Οι Έλληνες μετέτρεψαν επίσης την επιχείρηση σε περιοδικό … “Υπήρχαν τρεις παλλακίδες δίπλα στον Öcalan”

Ο συγγραφέας του Hürriyet Yorgo Krbaki συζήτησε τις αξιοσημείωτες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύλληψη του αρχηγού του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος φυλακίστηκε στη φυλακή του ralmralı.

Ο Κιρμπάκι μοιράστηκε τις λεπτομέρειες στο βιβλίο “Kardak / S-300 / Öcalan” του Teodoros Pangalos, ο οποίος ήταν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τη δεκαετία του 1990.

Λεπτομέρειες σύλληψης του Οτσαλάν περιγράφοντας τον πρώην Έλληνα υπουργό της διαδικασίας της Γκιτιρίλιτσι της Τουρκίας, ο Οτσαλάν στην Κένυα “3 φιλοξενείται μαζί με την παλλακίδα του”, είπε.

«Ο Teodoros Pangalos, ο οποίος ήταν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στη δεκαετία του 1990, συζήτησε τις κρίσεις του alancalan το 1999 και τις κρίσεις Kardak το 1996 από τη δική του οπτική στο βιβλίο του« Kardak / S-300 / Öcalan ».

Ο Teodoros Pangalos (82), ένας από τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, αποκάλυψε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το «σκάνδαλο Öcalan» το 1999 που δεν ήταν γνωστές μέχρι σήμερα. Ο Πάγκαλος, στη νέα αγορά βιβλίων στις 21 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών κατά την περίοδο 1996-1999 «Ιμια κρίση» (1996) και ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Κένυα με την άφιξη της Ελλάδας συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία ( 1999) διηγήθηκε τα γεγονότα του από τη δική του οπτική. Το βιβλίο περιελάμβανε επίσης την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων S-300 στο νησί της Κρήτης αντί για το ελληνικό τμήμα της Κύπρου.


Φέρτε το IED ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στο βιβλίο όπου μερικά από τα αποσπάσματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης Pangalos, που προκάλεσαν την κρίση μεταξύ σκάνδαλο Τουρκίας και Ελλάδας Ocalan », έγραψαν:« Μια αντιπροσωπεία βουλευτών όλων των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, επισκέφτηκαν τον Ocalan κοντά στα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία, η δική της εξωτερική πολιτική υπερβαίνει τα όρια ενθάρρυναν τον Öcalan, τον οποίο βρίσκω σταλινικό και εξαιρετικά δυσάρεστο. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης το 1995, ο Öcalan πίστευε ότι μπορεί να ξεσπάσει ένας τουρκο-ελληνικός πόλεμος. Όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (EYP) έφερε τον Öcalan στην Αθήνα. Το EYP εκκένωσε ακόμη και το VIP σαλόνι στο αεροδρόμιο μεταφέροντας την αστυνομία για να έρθει ο Öcalan στην Αθήνα.

Η ΜΑΝΤΕΛΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ

Όταν συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα για να δεχτώ τον «Σκάλαν», υπήρχε η γυναίκα μου Χριστίνα και, σύμφωνα με φήμες, η ινδική γραμματέας, η τελευταία αγάπη του Μαντέλα, εκτός από τους δυο μας στο δωμάτιο. Mandela, «Adam Stalinci. Δεν μου αρέσει ο αγώνας. Τι θα κάνουμε; »ρώτησε ο γραμματέας του. Πείστηκε από την απάντηση του γραμματέα.

KENYA MACERASI

Το αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε τον Öcalan στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και ανήκε στον Έλληνα επιχειρηματία ΤΑ, προσγειώθηκε στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, για προμήθεια μετά από 6 ώρες πτήσης. Ταυτόχρονα, ακούσαμε ότι ο Μαντέλα παραιτήθηκε. Οι συνοδούς του calan προσέγγισαν τον νέο Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής και ρώτησαν εάν η πρόσκληση ήταν έγκυρη. Η απάντηση ήταν αρνητική. Δεν εμπιστεύτηκα τον Έλληνα Πρέσβη Τζορτζ Κοστούλα στο Ναϊρόμπι. Τον έδωσα να μην πάει τον Σκάλαν στην πρεσβεία και να μεταφερθεί στα σύνορα Κένυας-Τανζανίας. Ένας Τανζανός υπουργός ελληνικής καταγωγής είχε μεγάλα εδάφη στα σύνορα. Ο Σκάλαν μπορούσε να κρυφτεί εκεί και να ζητήσει άσυλο από την Τανζανία. Την επόμενη μέρα, έμαθα ότι ο Κοστούλα φιλοξένησε τον Öcalan με τις τρεις παλλακίδες του στην κατοικία, με την αιτιολογία ότι ήταν κουρασμένος και δεν υπακούει στις εντολές μου ».

ΔΕΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

«Όπου πήγε ο Σκάλαν, δεν θα του άφηνε μια μικρή βαλίτσα. Όταν πιάστηκε στο Ναϊρόμπι, άφησε αυτή τη βαλίτσα στο αυτοκίνητο. Το μέλος του EYP Savas Kalenderidis κάλεσε (πρώην Έλληνας πράκτορας που ήταν σωματοφύλακας του Öcalan) και είπε ότι μπορεί να υπάρχουν εκρηκτικά στη βαλίτσα και ότι εάν πιάσει ο Öcalan, μπορεί να μεταφέρει αυτή τη βαλίτσα μαζί του για να το αυτοκτονήσει. Η βαλίτσα άνοιξε στην Ελληνική Πρεσβεία. Ένα πολύ μεγάλο νόμισμα βγήκε από αυτό σε 100 $ λογαριασμούς. “

Το βιβλίο του Pangalos περιείχε επίσης τις ακόλουθες δηλώσεις: «Οι Κούρδοι ήταν εχθροί μας από τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας (1922). Τεράστια χρήματα διατέθηκαν από το καλυμμένο ταμείο στα Ελληνικά Εξωτερικά για υποτροφίες και θεραπεία στα νοσοκομεία μας για τους Κούρδους ».

«Μπορούμε να αποτρέψουμε την ΚΡΙΣΗ CARDAK»

Στο βιβλίο του, ο Πάγκαλος δήλωσε τα ακόλουθα για την κρίση του Καρδάκ το 1996: «Η απόφαση της κυβέρνησης δεν ήταν να κάνει την κατάσταση ακόμη πιο τεταμένη. Ωστόσο, ο Δήμαρχος Κιλιμλή Δημήτρης Διακομιχάλης πήρε τον αστυνομικό του νησιού και δύο άλλους ανθρώπους στις 25 Ιανουαρίου 1996 και πήγε στον βράχο του Küçük Kardak και φύτεψε ελληνική σημαία. Έστειλε επίσης τις εικόνες που πήρε στις τηλεοράσεις. Εάν ο Διακομιχάλης μας είχε προειδοποιήσει για αυτή τη δράση, η οποία μετατράπηκε σε μια από τις πιο τρομερές προκλήσεις στην πρόσφατη ελληνική ιστορία, θα μπορούσαμε να την αποτρέψουμε ».

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΧΩΡΑ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΩΡΑ

Για πολλά χρόνια έμεινε στην Τουρκία από τη Συρία έως τη Δαμασκό και οι έντονες πιέσεις το υπόλοιπο του Οκτωβρίου 1998 έπρεπε να φύγουν από την Οτσαλάν, τη Ρωσία, την Ιταλία και πήγαν στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1999 αφού πέρασαν χρόνο στη Λευκορωσία.

Αποκαλύφθηκε ότι έμεινε στην κατοικία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κένυα στις αρχές Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.

Απομακρύνθηκε από τις 15 Φεβρουαρίου 1999 για να πάει στις Κάτω Χώρες στην κατοικία της Τουρκίας και να οργανωθεί, ενώ στην Αθήνα σε μια επιχείρηση που φέρεται να πραγματοποιείται με τις Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρθηκε στο Ισραήλ από την Τουρκία.

Το «σκάνδαλο Öcalan» προκάλεσε έντονη πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός της εποχής, Κώστας Σημίτης, απέλυσε τον τότε υπουργό Εξωτερικών Πάγκαλο και τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Odatv.com

98 Η αντίδρασή σας σε αυτά τα νέα:

.Source