Οι αντιδράσεις, οι πολιτικές συγκρούσεις, η αντίδραση των πολιτών και της διχασμένης κοινωνίας

Αντιδρά το κοινό στο γεγονός ότι ορισμένοι αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους; Είναι απλοί άνθρωποι απλοί άνθρωποι ή παίζουν παιχνίδια προεκλογικών; Αυτές οι ερωτήσεις βρίσκονται στον ορίζοντα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κυρίως μετά τις διαδηλώσεις στη Λευκωσία.

Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, να κάνουμε αντικειμενικές εκτιμήσεις, μπορούμε να πούμε ότι όλα συμβαίνουν λίγο, δηλαδή:

  • Μερικοί άνθρωποι δεν ανέχονται πλέον την ακρόαση για σκάνδαλα, “διαφθορά”, αποφάσισαν να ανταποκριθούν.
  • Ορισμένοι εξτρεμιστές, λόγω περιοριστικών μέτρων κατά της επιδημίας, αλλά για άλλους λόγους, πήραν το νόμο στα χέρια τους, μετατρέποντάς τους σε επαναστάτες του δρόμου.
  • Τα πολιτικά κόμματα δηλητηριάζουν τους πολίτες για κομματικούς λόγους και τους ωθούν σε διαδηλώσεις, πιστεύοντας ότι κερδίζουν σημεία στο πολιτικό παιχνίδι.

Όλοι βρήκαν κοινωνική νομιμότητα στην απάντησή τους στην αδέξια, κατακριτέα απάντηση της αστυνομίας το περασμένο Σάββατο, όπου κακοποίησαν τις διαδηλώσεις περίπου 300 διαδηλωτών.

Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

Πράγματι, υπάρχει μια ατμόσφαιρα σεβασμού για την κυβέρνηση σε σχέση με τις κατηγορίες της για πολιτογράφηση και χειραγώγηση. Ο ίδιος προσπαθεί να δείξει στους πολίτες ότι προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα διορίζοντας ερευνητικές επιτροπές και άλλα παρόμοια θέματα. Αυτό όμως δεν είναι πειστικό, καθώς πολλές προηγούμενες ερευνητικές επιτροπές αναφέρθηκαν στα ελληνικά ημερολόγια.

Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο, διότι δεν μπορεί να αναφέρει το γεγονός ότι όσοι «πιαστούν» χρησιμοποιώντας το Επενδυτικό Πρόγραμμα δεν ανήκουν στην πολιτική του επικράτεια, αλλά σε άλλους, που σήμερα διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις . ,

Αυτή η εικόνα δεν θα αλλάξει. Λόγω της προεκλογικής περιόδου, τα κόμματα θα συνεχίσουν να χτυπούν την κυβέρνηση, ειδικά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εκμεταλλευόμενοι την αντίδραση «λογικών» εξτρεμιστικών στοιχείων της κοινωνίας μας. Στόχος τους είναι να δυσφημίσουν εντελώς τον πρόεδρο և DISY προκειμένου να θέσουν τα θεμέλια για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Αυτή η θολή εικόνα περιλαμβάνει το Κυπριακό, τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών, τη διαχείριση των επιδημιών και άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν αρνητικά το προφίλ της κυβέρνησης, ειδικά του Προέδρου Αναστασιάδη.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να ελέγξει όλη αυτή την πίεση, είτε επικοινωνιακά είτε πολιτικά. Το οπλοστάσιο των ενεργειών και των ενεργειών που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα φαίνεται να είναι άδειο. Ο πρόεδρος προσπαθεί να καλύψει τα λάθη των υπουργών του, να αντιμετωπίσει προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, να υπερασπιστεί τις εικασίες της κυβέρνησης για όλα τα θέματα. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα είναι περιορισμένα.

Ορισμένες σκέψεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο για νέους ανασχηματισμούς που χρησιμοποιούν νέες κυβερνητικές προσωπικότητες αντιμετωπίζονται με απόρριψη από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος θέλει να είναι συνεπής με τους υπουργούς του.

Το DISY με τη σειρά του προσπαθεί να σώσει τον επιζώντα, αλλά οι ηγέτες του προσέχουν να μην πέσουν από τις μπάλες. Έτσι, οι ηγέτες της ασχολούνται με την προσωπική τους ατζέντα για εκλογή στο κοινοβούλιο, όχι για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να βγει από δύσκολες θέσεις.

Από την άλλη πλευρά, άλλα κόμματα προσπαθούν να δυσφημίσουν την κυβέρνηση προσπαθώντας να αυξήσουν το εκλογικό τους σώμα, κάτι που θα συνεχιστεί στο μέλλον. Ιδιαίτερα βλέποντας την αύξηση των δημοσκοπήσεων από πολίτες μακριά από τα κόμματα.

Αντιμέτωποι με αυτό το σενάριο, μια ευρύτερη κοινωνία είναι διαιρεμένη (όχι εκείνοι που βρίσκονται ήδη από τη μία ή την άλλη). Μετρά τις δικές του αντιστάσεις և ελέγχει τι συμβαίνει. Στην καρδιά όλων είναι η Κύπρος, η οποία βιώνει μια άλλη περιπέτεια δισταγμού. Θα δούμε σύντομα πού θα λυγίσει η πλάκα

Source