Οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν «χαμένη πόλη χρυσού» θαμμένη κάτω από άμμο στην Αίγυπτο

Οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ανακοίνωσαν ότι η «δεύτερη μεγαλύτερη» αρχαιολογική ανακάλυψη στην ιστορία της χώρας έγινε κοντά στην αρχαία πόλη του Λούξορ.

Ο αρχαίος χώρος, που ανακαλύφθηκε, ήταν III. Αναφέρεται ότι το Amenhotep ανήκει στη «χρυσή εποχή».

Ο Ζαχ Χάβες, ένας από τους πιο γνωστούς αρχαιολόγους της Αιγύπτου και πρώην Υπουργός Πολιτισμού, ανακοίνωσε την ανακάλυψη του «χαμένου χρυσού τόπου», συμπεριλαμβανομένης της Κοιλάδας των Βασιλέων. “Βρήκαμε την πόλη χαμένη κάτω από την άμμο”, δήλωσε ο Hawass, επικεφαλής της ομάδας αρχαιολογίας. “Πολλές ξένες ομάδες έψαξαν, αλλά δεν βρήκαν ποτέ αυτήν την πόλη”, δήλωσε ο Hawass.

Ο Betsy Bryan, καθηγητής Αιγυπτιακής Αρχαιολογίας και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, περιέγραψε την ανακάλυψη ως «τη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη μετά την ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών».

Οι ανασκαφές, που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2020, πραγματοποιούνται 500 χλμ νότια της πρωτεύουσας Κάιρο. Δηλώνοντας ότι τα τούβλα από λάσπη άρχισαν να εμφανίζονται από όλες τις πλευρές ταυτόχρονα, η ομάδα αναζήτησης δήλωσε ότι η πόλη ήταν κρυμμένη ανέπαφη και σχεδόν όλα τα τείχη της στεκόταν.

“Τάφοι γεμάτοι θησαυρούς”

Μετά από 7 μήνες ανασκαφών, ανακαλύφθηκαν πολλές γειτονιές, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών κεραμικής, αρτοποιίας, χώρων διαβίωσης και εργασίας.

III, κυριαρχεί σε μια περιοχή που απλώθηκε από τον ποταμό Ευφράτη στο Σουδάν. Το Amenhotep πιστεύεται ότι πέθανε το 1354 π.Χ. Η περίοδος του ηγεμόνα, που βρισκόταν στο θρόνο για σχεδόν 40 χρόνια, συμπίπτει με την πιο ένδοξη εποχή της αυτοκρατορίας. Γι ‘αυτό η ερευνητική ομάδα ελπίζει να ανακαλύψει τάφους γεμάτους θησαυρούς.

Ο τουρισμός, μια από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος της Αιγύπτου, πέρασε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας λόγω της Αραβικής Άνοιξης το 2011. Για το λόγο αυτό, η χώρα αναζητά να προσελκύσει ξανά τουρίστες στη χώρα επισημαίνοντας αρχαίες ανακαλύψεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η χώρα μετέφερε τέσσερις ταραγμένες βασίλισσες και 18 βασιλιάδες μέσω του κέντρου της πρωτεύουσας, του Καΐρου, στο νέο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού στη Γκίζα στη γιγαντιαία «Χρυσή Πύλη των Φαραώ». III ανάμεσα σε 22 μούμιες. Η Amenhotep και η σύζυγός του, η βασίλισσα Tiye, ήταν επίσης παρών.

.Source