Οι Βρυξέλλες είναι παντού για εμάς! – Erol Sunat

Θα γίνει αποδεκτή η Τουρκία ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα κρύβεται το έτος 2021, που είναι το τελευταίο σημείο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

Η Ευρώπη δεν έχει κουραστεί να λέει όχι και να περιμένει!

Οι Βρυξέλλες, η πρωτεύουσα της ΕΕ, δεν σταμάτησαν ποτέ να λένε πείσμα, πόσο πεισματάρη δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε να πούμε πόσο πεισματάρης!

Αυτό το πείσμα ονομάζεται Βρυξέλλες! Το πείσμα των Βρυξελλών! Μια τέτοια πεισματάρα δεν έχει δει ποτέ!

Η Kerhen είναι ένα παράξενο πείσμα που δεν μπορεί καν να πει να έρθει ή να πει εντάξει!

Ακόμα και τα σημάδια μαλάκωσης δεν είναι σαφή!

Ή αρχίσαμε να το πιστεύουμε κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου αναμονής!

Δεν νομίζετε ότι η ΕΕ σκέφτεται μικρά όπως τα λαχανάκια των Βρυξελλών;

Κατά τα χρόνια πριν παραιτηθεί από το βλέμμα των Βρυξελλών, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για πλήρη ένταξη στην Τουρκία, όλα θα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικά σήμερα.

Χωρίς αυτές τις μικρές σκέψεις, δεν θα είχαν συσσωρεύσει σημεία αναφοράς μπροστά μας. Δεν θα καθιστούσαν τη διαδικασία διαπραγμάτευσης αδιέξοδο. Παρ ‘όλα αυτά, τι έχουμε κάνει;

Μην κάνετε λάθος στον μάρτυρα “Οι Βρυξέλλες είναι παντού για εμάς!” Πήραμε στάση από τον πατέρα του.

Από τώρα και στο εξής δεν είπαμε εμείς, σκεφτείτε Ευρώπη!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γεννήθηκε με το όνομα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας με τη Συνθήκη της Ρώμης που υπεγράφη στις 25 Μαρτίου 1957. Η Τουρκία ζήτησε να γίνει μέλος αυτής της κοινότητας το 1959 Μετά από περίπου πέντε χρόνια μετά την υπογραφή της αίτησης στις 12 Σεπτεμβρίου 1963 από τη Συμφωνία της Άγκυρας δημιουργήθηκε στέγη συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας και της Τουρκίας. Αν και δεν ήταν δυνατό να γίνεις συνεργάτης, αυτή η απόφαση άρχισε να ισχύει στις 12 Δεκεμβρίου 1964.

*****

Η Ευρώπη, μετά τις 12 Σεπτεμβρίου 1980, παγώνει τις σχέσεις της με την Τουρκία.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας κατά την εκτέλεση των πολυκομματικών εκλογών το 1983, αναζωογονήθηκαν. Στις 14 Απριλίου 1987, μετά από αυτήν την αναβίωση που παρόλο που η Τουρκία υπέβαλε επίσημη αίτηση για πλήρη ένταξη, έγινε δεκτό ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι η πρώτη φάση ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου 1996 εισήλθε στην τελωνειακή ένωση.

επιτάχυνση και κινητικότητα στη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία παρατηρήθηκε στη δεκαετία του 2000.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 17 Δεκεμβρίου 2004, αποφάσισαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Τουρκίας στις 3 Οκτωβρίου 2005. Ξεκίνησαν ατελείωτες διαπραγματεύσεις.

Οι διαπραγματεύσεις παρατάθηκαν και τα σημεία ρήξης αντιστράφηκαν πολλές φορές.

Το 2006, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso δήλωσε ότι η διαδικασία προσχώρησης θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2021. Συνεχίστε λοιπόν και περιμένετε τουλάχιστον 15 χρόνια, το επακόλουθο της, νομίζαμε ότι εννοούσε ότι ο Μπαρόσο είπε την Τουρκία!

