτήθηκαν αναμένουν να συνεχίσουν να είναι το ίδιο όπως και σήμερα.

ΜΟΝΟ 20 τοις εκατό αυτών που σκέφτονται ότι η οικονομική τους θέση θα είναι καλύτερη

Σημειώνοντας ότι το 33% των πολιτών που συμμετέχουν στην έρευνα προβλέπουν ότι η προσωπική οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί, η εφημερίδα πρόσθεσε ότι μόνο το 20% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα είναι καλύτερη το 2021.

Source