Οι αναλύσεις του Doğu Perinçek βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της μεγαλύτερης εφημερίδας της Ελλάδας

Όλες οι ερωτήσεις της εφημερίδας Ta Nea και οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Doğu Perinçek είναι οι εξής:

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  • Ta Nea: Η θέση της Τουρκίας στον κόσμο, εδώ και δεκαετίες, αν και σήμερα συζητούνται συνεχώς περισσότερα από ό, τι στη Δύση και αλλού. Πού πρέπει να είναι αυτή η τοποθεσία; Είναι προς τη Δύση, μακριά από τη Δύση ή κάπου αλλού;

Ντόγκου Περίνσεκ: Η ανεξαρτησία της Τουρκίας και παράγοντας σχεδόν οικονομία, η θέση της Τουρκίας θα είναι εκεί. Ατλαντικό σύστημα, η Τουρκία επέβαλε τη διαίρεση και δανεισμό της οικονομίας και επιβολή. Και πάλι το σύστημα του Ατλαντικού, η Γαλάζια Πατρίδα στην Ανατολική Μεσόγειο στην Τουρκία έχει ορισμένους ισχυρισμούς. Επομένως, δεν υπάρχει ζωή σε σχέση με τον Τουρκικό Ατλαντικό. Η Τουρκία, η ανεξαρτησία της, συμπεριλαμβανομένης της Γαλάζιας Πατρίδας, μπορεί να προστατεύσει την ακεραιότητα του Ευρασιατικού Οικονομικού Κλίματος και παραγωγής, αλλά επίσης μπορεί να βελτιώσει το κλίμα στην Ευρασία.

Ο ιμπεριαλιστικός-καπιταλιστικός πολιτισμός βυθίζεται. Δεν είναι δυνατόν να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως η επιδημία της κορώνας, η εξάντληση της στιβάδας του όζοντος, η ξηρασία, η ρύπανση από τον άνθρωπο και τη φύση εντός του ιδιωτικού συστήματος ιδιοκτησίας και του ιδιωτικού συμφέροντος του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού. Παγκόσμια συλλογικά προγράμματα, επιθετικότητα, ανταλλαγή, βρίσκονται στην ατζέντα της ανθρωπότητας. Ένας νέος πολιτισμός αναδύεται από την Ασία. συνεργασία με χώρες της Ευρασίας, στην Τουρκία, για να συμμετάσχουν στη μεταφορά της έννοιας του σύγχρονου πολιτισμού. Επιπλέον, όλες οι Τουρκόφωνες δημοκρατίες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, βρίσκονται στην Ευρασία.

Τα τρία πρώτα γράμματα της Ευρασίας είναι η Ευρώπη, δηλαδή η Δύση. Αλλά ποια Δύση; Όχι η ιμπεριαλιστική Δύση με επικεφαλής τις ΗΠΑ, αλλά η Δύση των Cromwels, ο Robespierre, ο Goethe, ο Μαρξ.

ΑΤΤΑΡΙΚΟΤΗΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ TAYYİP ERDOĞAN

  • Τα Νέα: Ο ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, η Τουρκία είναι πιο κοντά στην Ευρώπη και είχε τον ορίζοντα της δυτικοποίησης – αυτό ήταν σε θέση πολύ – ενώ αν υπερασπιζόσασταν τον κοσμικό χαρακτήρα, έχετε δημιουργήσει συμμαχία με τον ισλαμιστή Πρόεδρο Ερντογάν. Θα ήθελα να το εξηγήσετε αυτό.

Ντόγκου Περίνσεκ: Ο Μουσταφά Κεμάλ Πασά, ενάντια στη Δύση, Βρετανοί και απέκτησε ανεξαρτησία δύο αιώνες αγώνων ενάντια στον γαλλικό ιμπεριαλισμό και η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένας επαναστάτης ηγέτης που έχει καθιερώσει μια παράδοση της κορυφής. Η διεθνής κληρονομιά του Atatürk είναι οι Δημοκρατικές Επανάσταση.

