Οι ασθενείς μειώνονται καθώς οι εμβολιασμοί αυξάνονται. Το μεγαλύτερο υπάρχον κέντρο εμβολιασμού

Μέτρια αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών. Η επιδημιολογική εικόνα είναι καλή με σημαντική μείωση των εισαγωγών στο νοσοκομείο – Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αυξημένα κέντρα – Το μεγαλύτερο κέντρο εμβολιασμού στην Κρατική Έκθεση της Λευκωσίας είναι ανοιχτό σήμερα. Η επιστροφή όλων των μαθητών παραμένει ένα μυστήριο στα σχολεία

Η Κύπρος, σύμμαχος του προγράμματος ενίσχυσης των εμβολίων, συνεχίζει να διατηρεί την καλή επιδημιολογική εικόνα της πρόσφατης περιόδου, διατηρώντας ακόμη και μια θετική θέση περίπου 0,5%, γεγονός που κάνει τους ειδικούς πολύ χαρούμενους.

Ταυτόχρονα, τα θετικά αποτελέσματα αντικατοπτρίζονται στον αριθμό των ασθενών που εισάγονται σε νοσοκομεία, καθώς και σε μονάδες εντατικής και εντατικής θεραπείας.

“Από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, έχουμε δει τόσο χαμηλούς αριθμούς όσον αφορά τη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο πληροφοριών”, είπε σε δήλωση. Κύπρος Φορές: Δρ. Αμαλία Χατσιγιάννη.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η μείωση της εισαγωγής ηλικιωμένων από τα γηροκομεία καταγράφεται θετικά, γεγονός που σύμφωνα με τον Δρ. Το Hatsigian οφείλεται σε εμβολιασμούς που έγιναν σε μια ειδική ηλικιακή ομάδα, στις στέγες, σε γηροκομεία, αλλά και ως αποτέλεσμα εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού μας έχει επίσης εμβολιαστεί”, πρόσθεσε.

Υπάρχει το μεγαλύτερο κέντρο εμβολιασμού στη Λευκωσία… Περισσότερες δόσεις

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά κανονικά, ο αριθμός των εμβολίων αυξάνεται καθώς αυξάνονται οι δόσεις που λαμβάνει η Κύπρος.

Δύο εμβόλια είναι έτοιμα να εμβολιαστούν, ένα στην Κρατική Έκθεση Λευκωσίας και ένα στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρου Κυπριανού στη Λεμεσό.

Στην πραγματικότητα, στη Λευκωσία, τη μεγαλύτερη στην Κύπρο, οι εμβολιασμοί ξεκινούν σήμερα μετά από πυρετώδεις προετοιμασίες. Οι εμβολιασμοί στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρου Κυπριανού έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 15 του τρέχοντος μήνα.

Θυμηθείτε ότι όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη έκθεση Κύπρος Φορές:Το Υπουργείο Υγείας «τρέμει» τα πρώτα 7.200 εμβόλια της AstraZeneca αυτήν την εβδομάδα, το εβδομαδιαίο bf Pfizer 5850, ενώ το 2400 Moderna αναμένεται να παραδοθεί την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, αναμένεται 7.200 εμβόλια για το Moderna Cyprus στην Κύπρο στις 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου.

“Puzzle” – η επιστροφή άλλων σχολικών τάξεων

Ωστόσο, η κατάσταση επιστροφής όλων των μαθητών με φυσική παρουσία στο σχολείο παραμένει γεωμετρική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζήτημα αναμένεται να εμπλέξει ξανά την επιστημονική επιτροπή, αλλά τίποτα δεν είναι “κλειδωμένο” ακόμα

Μιλώντας για: Κύπρος Φορές: Ο Χαράλαμπος Διονυσίου, διευθυντής γονέων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δήλωσε ότι οι οργανωμένοι γονείς προτιμούν την άμεση επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία, δεδομένου ότι το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα.

Ταυτόχρονα, τονίζοντας ότι έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος διδασκαλίας. Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι «όταν πραγματοποιείται η επιστροφή, είναι απαραίτητο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αύξηση των γραμμών δημόσιας συγκοινωνίας, όπως τα λεωφορεία, για την εξυπηρέτηση των μαθητών».

Μέχρι σήμερα, λέει, είναι αλήθεια ότι τα λεωφορεία μεταφέρουν το 50% της χωρητικότητάς τους, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο για γονείς και μαθητές.

Source