Οι γιατροί σταματούν τις εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις που ξεκινούν αύριο στη Βόρεια Κύπρο

Η Ένωση Τούρκων Ιατρών Κύπρου (TIP-İŞ) ανακοίνωσε ότι έχουν επεκτείνει τις ενέργειές τους με την κοινή χρήση που έκανε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η τελευταία μας προειδοποίηση προς την κυβέρνηση! Έχουμε φτάσει στο τέλος της υπομονής μας! ” Κάνοντας μια δήλωση με τίτλο, η TIP-İŞ ανακοίνωσε ότι έχουν επεκτείνει τις ενέργειές τους με τη μορφή διακοπής των εκλεκτικών χειρουργικών επεμβάσεων, των αγγειωμάτων και άλλων επεμβατικών διαδικασιών από τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

Το TIP-İŞ ξεκίνησε τη δράση του στις 5 Απριλίου σταματώντας όλα τα διοικητικά συμβούλια, εκτός από αυτά που χρειάζονται έκτακτη ανάγκη, διάγνωση και θεραπεία.

Οι γιατροί που επέκτειναν τις ενέργειές τους στις 8 Απριλίου λόγω της ευαισθησίας της κυβέρνησης σε προβλήματα, υπηρεσίες εσωτερικών ασθενών, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εντατική φροντίδα, ογκολογία, αιμοκάθαρση, κέντρο θαλασσαιμίας, νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης, πολυκλινικές πυρετού, εμβόλια Covid-19, χειρουργεία, αγγειογραφία, ενδοσκόπηση, κολονοσκόπηση και 112 είχε σταματήσει τις υπηρεσίες εκτός από τον Khidr.

Οι γιατροί που σταμάτησαν τις ιατρικές υπηρεσίες τους μετά τη δουλειά τους στα κέντρα υγείας Yeni Erenköy, Güzelyurt, Trenyolu και İskele από τις 14 Απριλίου, ανακοίνωσαν ότι οι εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις, η αγγειογραφία και άλλες επεμβατικές διαδικασίες θα σταματήσουν από τις 19 Απριλίου.

Η ένωση, η οποία κάλεσε το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων, δήλωσε ότι εάν οι διοικητικές αρχές εξακολουθήσουν να μην είναι ευαίσθητες, οι ενέργειές τους θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

.Source