*****

Οι διαπραγματεύσεις χρειάζονται επίσης περισσότερο χρόνο, το οποίο το 2021 έφτασε μέχρι εκείνη την ημερομηνία, η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στο σημείο αποδοχής. Φιλοδοξεί να επιτύχει αυτόν τον στόχο πριν από το 2023, τον εκατονταετή της Δημοκρατίας μας.

Η ΕΕ κλονίζει αυτήν την επιχείρηση για 15 χρόνια από το 2006.

Μαζί στη Βρετανία χωρίστηκε, αυτή η διαδικασία σχεδόν στην Ευρώπη εκτός της Τουρκίας, η χώρα δεν παρέμεινε πλήρες μέλος. Δεν πιστεύουμε ότι μια Ευρώπη χωρίς Τουρκία αύξησε τη φωνή σε εκείνους που λένε ότι η στάση που επιδεικνύεται εναντίον της Τουρκίας κρατά την ΕΕ για 34 χρόνια από το 1987 έως ότου η πόρτα δεν είναι ακόμα σαφής!

Η διαπραγματευτική διαδικασία πήγε στο διάστημα, στο διάστημα … Ήταν ψέμα, μετατράπηκε σε ιστορία φιδιού!

Επιπλέον, το 2007, η Τουρκία σκοπεύει να δώσει πίστωση για να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της ΕΕ έως το 2013, οι Βρυξέλλες, απέρριψαν το αίτημα ως προθεσμία για ένταξη.

Υπάρχει ένας αέρας απαλότητας στην ΕΕ σήμερα. Στην Τουρκία, με την τελευταία πρόβλεψη για πλήρη συμμετοχή το 2023. Η ΕΕ, ιδίως μετά την αποχώρηση της Βρετανίας και την αρκετά βαριά τελευταία περίοδο πανδημίας, που δεν ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ προκάλεσε μια ισχυρή χώρα όπως η Τουρκία με τον πληθυσμό της, πιστεύεται ότι βρίσκεται …

Η διαπραγματευτική διαδικασία, η οποία είναι βαρετή, βαρετή και ο λόγος που τα παρατάμε πολλές φορές, βρίσκεται στα όρια της ΕΕ.

Δεν έχουν πλέον λόγους που μπορούν να προτείνουν,

Η Γερμανία με επικεφαλής ισχυρά μέλη του κεφαλιού του, η Τουρκία δεν συμβαίνει, η ΕΕ θα ήθελε να συνεχιστεί η προσέγγιση της Ελλάδας παρά όλες τις αντιρρήσεις,

Είναι μια ένδειξη ότι είμαστε μια χώρα που μπορεί να επιστρέψει στην ΕΕ ανά πάσα στιγμή το 2021.

*****

Στο παρελθόν, δεν μπορούσαν να βρουν μέρος για να καθίσουν άτομα που είχαν δει την Ευρώπη και γνώριζαν γλώσσες. Από το 1960, ξεκινήσαμε να στέλνουμε εργαζόμενους στην Ευρώπη, ειδικά στη Γερμανία.

Αφού έλεγαν Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία, υπήρχαν και εκείνοι που πήγαν στην Αγγλία. Στη συνέχεια, η Σουηδία και η Νορβηγία δέχτηκαν τους εργαζομένους μας. Πήγαμε ακόμη και στην Αμερική!

Πριν από χρόνια, ο Maarif Oklu είχε τρεις γλώσσες. Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά…

Αλλά τα Αγγλικά ήταν σε ζήτηση …. Όταν υπήρχε μεγάλη ζήτηση, θα έπαιρναν πολλά, οι νικητές θα εγγραφούν στα μαθήματα Αγγλικών, οι ηττημένοι στα Γαλλικά και τα Γερμανικά.

Τα μαθήματα αγγλικών ήταν πολύ περισσότερα από άλλα μαθήματα. Για παράδειγμα, εάν 6 τάξεις ήταν Αγγλικά, τότε δύο τάξεις θα ήταν Γαλλικά και Γερμανικά.

