“Οι ανεξέλεγκτες αρμενικές ένοπλες δυνάμεις λειτουργούν στη χώρα μας”

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev, επισημαίνοντας ότι η ανάκαμψη της κατοχής θα αναπτυχθεί στο Άγκνταμ για την κατασκευή του κτιρίου Τουρκικού-Ρωσικού Κέντρου θα ολοκληρωθεί εντός δύο εβδομάδων, “Αν το Κοινό Κέντρο αρχίσει γρήγορα δραστηριότητες, γιατί θα ήταν καλό Ακόμα και μετά από σχεδόν δύο μήνες από τον πόλεμο εξακολουθούν να υπάρχουν απειλές και κίνδυνοι υπάρχει.” είπε.

Ο Αλίγιεφ, υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, και στην ομιλία του για την αποδοχή του επιπέδου διοίκησης της TAF, είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός και ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν είχε μάρτυρες μετά τον πόλεμο.

Υπενθυμίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες αρμενικές δυνάμεις που δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή απόσυρσης της κυβέρνησης του Ιράβα στα εδάφη που ελευθερώθηκαν από την κατοχή, ο Αλίγιεφ είπε ότι οι περισσότεροι εξουδετερώθηκαν και πολλοί από αυτούς συνελήφθησαν.

Ο Αλίγιεφ τόνισε ότι οι αρμενικές δυνάμεις που δεν αποδέχτηκαν την απόσυρση ήταν τρομοκράτες, όχι αιχμάλωτοι πολέμου. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, η Τουρκία δίνουν μεγάλη σημασία στο σχηματισμό διαδρόμων μεταφορών και ο Aliyev δηλώνοντας ότι η παράδοση της πρώτης εντολής σε αυτό το θέμα, θα διαρκέσει 2 χρόνια από την κατασκευή αυτής που εκτείνεται στα σύνορα με τη σιδηροδρομική γραμμή της Αρμενίας, αλλά αυτή τη φορά εξέφρασε την ανάγκη να ξεκινήσει η αποστολή του φορτηγού αναμονής.

Ο Aliyev θα δημιουργηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας αναφερόμενος επίσης στο Κοινό Κέντρο, είπε:

“Το Αζερμπαϊτζάν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σε αυτό το θέμα. Επί του παρόντος, το κτίριο χτίζεται για αυτό το Κοινό Κέντρο στην περιοχή του Άγκνταμ. Θα είναι έτοιμο τις επόμενες 10 ημέρες, το πολύ εντός 2 εβδομάδων. Από όσο γνωρίζω, η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Πιθανότατα έρχεστε σε επαφή με τη ρωσική πλευρά. Όσο πιο γρήγορα αρχίσει να λειτουργεί, τόσο το καλύτερο. Επειδή έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τον πόλεμο, εξακολουθούν να υπάρχουν απειλές και κίνδυνοι. Οι ανεξέλεγκτες αρμενικές ένοπλες δυνάμεις λειτουργούν στην επικράτειά μας και ορισμένοι δεν θέλουν να πάνε ή να παραδοθούν. Επομένως, αυτή η απειλή θα εξαλειφθεί και στο μέλλον. Είναι απαραίτητο να έχουμε ένα Κοινό Κέντρο για να διασφαλίσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας στο σύνολό της, διότι δυστυχώς ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στην Αρμενία έχουν εκδικητικές σκέψεις και δηλώνουν ανοιχτά ότι μια μέρα θα κηρύξουν πόλεμο εναντίον του Αζερμπαϊτζάν και θα καταλάβουν τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, κάτι που θα ήταν αυτοκτονία για αυτούς. Φυσικά, τέτοιες προσπάθειες θα αποκλειστούν αμέσως, αλλά αυτή η απειλή υπάρχουν. Επομένως, η παρακολούθηση και ο έλεγχος πρέπει να γίνουν σε αυτήν την περιοχή και πιστεύω ότι το Κοινό Κέντρο Τουρκίας-Ρωσίας θα εκπληρώσει αυτή τη λειτουργία με τιμή. “

.Source