Οι Γερμανοί παραπονιούνται ότι το Ισραήλ βάζει γυαλιά για να επιταχύνει τους εμβολιασμούς

Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι εμβολιάστηκαν κατά του κοροναϊού στο Ισραήλ την τελευταία μισή ημέρα. Οι διαθέσιμες δόσεις εμβολίων Pfizer և BionTech επί του παρόντος δεν θεωρούνται επαρκείς στη χώρα της Merkel

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Σαράντα δύο χιλιάδες Γερμανοί εμβολιάστηκαν κατά του Covid-19 κατά τις δύο πρώτες ημέρες εμβολιασμού στη χώρα της Άνγκελα Μέρκελ.

Στη Δρέσδη, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου καθώς τα κρεματόρια ασφυκτίζουν.

Ταυτόχρονα, σε πολύ μικρότερο Ισραήλ, 115.000 άτομα έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου σε μία μόνο ημέρα τη Δευτέρα, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο N-TV. Καμία εκστρατεία εμβολίων στον κόσμο δεν είναι ταχύτερη, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας, 115.000 άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες εμβολιάστηκαν μόνο τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης “Ο κόσμος μας στα δεδομένα”, σχεδόν το 5,7% του πληθυσμού έχει ήδη λάβει την πρώτη από τις δύο απαιτούμενες δόσεις εμβολίων Pfizer և BionTech.

Αυτή η μικρή χώρα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον αριθμό των ατόμων που εμβολιάστηκαν ανά 100 κατοίκους. Ακολουθεί το Μπαχρέιν και η Μεγάλη Βρετανία, αναφέρει το γερμανικό δίκτυο “n-tv”.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Επιδημιολογικό Ινστιτούτο Robert Koch, σχεδόν 42.000 Γερμανοί εμβολιάστηκαν τις δύο πρώτες ημέρες μετά την έναρξη του εμβολίου.

Οι τρέχουσες δόσεις εμβολίων Pfizer և BionTech θεωρούνται επί του παρόντος ανεπαρκείς στη χώρα της Merkel, κυρίως επειδή η Επιτροπή ζήτησε τη δίκαιη διανομή της και στις 27 χώρες της ΕΕ.

Η χώρα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέβαλε τρίτο αποκλεισμό από το απόγευμα της Κυριακής, το οποίο αρχικά θα διαρκούσε δύο εβδομάδες. Ωστόσο, αυτό αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες καθώς τα κρούσματα ιού κοροναϊκού συνεχίζουν να αυξάνονται.

Χθες, το Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 5.449 νέες περιπτώσεις ιού σε 24 ώρες. Η τελευταία φορά που καταγράφηκαν τόσοι αριθμοί ήταν στις αρχές Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα, χθες οι γερμανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν 12.892 νέες περιπτώσεις κοροναϊού. Ωστόσο, η Γερμανία έχει περίπου εννέα φορές τον πληθυσμό του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο, η ισραηλινή κυβέρνηση, με τη σειρά της, θέλει να εμβολιάσει όλες τις ομάδες που κινδυνεύουν το συντομότερο δυνατόν και στη συνέχεια να ανοίξει εκ νέου την οικονομία.

Από τα μέσα Ιανουαρίου, οι αρχές θα εκδώσουν «πράσινα διαβατήρια» σε όποιον είχε και τις δύο δόσεις του εμβολίου, κάτι που θα τους δώσει κάποια ελευθερία.

Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, την εξαίρεση των πολιτών από την απομόνωση όταν εισέρχονται στο Ισραήλ.
Υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί εισόδου για αλλοδαπούς που επισκέπτονται το Τελ Αβίβ σήμερα.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source