Οι έμποροι κλαίνε αίμα… “Η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί έτσι! Ακόμα και οι ειδικές μέρες δεν έχουν απομείνει” ειδικό “χαρακτηριστικό!”

Μιλώντας με τους εμπόρους στο δρόμο Metropol, όπου τα ψώνια είναι τα πιο έντονα στη Λευκωσία. Cyprus Postκράτησε τον παλμό των εμπόρων.

Στη χώρα ΚορωνοϊόςΠροκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση της φήμης, έκλεισε τον Μάρτιο. Οι έμποροι έκλεισαν τα μαγαζιά τους χωρίς καν να μπορούν να «σιφτά» στην περίοδο των 9 μηνών από τον Μάρτιο …

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, περίπου 10 χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλειδώσει τις πόρτες τους από την τελευταία πανδημική διαδικασία και σχεδόν 50 χιλιάδες πολίτες ήταν άνεργοι.

Πρόσφατα, η νέα κυβέρνηση έψαχνε πόρους, επισκέφθηκε την Άγκυρα στο πλαίσιο της πληρωμής 13ου μισθού και επέστρεψε στη χώρα με 890 εκατομμύρια TL.

Η πληρωμή του 13ου μισθού στους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους δεν επηρέασε τους εμπόρους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ούτε προκάλεσε δυναμισμό με το όνομα «ξηρό πλήθος».

Οι πολίτες προτιμούσαν τα «διάσημα» καταστήματα, όχι τους μικρούς καταστηματάρχες.

Cyprus PostΜιλώντας στον, ο έμπορος δήλωσε ότι η κατάστασή τους δεν ήταν καθόλου συγκινητική και ότι σχεδόν δεν είχαν χρόνο να αναπνεύσουν για 10 ημέρες πέρυσι, και υπογράμμισε ότι δεν μπορούσαν καν να κάνουν σιφτά σε μερικές ημέρες από την πανδημική διαδικασία.

“Περιμένουν για ένα θαύμα;”

Οι έμποροι, οι οποίοι είναι χειριστές καταστημάτων εσωρούχων, είπαν, “Περιμένουν ένα θαύμα;” επέκρινε την κυβέρνηση. Εκφράζοντας ότι οι άνθρωποι φοβούνται να ξοδέψουν τα χρήματα στην τσέπη τους επειδή δεν ξέρουν τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας, ο έμπορος είπε, “Το ζήτημα είναι η διαχείριση των χρημάτων, η ύπαρξη χρημάτων δεν είναι σημαντική …”

Υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά ότι η χώρα εξαρτάται από το εξωτερικό, ο έμπορος είπε, “Όλοι σε αυτήν τη χώρα είναι διασυνδεδεμένοι … Δεν μπορούμε να βγάλουμε χρήματα από τον δημόσιο υπάλληλο, τους συνταξιούχους” και σημείωσε ότι η διαχείριση κρίσεων δεν είναι έτσι.

“ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ”

Ο καταστηματάρχης Μουσταφά Ντέμιρ τόνισε ότι ο δρόμος ήταν πολύ ανενεργός από την πανδημία και χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Με τους 13ους μισθούς και την άφιξη της Πρωτοχρονιάς, υπάρχει πλήθος για μια ή δύο μέρες, αλλά κανείς δεν είναι οπαδός της αγοράς … Ίσως υπάρχει λίγη δραστηριότητα με ένα φεστιβάλ έκπτωσης, αλλά είναι αρκετά ήρεμο σε σύγκριση με την κανονική ώρα … Ακόμη και οι ειδικές μέρες δεν είναι χαρακτηριστικό …”

.Source