Οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές αυξήθηκαν κυρίως

Οι δείκτες στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν γενικά στις σημερινές συναλλαγές, το Χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας αποσυντέθηκε αρνητικά και το ιαπωνικό χρηματιστήριο έκλεισε για διακοπές.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα το πρωί στην Κίνα, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,28% τον Ιανουάριο, αυξάνοντας ταχύτερα από τον Δεκέμβριο.

Δώδεκα ιαπωνικές εταιρείες σχεδιάζουν να τερματίσουν τις υπάρχουσες επιχειρηματικές συμφωνίες με κινεζικές εταιρείες που επωφελούνται από την καταναγκαστική εργασία της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων που ζουν στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uyghur.

Πέρυσι, το πρακτορείο Kyodo διερεύνησε την κατάσταση 14 ιαπωνικών εταιρειών από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής (ASPI), το οποίο ανέφερε ότι 80 παγκόσμιες εταιρείες επωφελήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από την καταναγκαστική εργασία των Μουσουλμάνων Ουιγούρων που ζούσαν εκτός της Αυτόνομης Περιφέρειας Xinjiang Uyghur. Σύμφωνα με την έρευνα, αποδείχθηκε ότι 12 από τις 14 ιαπωνικές εταιρείες του καταλόγου σχεδίαζαν να τερματίσουν τις υπάρχουσες επιχειρηματικές συμφωνίες με κινεζικές εταιρείες που επωφελούνται από την καταναγκαστική εργασία της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

Ο δείκτης S & P / ASX 200 της Αυστραλίας αυξήθηκε 0,6%.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,1%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε 1,2%.

Ο Shanghai Composite Index αυξήθηκε 0,6%.

.Source