Οι Έλληνες διέφυγαν από το κλείδωμα για την παραλία καθώς οι χειμερινές θερμοκρασίες αυξήθηκαν

Οι Έλληνες κατευθύνθηκαν σε παραλίες και δημόσια πάρκα την Κυριακή, καθώς ένα σπάνιο κύμα θερμότητας τον Ιανουάριο πρόσφερε ανάπαυλα από το κλείδωμα του κοροναϊού που έπληξε τη ζωή σε όλη την Ευρώπη.

Με θερμοκρασίες στην Αθήνα που φτάνουν τους 28 Κελσίου, οι άνθρωποι χαλαρώνουν στην άμμο, κολυμπούν στη θάλασσα και περπατούν στον παραλιακό δρόμο στην ακτή της Αθήνας, ενώ η αστυνομία συνέχισε να περιπολεί για να ελέγξει τα πλήθη.

Τα τελευταία 50 χρόνια, τόσο υψηλές θερμοκρασίες για τον Ιανουάριο έχουν παρατηρηθεί μόνο δύο φορές: το 1987 και το 2010, ανέφερε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

«Δεν είναι φυσιολογικό. Αυτή τη φορά πέρυσι ήταν κρύο », είπε ο 65χρονος Κυριάκος Πιτούλης.

«Από την άλλη πλευρά, βοηθάει γιατί οι άνθρωποι είναι στο σπίτι και θέλουν να πάνε κάπου για να αφήσουν τον ατμό. Δεν μπορούν να μείνουν σπίτι όλη την ώρα. “

Ελλάδα βρίσκεται σε μερικό κλείδωμα από τις αρχές Νοεμβρίου με άτομα που αναγκάζονται να φορούν μάσκες δημόσια.

Την Παρασκευή, οι αρχές επέκτειναν τους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων σε δημόσιες συγκεντρώσεις μέχρι τουλάχιστον τις 18 Ιανουαρίου, καθώς προσπαθεί να επιβραδύνει την αύξηση των λοιμώξεων, κυρίως στο Βορρά.

Μετά από ένα από τα πιο καυτά χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο πέρυσι, οι μάζες ζεστού αέρα και η σκόνη που έφτασε από την αφρικανική ήπειρο έπνιξαν τον κεντρικό ορίζοντα της Αθήνας, με ένα μετρητή θερμοκρασίας την Κυριακή να δείχνει 31C στον ήλιο.

Αυτό συγκρίθηκε με τις μέσες θερμοκρασίες Ιανουαρίου για τον Ιανουάριο Ελλάδα κυμαίνεται από κάτω από μηδέν έως 5 C, ή 10 C το πολύ στις παράκτιες περιοχές, δήλωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY).

Οι μετεωρολόγοι ανέφεραν ότι το θερμό μέτωπο, το οποίο ήρθε το Σάββατο, αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

Άλλα μέρη της Ευρώπης βιώνουν εξαιρετικά κρύο καιρό.

«Ο καιρός μας κάνει τρελούς! γιατί βλέπουμε χιόνι, κρύο και καταστροφές στην Ευρώπη, στην Ισπανία, και εδώ έχουμε ωραίες μέρες, έχουμε ηλιοφάνεια », δήλωσε ο ηλιοθεραπεία Παύλος Βλάχος.

(Reuters)

Source