Σήμερα, η Τουρκία εξακολουθεί να δίνει τον δεύτερο πόλεμο ανεξαρτησίας ενάντια στους δυτικούς ιμπεριαλιστές. Η Τουρκία, το PKK ήταν ξεκάθαρο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν 25 χιλιάδες όπλα Tar, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές και οι Ισραηλινοί Σιωνιστές, το λεγόμενο «Κουρδιστάν», ήταν στην πραγματικότητα το δεύτερο διαταραχές των ισραηλινών σχεδίων. Η Τουρκία, η συντριμμένη υπόγεια οργάνωση του ΝΑΤΟ που κατέστρεψε τον Feton Gladio και τις ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο τουρκικό κράτος και τον στρατό. Η Τουρκία, βοηθώντας τη διάσωση των κατεχόμενων από άλογα εδάφη του Στρατού του Αζερμπαϊτζάν, ήρθε στην πρώτη πρόσοψη με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Σήμερα, η Τουρκία είναι μια χώρα στην πρώτη γραμμή που ένοπλη πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ Η Τουρκία, απομακρύνθηκε από το σύστημα του Ατλαντικού και η Ρωσία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράκ, η Συρία, ο Λίβανος, η Λιβύη, το Κατάρ και η Ασία διατηρήθηκαν τα ίδια με τους γείτονές τους στις πρώτες τάξεις της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Τουρκία, Σύγχρονος πολιτισμός, ο οποίος συνδυάζεται με τους ανερχόμενους ασιατικούς πολιτισμούς. Αυτό το πρόγραμμα είναι το πρόγραμμα του Vatan Party. Αυτό το πρόγραμμα και η πρακτική δεν είναι ένα «ισλαμικό πρόγραμμα» όπως το αποκαλείτε, αλλά ένα αντιιμπεριαλιστικό πρόγραμμα και πρακτική. Ο κοσμικός δεν μπορεί να διαχωριστεί από τον πόλεμο ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Ο Λαϊκός σημαίνει “άνθρωποι” στα ελληνικά. Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στους ανθρώπους υπό ιμπεριαλιστική κυριαρχία. Σήμερα, ο Θεός των Δυτικών ιμπεριαλιστών είναι Δολάρια και Ευρώ. Η κοσμικότητα μπορεί να επιτευχθεί με την απαλλαγή από την κυριαρχία αυτού του θεού και την εγκαθίδρυση της εθνικής κυριαρχίας.

MİLLİYETÇİLİK VE MHP

  • Ta Nea: Αυτός ο συνασπισμός συνυπάρχει ταυτόχρονα με το υπερεθνικιστικό δεξιό MHP και ένα επαναστατικό Κόμμα με μαοϊκές ρίζες, στο οποίο οι ειδικοί αποδίδουν σημασία, αν και μικρό. Πώς είναι το Κόμμα σας, το οποίο κατηγορείται από ορισμένους ότι είναι υπερεθνικιστικό, διαφορετικό από την ακροδεξιά σήμερα; Πώς ταιριάζει ο εθνικισμός με τον Μαοισμό;

Ντόγκου Περίνσεκ: Ο τουρκικός εθνικισμός δεν είναι σοβινιστικός και ρατσιστικός. Ο τουρκικός εθνικισμός στηρίζεται στη θετική κληρονομιά της τουρκικής αυτοκρατορικής παράδοσης. Αυτή η κληρονομιά είναι η κληρονομιά της συνύπαρξης διαφόρων λαών. Ο εθνικισμός μας δεν είναι εθνικισμός που βασίζεται στην εχθρότητα με τους γείτονές του και ως εργαλείο για τους ιμπεριαλιστές. Κοιτάξτε τους δύο τελευταίους αιώνες, ο τουρκικός εθνικισμός πολεμούσε πάντα τον ιμπεριαλισμό και πολεμούσε τον σοβινιστικό εθνικισμό που μας έβαλε ο ιμπεριαλισμός.

Το MHP έχει πλέον στραφεί προς τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ. Η Τουρκία, ενώ ο Δεύτερος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας, ο συνδυασμός δυνάμεων ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, είναι επίσης το όφελος του ελληνικού λαού. Δεν μπορείτε να ξεχάσετε την αντίσταση της Ελλάδας στους ναζιστικούς εισβολείς και την πιο πρόσφατη φασιστική χούντα, δεν στάθηκαν όλα τα στοιχεία του ελληνικού έθνους πλάι-πλάι;

Εάν το κόμμα Vatan είναι “μικρό πάρτι”, γιατί το παίρνετε συνέντευξη και ζητάτε τις απόψεις του; Αναφερθείτε στον κόσμο του παγκόσμιου Τύπου και της τηλεόρασης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης, της Ρωσίας, της Δυτικής Ασίας, της Κίνας, όλος ο κόσμος μιλάει για τη μεγάλη δύναμη των μέσων που επηρεάζουν τη διαδρομή του Κόμματος της Πατρίδας της Τουρκίας.

Source