Οι Βρετανοί είναι ενθουσιασμένοι για το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου. Αφήνουν λουλούδια στο Μπάκιγχαμ (φωτογραφίες-βίντεο)

Το Palace և Downing Street προτρέπει να μην πραγματοποιήσει ράλι έξω από βασιλικές κατοικίες, αλλά οι Βρετανοί θέλουν να δείξουν το πένθος και την υποστήριξή τους για τη βασίλισσα που έχασε “το πιο φωτεινό διαμάντι στην κορώνα της”

Ενθαρρυνμένοι από το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, εκφράζοντας την υποστήριξή τους για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘, Βρετανοί και ξένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο αφήνουν λουλούδια και σημειώσεις υποστήριξης στο κάστρο του Μπάκιγχαμ ձ τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Έχω ζήσει στην Αγγλία για είκοσι χρόνια. Αγαπάμε τη βασιλική οικογένεια όσο και ο καθένας εδώ», είπε η Karen Lugwell, μια γαλλίδα γυναίκα παντρεμένη με έναν Ουαλό που πήγε στο Κάστρο του Windsor για να φυτέψει μπουκέτα με τουλίπες. “Το πρωί είχαμε ένα πραγματικό σοκ, οι καρδιές μας πονέστηκαν για τη βασίλισσα Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα. “Όλοι πιστεύουμε ότι η βασίλισσα θα είναι μόνη τώρα χωρίς την υποστήριξή της”, πρόσθεσε.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου πέθανε σε ηλικία 99 ετών, μόλις ένα μήνα αφότου γύρισε έναν αιώνα.

Φωτογραφίες Μπουκέτα և Μηνύματα για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Εκατοντάδες μπουκέτα μπροστά από τα κιγκλιδώματα του πύργου διαθέτουν μερικές φωτογραφίες παιδιών.

https://www.youtube.com/watch?v=LBUBnUDSGg8:
«Αγαπητή βασίλισσα Ελισάβετ, λυπάμαι για τον άντρα σου, τον πρίγκιπα Φίλιππο», έγραψε ένα παιδί σε ένα κομμάτι χαρτί, ζωγραφίζοντας πολλές καρδιές και λουλούδια.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, το βασιλικό ζευγάρι ζούσε σε απομόνωση στον Windsor Tower λόγω της επιδημίας. Ο πρίγκιπας εξαφανίστηκε εκεί το πρωί. Η Irina Blatonova, μια 32χρονη Ρωσίδα που ζει σε μικρή απόσταση, λέει ότι ο Φίλιππος ήταν «φανταστική, πολύ κοντά σε ανθρώπους, πολύ διασκεδαστική».

Πολλοί άνθρωποι στο Λονδίνο επισκέφτηκαν την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου, η οποία δημοσιεύτηκε στην επίσημη κατοικία της Βασίλισσας της πρωτεύουσας στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τις βασιλικές κατοικίες, καθώς οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται βάσει αντιδημικών μέτρων. Ωστόσο, μερικοί πήγαν στο πεζοδρόμιο για να αφήσουν νότες, λουλούδια, ακόμη και βρετανικές σημαίες. Η αστυνομία που περιπολεί την περιοχή θυμίζει ανθρώπους από απόσταση.

“Είναι μια πραγματικά λυπηρή μέρα. “Έζησε μια απίστευτα πλούσια ζωή, μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια και τη σύζυγό του, επειδή ήταν αχώριστες”, δήλωσε η Sarah Allison, 31 ετών, η οποία πήγε στο παλάτι με την 4χρονη κόρη της.

Ο Chris Green, 57 ετών, πήγε στο παλάτι μόλις έμαθε να «προσεύχεται και να σέβεται» τον Φίλιππο.

Ο δούκας νοσηλεύτηκε πρόσφατα και επέστρεψε στο Γουίντσορ στις 16 Μαρτίου. “Δεν είναι μεγάλο σοκ λόγω των πρόσφατων προβλημάτων υγείας (θάνατος) της ηλικίας του, αλλά είναι μία από αυτές τις στιγμές που θα θυμόμαστε τόσο δυνατές”, δήλωσε ο Green.

Μία γυναίκα, η οποία έδωσε μόνο το όνομά της, η Σάντρα, τόνισε ότι ο Φίλιππος ήταν «η πεμπτουσία της λατρείας και της αφοσίωσης», λέγοντας ότι ήταν πολύ χαρούμενος επειδή τόσα πολλά άτομα ήρθαν να τον τιμήσουν. Ήταν ο πατριάρχης μιας από τις πιο ισχυρές οικογένειες στον κόσμο. “Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα σημείο καμπής για τη βασιλική οικογένεια.”

Πηγή: iefimerida.gr

Source