Οι ασιατικές μετοχές ξεκίνησαν τη νέα εβδομάδα «θετικά»

Οι ασιατικές μετοχές ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της νέας εβδομάδας. Κορωνοϊός με την υπογραφή του πακέτου υποστήριξης.

Στις ειδήσεις ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης βασίζονται σε πηγές κοντά στον Τραμπ, ο Τραμπ υπέγραψε ένα νομοσχέδιο ύψους 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων με το πακέτο οικονομικής στήριξης 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Υποβλήθηκε για υπογραφή μετά την έγκριση του Συνεδρίου Κορωνοϊός Περιγράφοντας τη βοήθεια μετρητών ύψους 600 $ στο πακέτο υποστήριξης για το ξέσπασμα ως «ντροπή», ο Τραμπ ζήτησε κάποιες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης αυτής της βοήθειας στα 2.000 $ και δεν υπέγραψε το πακέτο υποστήριξης.

Στην Ιαπωνία, νέος τύπος ΚορωνοϊόςΑπαγορεύτηκε στους αλλοδαπούς να εισέλθουν στη χώρα από τις 28 Δεκεμβρίου για να αποτρέψουν την εξάπλωση των ταχύτερα μεταδιδόμενων ειδών. Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι απαγορεύτηκε στους αλλοδαπούς να εισέλθουν στη χώρα από τις 28 Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου 2021 μετά την ανίχνευση των πρώτων κρουσμάτων μετάλλαξης του ιού και μια καραντίνα 14 ημερών θα εφαρμοστεί σε Ιάπωνες πολίτες και αλλοδαπούς που έχουν άδεια παραμονής στη χώρα.

Τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής παρέμειναν αμετάβλητα το Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας που κυκλοφόρησαν στην Ιαπωνία σήμερα το πρωί. Η μέση προσδοκία των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Bloomberg ήταν να αυξηθεί 1,1% σε μηνιαία βάση. Η παραγωγή μειώθηκε 3,4% σε ετήσια βάση. Η προσδοκία ήταν για μείωση 2,3%.

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

Ο δείκτης Topix της Ιαπωνίας αυξήθηκε 0,4%.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας αυξήθηκε 0,7%.

Ο δείκτης Hang Seng αυξήθηκε 0,2%.

Ο Shanghai Composite Index αυξήθηκε 0,4%.

.Source