Τα επόμενα χρόνια, τα αγγλικά κατέστρεψαν εντελώς άλλες γλώσσες. Όταν δεν υπήρχε ζήτηση για γερμανικά και γαλλικά μαθήματα, τα αγγλικά έγιναν η απαραίτητη ξένη γλώσσα της εκπαίδευσης μας.

Εκείνα τα χρόνια, τα γυμνάσια της Ανατολίας δεν ήταν ακόμη στην ατζέντα μας.

Αν και δεν μπορούμε να μάθουμε Αγγλικά σωστά, τα σήματα στις πόλεις μας σήμερα είναι στα Αγγλικά.

Ακόμα και σε μια πόλη όπως η Κόνια, υπάρχουν τόσο ενδιαφέροντα σημάδια που θα εκπλαγείτε!

Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που διαμαρτυρήθηκε για το Tower City, εναντίον του Tower Site. Εάν προσθέσετε αραβικά σημάδια Σύρων προσφύγων σε ξένα σημάδια αυτά τα 15 χρόνια, τα τουρκικά σημάδια φαίνεται να πεθαίνουν στην πόλη.

*****

Στα 60 χρόνια μετά τη δεκαετία του 1960,

Γεια σου, το χρωστάω, δεν κάναμε τραγούδια γιατί δεν έχω Maykıl;

Δεν ήμασταν φίλοι με ευρωπαϊκά ονόματα και ψευδώνυμα;

Από το Alaturka στα ευρωπαϊκά … Από το Halay στο Hip-hop … Από το Çiftetell στο Çarliston … Δεν συνεχίσαμε νέα έργα και νέους χορούς στο Twist από το Harmandalı;

Αγαπήσαμε την Ευρώπη, η Ευρώπη δεν μας άρεσε! Δεν είπαμε κάτι σαν αυτήν την αγάπη, απλήρωτη αγάπη κάπου;

Δεν έχουν απομείνει χώρες που δεν γίνονται δεκτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί περιμένουμε ακόμα στις πύλες;

Δεν μπορούσαμε να απαλλαγούμε από κριτήρια, προϋποθέσεις, ούτε κανόνες …

Η ένωση που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κουραστεί να λέει αν το κάνετε έτσι, αν το κάνετε έτσι!

Λένε ότι αν πιάσεις ένα πουλί με το στόμα σου, δεν θα σε πάρουμε!

Έχουμε ακόμη και το Υπουργείο Υποθέσεων της ΕΕ! Δεν έχουμε ένταξη στην ΕΕ! Δεν διστάζουν να μας φορτώσουν κάθε είδους δουλειά! Σύμφωνα με τα λόγια του Bülent Ersoy, ο θαυμασμός για την Ευρώπη βρίσκεται στην κορυφή του εξαιρετικού.

Χάσαμε σχεδόν κάθε διαγωνισμό με τουρκικά τραγούδια, υπήρχαν ακόμη και αυτά που γυρίσαμε μηδέν!

Αν θυμάστε, το 2003 ο Sertab Erener κέρδισε το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για τη χώρα μας με το τραγούδι “Everyway That I Can” στα Αγγλικά!

*****

Είχαμε συνθήματα όπως η Ευρώπη, η Ευρώπη ακούει τη φωνή μας!

Τι συνέβη? Άκουσε η Ευρώπη;

Δεν άκουσα! Δεν ήθελα να ακούσω! Δεν λειτούργησε!

Η Ελλάδα ήταν ήδη μέλος. Πήρε τη Βουλγαρία, πήρε τη Νότια Κύπρο. Αυτές οι χώρες ήταν πολύ αδύναμες χώρες για εμάς. Ένας παγκόσμιος λόγος καταγράφηκε για τη χώρα μας.

Η Ecdat έριξε τη σκόνη της Ευρώπης και η Βιέννη έφτασε στις πόρτες της.

Μας κάνουν να καταπιούν επίσημα τη σκόνη!

Τι θα πούμε;

Ξέρετε Ευρώπη, οι Βρυξέλλες είναι παντού για εμάς;

Source