Οι βουλευτές προειδοποιούν για πιθανή κατάργηση του νόμου για τα δικαστήρια

Οι βουλευτές προειδοποιούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης – Αναμένονται ορισμένα νομοσχέδια σχετικά με αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των πωλήσεων

Κατεβάστε το ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CYPRUS IM ΕΔΩ για Android Android և ΕΔΩ για iOS

Εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία νέας δικαιοδοσίας στα περιφερειακά δικαστήρια (τροποποίηση του νόμου για τα δικαστήρια) για την εξέταση οικονομικών διαφορών μεταξύ δανειολήπτη και τραπεζών, το κοινοβούλιο θα συνεχίσει να ψηφίζει τις τροπολογίες αύριο.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, μετά την ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, αναμένονται ορισμένα νομοσχέδια στο κοινοβούλιο σε σχέση με τις αλλαγές στον θεσμικό τομέα των εξαγωγών. Εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποσύρει το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του νόμου για τα δικαστήρια, οι προτάσεις αυτές θα μεταφερθούν σε σύνοδο ολομέλειας, καθώς πολλές από αυτές έχουν συμπεριληφθεί από τη Νομική Επιτροπή σε τροποποιήσεις του κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, η διαδικασία του Νόμου για τα Δικαστήρια βρίσκεται σε εξέλιξη, όπου έχουμε κάνει πολλές αλλαγές, εισαγάγαμε ειδικές αλλαγές για την προστασία των δικαιωμάτων των δανειστών, և πρώτα απ ‘όλα να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα νομική συνδρομή և να μπορεί να απαιτήσει την αναστολή της διαδικασίας απέλασης πριν από την εξέταση της υπόθεσής του, αποκαθιστώντας το υπόλοιπο μετά τις αλλαγές στον θεσμικό τομέα των επενδύσεων το 2018.

“Και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποσύρει το νομοσχέδιο, ότι θα συζητηθεί αύριο, ότι οι τροπολογίες που, μαζί με άλλα κόμματα, πραγματοποιήσαμε στο νομοσχέδιο, θα ψηφιστούν έτσι ώστε να ενισχύσουμε το αμυντικό δίκτυο των δανειστών . , “αυτός πρόσθεσε.

Υπενθυμίζοντας ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ για τροποποίηση του νόμου περί θεσμικής μεταρρύθμισης μέσω τροποποιήσεων του νόμου για τη μεταφορά και τα ενυπόθηκα δάνεια αναμένεται στο Κοινοβούλιο, ο κ. Stefano είπε: Θα συζητήσουμε αύριο το νομοσχέδιο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος αυτού του νομοσχεδίου καλύπτεται από το νόμο περί δικαστηρίων θα παραμείνει στο τραπέζι της Επιτροπής Οικονομικών που θα εξεταστεί από το νέο κοινοβούλιο μαζί με άλλες προτάσεις. που έχουν υποβληθεί. “

Τέλος, είπε ότι την ίδια στιγμή, στην αυριανή σύνοδο ολομέλειας, θα συζητηθεί ξεχωριστή πρόταση του κόμματος για την παράταση της αναστολής των πωλήσεων έως και 350.000 ευρώ για την κύρια επιδημία κατοικιών και για μικρά εμπορικά ακίνητα μέχρι τον Ιούλιο.

Ο βουλευτής του ΕΔΕΚ Κώστας Ευστατίου δήλωσε ότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών συζητήθηκαν οι προτάσεις του νόμου για τροποποιήσεις του νόμου «Κατά τη μεταφορά».

“Και ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα αρχίσει να αποσύρει τα νομοσχέδια των δικαστηρίων. Φυσικά, υπάρχει μια διαδικασία για τη συζήτηση των νομοσχεδίων όλων των μερών, τα οποία θα πραγματοποιήσουν αύριο σύνοδο ολομέλειας”, πρόσθεσε.

Εκ μέρους της Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Μιχάλης Γιωργάλλας ζήτησε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ακυρώσει το νομοσχέδιο για την καθιέρωση δικαιοδοσίας στα περιφερειακά δικαστήρια, το οποίο θα ασχοληθεί με οικονομικές διαφορές.

Είπε ότι η Αλληλεγγύη և η ΕΔΕΚ είχε αναπτύξει τροπολογίες που είπε ότι είχαν σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα του νομοσχεδίου έτσι ώστε να λειτουργήσει για να αλλάξουν οι δανειολήπτες վարկ να μην χρησιμοποιηθούν για να κρίνουν μερικές περιπτώσεις πολύ πιο γρήγορα.

“Εάν υπάρχει μια τέτοια εξέλιξη (το νομοσχέδιο το παίρνει πίσω), είμαστε έτοιμοι για άλλες προτάσεις σχετικά με το νόμο περί μεταφοράς. Είμαστε έτοιμοι և τελικά, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, να συνεχίσουμε τις θεσμικές αλλαγές που θα δημιουργήσουν το προστατευτικό πλαίσιο που χρειάζονται οι δανειολήπτες σήμερα. “είπε.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Όρτζ Πέρδικης, μέλος του Κινήματος Περιβάλλοντος και του Κινήματος Συνεργασίας των Πολιτών, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το προτεινόμενο πάγωμα των πωλήσεων, προσθέτοντας ότι το κίνημα επέμεινε στο κοινοβούλιο να επαναφέρει τον νόμο «Μεταβίβαση-Υπόσχεση», το καλοκαίρι. Το 2018, οι περιβαλλοντολόγοι θα επιμείνουν να συζητήσουν την πρότασή τους στην αυριανή σύνοδο ολομέλειας.

“Κατανοώ ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των μερών να μην επιτρέπεται η αμφισβήτηση αυτού του νομοσχεδίου, αλλά θα επιμείνουμε ότι αυτή η σύνοδος ολομέλειας θα κριθεί με τρόπο που θα αποκαταστήσει το νομικό πλαίσιο, όπως συνέβη τον Ιούλιο του 2018”, κατέληξε. .

Πηγή: KYPE

Source