Οι βαθμολογίες της Πρωτοχρονιάς μου;

Βγαίνουμε με μια χρονιά γεμάτη πρωτοφανή γεγονότα, καταστάσεις και συναισθήματα. Ένα μείγμα φόβου, άγχους, ανησυχίας, αβεβαιότητας – μεγάλης θλίψης, ειδικά για εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους σε αυτόν τον τρομερό ιό ή αρρώστησαν οι ίδιοι. Ίσως το χειρότερο κοκτέιλ που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι πιέζετε, όχι μόνο να δοκιμάσετε, αλλά και να πιείτε.

Ωστόσο, είμαι τώρα στο χείλος της νέας χρονιάς, αισθάνομαι ότι συνεχίζω τον εαυτό μου – եմ Ελπίζω ότι η πλάτη μου θα αντέξει – ένα μεγάλο φορτίο εμπειριών που, παρά το οδυνηρό αυγό, μπορεί να με έκανε λίγο πιο σοφό.

Νιώθω μια φλόγα αισιοδοξίας να καίγεται μέσα μου καθώς πλησιάζει η Πρωτοχρονιά, բոլոր ας γνωρίζουμε όλοι ότι ο ιός, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα παραμείνει μαζί μας. “Και πολλές μέρες πέρασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα”, λέει η Odyssey Elite στο μνημειακό του Axion Esti. Το 2021 μας αφήνει μια δύσκολη αλλά χρήσιμη κληρονομιά.

Κράμπες ποδιών – βαθύτερες από πρακτικές. Οι συνήθειες μέσα στα καταφύγια, είτε μας αρέσουν είτε όχι, θα παραμείνουν. Πλύσιμο χεριών. Προσωπική φροντίδα. Οι περισσότεροι άνθρωποι εκπαιδεύονται. Πιο προσεκτική διατροφή.

Ωστόσο, οι βαθύτερες προσωπικότητες μας είναι αυτές που περιμένω να αναδυθούν, σίγουρα μπροστά μας αρκετά ώστε να περπατήσουμε στο κατώφλι μιας νέας, καλύτερης ζωής. Η ερώτηση “Πότε θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό;” Δεν με άγγιξε ούτε μια φορά κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής φυλάκισης. Αντ ‘αυτού, με έκανε να επανεξετάσω, να αναλύσω και να επανεξετάσω, πρώτα απ’ όλα, πολλές πτυχές αυτής της «κανονικότητας». Σε κάθε επίπεδο.

Είμαι πεπεισμένος ότι το έτος μετά την εκλογή, το οποίο θα υιοθετήσουμε σύντομα, θα φέρει μαθήματα από την επιδημία όχι μόνο της υγείας και της υγιεινής μας, αλλά και άλλων τύπων διαχείρισης πολιτικής που επηρεάζουν ολόκληρη τη ζωή μας.

Ο κοροναϊός μας έχει ήδη αναγκάσει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες που θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να ομαλοποιηθούν υπό κανονικές συνθήκες. Ο «μύθος» των ατελείωτων συναντήσεων και διαβουλεύσεων γκρεμίστηκε, στην πραγματικότητα μπόρεσε να μιλήσει για «εκπτώσεις δημοκρατίας» χωρίς κανέναν. Περιμένω ότι αυτή η αντι γραφειοκρατική δυναμική θα συνεχιστεί, κάτι που σίγουρα θα ηρεμήσει τις χελώνες του δημόσιου συστήματος, αλλά η πραγματικότητα έχει ήδη περάσει μπροστά τους.

Περιμένω επίσης να συνεχίσω να εικάζω, να ξεχωρίσω άτομα που γνωρίζουν καλά το θέμα τους, όπως συνέβη όλο αυτό το διάστημα με επιστήμονες και εμπειρογνώμονες. Τελειώνοντας, δηλαδή, με το «παραμύθι» ότι ο καθένας μιλά για τα πάντα, ή ακόμα χειρότερα, ότι οι άνθρωποι που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με αυτούς διορίζονται σε θέσεις ευθύνης.

Στην εξωτερική πολιτική, φοβάμαι ότι η επιδημία δεν έχει διεισδύσει θετικά, εκτός από την οικογένεια της ΕΕ, χωρίς την οποία δεν θέλω καν να σκεφτώ πού θα βρισκόμασταν σήμερα. Φυσικά, έχουμε ένα αιώνιο παράπονο ότι δεν είμαστε παρόντες όσο θα θέλαμε στην εθνική μας υπόθεση, αλλά ελπίζω ότι κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ακριβώς πώς λειτουργεί αυτή η τεράστια οργάνωση, πώς πρέπει να προσαρμοστούμε έτσι ώστε όχι πάντα. γκρίνια και διαμαρτυρία

Θυμηθείτε, πράγματι, τις παλαιότερες συμμαχίες μας, μερικές φορές με τις λεγόμενες μη ευθυγραμμισμένες χώρες, μερικές φορές με την Ανατολική Συμμαχία · σκεφτείτε τι έχουμε κερδίσει από αυτές τις ηλίθιες, ιερές συμμαχίες. Πιστεύω ότι ακόμη και σε περίπτωση απελευθέρωσης της ανθρωπότητας από τις δηλητηριώδεις πολιτικές των πιστών του Τραμπ, η ΕΕ Κύπρος θα αυξήσει, καταρχάς, τη θέση και το κύρος της.

Τέτοια φαινόμενα πολιτογράφησης δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται. Συνειδητοποιήστε ότι δεν υπάρχει “εύκολο χρήμα”, ότι μόνο μια δημιουργική οικονομική προσέγγιση θα μας φέρει το κέρδος που περιμένουμε. Αυτή είναι η Κύπρος, με τον τρόπο που ειπώθηκε στους εφιάλτες του 2020, πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιστρέψουν.

Η κρίση του coronavirus έχει εκθέσει τα ταλέντα πολλών ανθρώπων στην κοινωνία μας. Όχι μόνο στον ιατρικό κόσμο, στον οποίο αξίζει να επενδύσουμε πιο σοφά (ταυτόχρονα να εξαλείψουμε όλες τις υπερβολές του GES μέχρι τώρα), αλλά και στον τομέα της «δημιουργικής οικονομίας» στο όνομά μου. Περιλαμβάνει ό, τι δεν είναι ελκυστικό. Όλα πίσω του έχουν σχεδιασμό, οραματιστές.

Τέλος, προσβλέπω στον εκσυγχρονισμό της νοοτροπίας της κοινωνίας. Ο «οικογενειακός κανόνας», που θάβει συχνά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα των νέων. Σύγχυση που εύχομαι να υπήρχε ένα εμβόλιο για να τον σκοτώσει. Και δεν αξίζει μια δημοκρατία που αναπαράγει κάθε μέτρηση.

Αυτές δεν είναι ευσεβείς επιθυμίες. Αυτά είναι τα φώτα που ανάβει ο κοροναϊός μέσα από το σκοτάδι του.

Δημοσιογράφος.

Source