Οι βομβιστές των ΗΠΑ προσγειώθηκαν στη Μέση Ανατολή: «Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τις δυνατότητές μας»

Στη δήλωση της Διοίκησης Κεντρικών Δυνάμεων (CENTCOM), “Το πλήρωμα του B-52H Stratofortress από τη Minor Air Base, την έδρα της 5ης Bomber Squadron, βρέθηκε σήμερα στη Μέση Ανατολή για να αποδείξει τη δέσμευση των ΗΠΑ για την περιφερειακή ασφάλεια και την ικανότητά της να αναπτύξει γρήγορα μια τεράστια μαχητική δύναμη σε σύντομο χρονικό διάστημα.” χρησιμοποιήθηκε η έκφραση.

Η δήλωση επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την ασφάλεια της περιοχής και συμπεριλήφθηκε η ακόλουθη πρόταση:

“Η ανάπτυξη δύο επιπέδων στέλνει επίσης ένα σαφές μήνυμα αποτροπής στους Αμερικανούς και σε οποιονδήποτε σκοπεύει να βλάψει τα αμερικανικά συμφέροντα.”

Διαπιστώθηκε εντυπωσιακό ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αυτήν την ανάπτυξη 5 ημέρες πριν από το πρώτο έτος του θανάτου του ιρανικού επαναστατικού φρουρού των αμερικανικών δυνάμεων, του διοικητή των δυνάμεων της Ιερουσαλήμ Στρατηγού Κασίμ Σουλμάνι.

Ο διοικητής της CENTCOM στρατηγός Kenneth F. McKenzie, του οποίου τα σχόλια αναφέρθηκαν στη δήλωση, επισήμανε σιωπηρά το Ιράν και είπε:

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν δυνάμεις έτοιμες για πόλεμο στην περιοχή ευθύνης της CENTCOM για να αποτρέψουν κάθε πιθανό εχθρό και να καταστήσουν σαφές ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον Αμερικανών και των συμφερόντων μας. Δεν είμαστε μετά τον πόλεμο, αλλά κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την ικανότητά μας να προστατεύουμε τις δυνάμεις μας και να ανταποκρίνεται έντονα σε οποιαδήποτε επίθεση. ”

Οι ΗΠΑ είχαν πετάξει δύο φορές με αεροσκάφη τύπου “B-52H” στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Ιρανό στρατηγό Kasım Süleymani με αεροπορική επίθεση μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 3 Ιανουαρίου 2019.

Από την άλλη πλευρά, το Ιράν πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση σε βάσεις στο Ιράκ όπου ήταν στρατεύματα των ΗΠΑ, αλλά κανένας Αμερικανός στρατιώτης δεν πέθανε.

Η CENTCOM λαμβάνει μέτρα για τη θάλασσα και τον αέρα στην περιοχή για λίγο ενάντια στην πιθανότητα επίθεσης εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων τον πρώτο χρόνο της δολοφονίας του Soleimani.

.Source