“Οι αρχές δεν εμβολιάζουν τη διαμονή μας στο σπίτι και

Ο Eren Büyükoğlu, Πρόεδρος της Ένωσης Ίσων Δικαιωμάτων και Δικαιοσύνης (HAKSEN), δήλωσε ότι ειδικά εκείνοι της ομάδας κινδύνου, δημόσιοι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να εργάζονται όπως η αστυνομία, η επαρχία, οι φυλακές, τα τελωνεία, οι προμηθευτές βασικών αναγκών όπως σωλήνας, νερό , κ.λπ. επέστησε την προσοχή στην ανάγκη ελαχιστοποίησης του κινδύνου.

Η δήλωση του Büyükoğlu έχει ως εξής:

«Οι τοπικές περιπτώσεις που επαναφέρθηκαν στη χώρα μας στο τέλος του καλοκαιριού έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα. Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτό είναι η κυβέρνηση, η οποία ξεκίνησε ανεπιθύμητες συμμετοχές με την αγάπη του τζόγου, και δεν αποφάσισε να κλείσει το νέο έτος για να ευχαριστήσει κάποιον, παρά όλες τις προειδοποιήσεις σαν να μην ήταν αρκετό. Παρ ‘όλα αυτά, οι άνθρωποι μας έχουν κάνει το ρόλο τους ξανά, και για άλλη μια φορά, έκλεισαν τα σπίτια τους με σοβαρή θυσία. Σήμερα εναπόκειται στις αρχές.

Σε αυτήν την περίοδο που είμαστε κλειστοί στα σπίτια, οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας ακούγοντας τις κλήσεις εμπειρογνωμόνων. Προμηθευτές βασικών αναγκών όπως αστυνομικοί, επαρχιακές διοικήσεις, φυλακές, τελωνεία κ.λπ., ειδικά οι άνθρωποι μας στην ομάδα κινδύνου, και οι προμηθευτές βασικών αναγκών όπως σωλήνας, νερό κ.λπ. θα πρέπει να αξιολογούνται σύντομα με εμβολιασμό όσων πρέπει να εργάζεστε τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε δημόσιο.
Και πάλι, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είμαστε στο σπίτι, πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για τον έλεγχο της μόλυνσης εφαρμόζοντας τυχαίες δοκιμές PCR. Διαφορετικά, η πραγματοποίηση υποθέσεων στο σημείο εκτίμησης παρά των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με το επίπεδο μόλυνσης θα οδηγεί πάντα σε ένα βήμα πίσω στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Αυτή η περίοδος θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία να πάρουμε τα σχοινιά για όσους έχασαν το τέλος του σχοινιού, ειδικά την Πρωτοχρονιά, με καθυστερημένα ή ποτέ μέτρα. Διαφορετικά, τόσο η υπεράνθρωπη θυσία των επαγγελματιών υγείας μας, που εξαντλούνται μέρα με τη μέρα, όσο και η υλική και πνευματική θυσία των ανθρώπων μας με τη διαμονή στο σπίτι θα είναι μάταιη. Εάν οι αρχές μετατρέψουν το κλείσιμο σε ευκαιρία για την καταπολέμηση της επιδημίας, η διαδικασία κλεισίματος θα μετατραπεί σε κέρδος και όχι απώλεια. “

.Source