“Οι αυξήσεις του κράτους απέδειξαν ότι η αναζήτηση φθηνότητας ήταν η” κίνηση του λαϊκισμού “…”

Το Κυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΚΤΤΟ) έκανε ένα γραπτό δελτίο τύπου για τις αυξήσεις των τιμών για διάφορες δημόσιες υπηρεσίες που δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

Πρόεδρος του ΚΤΤΟ Turgay DenizΌσον αφορά την αύξηση, «Έτσι, με την ίδρυση της νέας κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ερχάν Αρίκλι “Οι προσπάθειες για φτηνισμό της αγοράς που έθεσε στην ημερήσια διάταξη η κυβέρνηση πήρε το μεγαλύτερο πλήγμα από την ίδια την κυβέρνηση”.

Ο Ντενίζ δήλωσε ότι αυτές οι αυξήσεις αποτελούν ένδειξη ότι η κυβέρνηση δεν κατανοεί τους λόγους για τη διαμόρφωση των τιμών στην αγορά και επιδιώκει να κάνει «λαϊκισμό» αναλαμβάνοντας την ευθύνη της αύξησης των τιμών στους επιχειρηματίες από καιρό σε καιρό.

Σε απάντηση σε αυτό, ο KTTO επεσήμανε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη μείωση του επιπέδου των τιμών της αγοράς και είπε ότι θα υποστηρίξουν κάθε είδους μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση και θα συνεχίσει να συμβάλλει σε όλες τις προσπάθειες σε αυτό το θέμα.

Ο πρόεδρος του KTTO Deniz χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στη δήλωσή του:

«Το Συμβούλιο Υπουργών της ΤΔΒΚ μας επέτρεψε να« εισέλθουμε στο νέο έτος με αύξηση »δημοσιεύοντας τις αυξήσεις στις δημόσιες υπηρεσίες στην Επίσημη Εφημερίδα την πρώτη ημέρα του νέου έτους. Έτσι, με την ίδρυση της νέας κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ερχάν Αρίκλι Οι προσπάθειες για φτηνισμό της αγοράς που ανέφερε η κυβέρνηση πήραν το μεγαλύτερο πλήγμα από την ίδια την κυβέρνηση.

“ΜΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ …”

Η συρρίκνωση της αγοράς TRNC έχει παραμείνει στην ημερήσια διάταξη από το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο ως ένας από τους κύριους στόχους για πολλά χρόνια. Εδώ και χρόνια, μοιραζόμαστε τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει για να μειώσουμε το επίπεδο τιμών μας, το οποίο πιστεύουμε ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την απόκτηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες, διατηρώντας ζωντανή τη ζήτηση για τουρισμό, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα δομικά προϊόντα στο εξωτερικό, και αγωνιζόμαστε να εφαρμόσουμε αυτές τις προτάσεις. Κατά τη διάρκεια αυτών των μελετών, έχουμε αποδείξει επανειλημμένα ότι η αναποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών, το γραφειοκρατικό κόστος που προκύπτει από αυτήν την αναποτελεσματικότητα, και οι φόροι, τα κεφάλαια και τα τέλη για τη χρηματοδότηση κρατικών δαπανών είναι από τους κύριους λόγους για το κόστος. Την πρώτη μέρα που μπαίνουμε στο 2021, οι αυξήσεις τιμών που έγιναν από το Συμβούλιο Υπουργών της ΤΔΒΚ για διάφορες δημόσιες υπηρεσίες επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την άποψή μας.

“ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ”

Αυτό το βήμα της κυβέρνησης την πρώτη ημέρα του νέου έτους θα ακολουθήσει φυσικά και άλλα βήματα και, ως εκ τούτου, ως Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της νέας κυβέρνησης, κ. Ερχάν Αρίκλι Θα έχει τεράστιο πλήγμα στις «προσπάθειες να καταστεί η αγορά φθηνή» στην ημερήσια διάταξη.

“Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΛΙΣΜΟ …”

Στην πραγματικότητα, αυτές οι αυξήσεις αποτελούν ένδειξη ότι η κυβέρνηση δεν κατανοεί τους λόγους για τη διαμόρφωση των τιμών στην αγορά και επιδιώκει να κάνει τον λαϊκισμό βάζοντας την ευθύνη των αυξήσεων των τιμών κατά καιρούς στους επιχειρηματίες.

Από την άλλη πλευρά, το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να εργάζεται για τη μείωση του επιπέδου των τιμών της αγοράς μας, θα υποστηρίξει κάθε είδους μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεχίσει να συνεισφέρει σε όλες τις προσπάθειες σε αυτό το ζήτημα.

.Source