“Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας δεν μπορούν να γίνουν δεκτές”

Η Κυπριακή Τουρκική Ένωση Εστιατορίων (RES-BİR) προέβη σε γραπτή δήλωση που δηλώνει ότι οι αποφάσεις που ανακοίνωσε το Ανώτατο Συμβούλιο των Λοιμωδών Νοσημάτων χθες το βράδυ ήταν απαράδεκτες.

Υπογραµµίζοντας ότι ενεργούν µε νοοτροπία «πρώτα για την υγεία», ο Restorancılar επεσήµανε ότι η οικονοµία πρέπει να λειτουργεί µε την ίδια συνειδητοποίηση.

Στη δήλωση, υπενθυμίστηκε ότι το κράτος προσέφερε «πιστωτικές ευκαιρίες» μόνο με τη μορφή «εξόφλησης του χρέους με χρέος» όταν έκλεισαν και δηλώθηκε ότι θα συνεχίσουν να ασκούν τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο των κανόνων και ότι το κράτος έπρεπε να εποπτεύει τις ληφθείσες αποφάσεις.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΜΕΤΑ 21:00, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΣ

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Μεταδοτικών Νοσημάτων που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα, τα εστιατόρια θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 21:00 και μετά τις 21:00, θα μπορούν να παρέχουν μόνο υπηρεσίες πακέτου ….

Η εξήγηση του RES-BİR έχει ως εξής:

«Σε αυτές τις μέρες της επιδημίας και της οικονομικής κρίσης που έπληξε βαθιά τον κόσμο, πρέπει να ταξιδέψουμε τόσο το πλοίο υγείας όσο και το οικονομικό πλοίο μαζί και δίπλα-δίπλα.

Ναι, υπάρχει ένα τεράστιο επιδημικό πρόβλημα που κανένας ζωντανός στον κόσμο δεν έχει δοκιμάσει στο παρελθόν.

Ναι, πρώτα η υγεία.

Ωστόσο, είναι επίσης γεγονός ότι κανείς στον κόσμο δεν έχει δοκιμάσει μια τέτοια οικονομική καταστροφή αυτή τη στιγμή.

Όπως και εσείς, έχουμε οικογένειες, μητέρες, πατέρες, παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες και παππούδες που υποφέρουν τόσο από την υγεία όσο και από οικονομική απώλεια. Με αυτήν την ευαισθητοποίηση, αγωνιζόμαστε τόσο για την υγεία όσο και για την οικονομία μας.

Ως τομέας, με αυτήν την επίγνωση, στη χώρα μας Κορωνοϊός Όταν πρωτοεμφανίστηκε τον Μάρτιο, ανακοινώσαμε ότι δεν θέλαμε να ανοίξουμε τους χώρους εργασίας μας έως ότου οι επιστήμονες, το «ανώτατο συμβούλιο υγείας», καθόρισαν πώς να ζήσουν με αυτόν τον ιό, πώς να ανοίξουν τους χώρους εργασίας μας και τους κανόνες.

Τον Μάιο, το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας ανακοίνωσε τους λεγόμενους “νέους φυσιολογικούς” κανόνες.

Ανοίξαμε τις επιχειρήσεις μας σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, από καιρό σε καιρό, και την περασμένη εβδομάδα, οι υπηρεσίες υγείας του Υπουργείου Υγείας, της Αστυνομίας και των Δήμων μας έχουν επιθεωρήσει σε μεγάλο βαθμό τους χώρους εργασίας των μελών μας και δεν έχουν εντοπιστεί παραβιάσεις των κανόνων μεταξύ των μελών μας.

Οι άνθρωποι μας γνωρίζουν ήδη πολύ καλά τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται και μπορούν να επιλέξουν την τοποθεσία τους ανάλογα.

Κατά την περίοδο που η χώρα μας έκλεισε, ο κλάδος μας δεν μπορούσε να λάβει καμία υποστήριξη από την κυβέρνηση εκτός από τη σύσταση “ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΧΡΕΟΣ”.

Οι αποφάσεις που έλαβε το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας χθες το βράδυ για τη βιομηχανία μας δεν είναι ποτέ αποδεκτές.

Όσοι κάνουν τους κανόνες είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν τους κανόνες που κάνουν.

Εμείς, ως επιχειρήσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τη δουλειά μας ακολουθώντας τους κανόνες.

Με αυτήν την επίγνωση, θα διατηρήσουμε τους χώρους μας ανοιχτούς.

Θα φιλοξενήσουμε τους καλεσμένους μας που θέλουν να έρθουν.

Εσείς, επίσης, θα μας φροντίσετε.

Με αυτόν τον τρόπο, θα πλεύσουμε μαζί το πλοίο Υγείας και το πλοίο Economy χωρίς ακαταστασία.

Διαφορετικά θα υπάρξει πλήρες χάος. Και κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει από αυτό το χάος. Είμαστε συνθλίβονται μαζί κάτω από αυτό. “

.Source