Οι αρχαιολόγοι βρίσκουν το αλκοολούχο ποτό του Al Capone

Οι ερευνητές που ανασκαφούν στην περιοχή γνωστή ως “Hellhole Swamp” στο Εθνικό Δάσος Francis Marion ανακάλυψαν ένα μεταλλικό βαρέλι, έναν πράσινο σωλήνα κήπου, τσιμεντόλιθους και διάφορα θραύσματα μετάλλων.

Επικεφαλής της αποστολής, η Κάθριν Πάρκερ, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί, δήλωσε ότι τα ευρήματα προέρχονται πιθανώς από τις φεγγαριές επιχειρήσεις που διεξήγαγε ο συνεργάτης του Capone, Benjamin Villeponteaux.

«Αν και βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους, τέτοια αντικείμενα συχνά συγχέονται με τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται σήμερα. Υπάρχουν όμως μερικά σημαντικά σημάδια που μας επιτρέπουν να τα διακρίνουμε. “

Σύμφωνα με τον ερευνητή, τα συγκεκριμένα τούβλα είναι ένα από αυτά τα σημάδια. Ο Parker ζήτησε από τους ιστορικούς αρχιτεκτονικούς να αναλύσουν το μέγεθος των μπλοκ και το υλικό από το οποίο κατασκευάστηκαν και έμαθαν ότι ήταν από τη δεκαετία του 1920.

Ο Parker πιστεύει ότι αυτά τα τούβλα χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη του οινοπνευματοποιού στον οποίο θερμαίνονται δεκάδες κιλά υλικών όπως σίκαλη, κριθάρι και ζάχαρη.

Από την άλλη πλευρά, αυτή η συσκευή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα είναι μόνο μία από τις συσκευές που σχετίζονται με το Villeponteaux που βρίσκονται στην περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι ανασκαφές. Ο Parker είπε ότι πιστεύει ότι η Villeponteaux κατέχει ένα ακίνητο στην περιοχή και βοήθησε τον Capone στην παραγωγή φεγγαριού κατά τη διάρκεια απαγορεύσεων οινοπνεύματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο διάσημος ηγέτης της μαφίας Capone εξουσιοδοτήθηκε εκμεταλλευόμενος την απαγόρευση αλκοόλ που επιβλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 1920 και 1933. Το 1929, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, όταν βιώθηκε μια μεγάλη οικονομική κρίση σε όλο τον κόσμο.

Η ζωή του ηγέτη της μαφίας είχε προσαρμοστεί πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη. Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Josh Trank, ο διάσημος ηθοποιός Tom Hardy έπαιξε τον Capone στην τελευταία προσαρμογή της ταινίας του 2020.

.Source