Οι γυναίκες βουλευτές επέστησαν την προσοχή στα θέματα των γυναικών στο βάθρο

πανό99

Ξεκινώντας τις ομιλίες τους με ειρωνεία προσαρμόζοντας τα σεξιστικά λόγια για τις γυναίκες στους άνδρες, οι γυναίκες βουλευτές επέστησαν την προσοχή στην ανισότητα ανδρών και γυναικών.

Οι βουλευτές των βουλευτών Doğuş Derya, İzlem Gürçağ Altuğra, Fazilet Özdenefe, Ayşegül Baybars, Jale Refik Rogers, Resmiye Canaltay, Sıla Usar, Gülşah Sanver Manavoğlu, Yasemin Öztürk πήραν το λόγο.

Στη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Προέδρου της Συνέλευσης, Önder Sennaroğlu, πρώτον, συμπεριλήφθηκαν οι παρουσιάσεις της Προεδρίας στη Γενική Συνέλευση.

Το σχέδιο νόμου για την εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες, το οποίο περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της Διοικητικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και Υγείας, ψηφίστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Στη συνέχεια, η Προεδρία της Επιτροπής Οικονομίας, Οικονομικών, Προϋπολογισμού και Προγραμματισμού, σχετικά με την Τρίτη Σύνοδο του Σχεδίου Νόμου στη Γενική Συνέλευση (Προσωρινοί Κανόνες) σχετικά με τον Κανονισμό των Κανόνων σχετικά με την είσπραξη των συσσωρευμένων μισθωμάτων και προεπιλεγμένων χρεών αύξησης των ενοικιαστών την Κυπριακή Διοίκηση Ιδρυμάτων που έχουν επιστραφεί στην Επιτροπή από τη Γενική Συνέλευση. Η άδεια της ψηφίστηκε και εγκρίθηκε με πλειοψηφία.

Αργότερα, ο αναπληρωτής CTP Salahi Şahiner ως πρόεδρος της επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο Zorlu Töre ως αναπληρωτής πρόεδρος · Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών και Διαμεσολαβητή ενημερώθηκε ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του UBP İzlem Gürçağ Altuğra και ο Αναπληρωτής Sahiner του CTP εξελέγησαν ως Αντιπρόεδρος.

Μετά τις παρουσιάσεις, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Sennder Sennaroğlu σημείωσε ότι θα υποσχεθεί στους εκπροσώπους των γυναικών να μιλήσουν με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ SENNAROĞLU ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΟ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Εκφράζοντας τις απόψεις του για την ημέρα, ο Sennaro Senlu εξέφρασε την υποστήριξή του στον αγώνα για ισότητα των φύλων. Ο Sennaroğlu είπε ότι είμαστε ευγνώμονες σε αυτούς, λέγοντας ότι ειδικά οι γυναίκες, που είναι μεταξύ των επαγγελματιών του τομέα της υγείας, κάνουν μεγάλες θυσίες σε πανδημικές καταστάσεις.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Sennaroğlu σημείωσε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει ποτέ να υποχωρούν από τα επιτεύγματά τους.

ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αργότερα, όλες οι γυναίκες βουλευτές ήρθαν στο βάθρο και έκαναν ομιλίες για τις γυναίκες λόγω της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Στις ομιλίες τους, οι οποίες ξεκίνησαν με ειρωνεία από παροιμίες προκειμένου να επιστήσουν την προσοχή στην ανισότητα των φύλων, οι γυναίκες βουλευτές επέστησαν την προσοχή στην ανισότητα ανδρών και γυναικών στη χώρα και επεσήμαναν τη σημασία της αλληλεγγύης με όλους προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότητα των φύλων .

Στις ομιλίες του, «Ο δρόμος προς την καρδιά της γυναίκας περνά μέσα από το στομάχι του, υπάρχουν άντρες για να παντρευτούν, υπάρχουν άντρες για να διασκεδάσουν, κοιτάξτε τον πατέρα του, κοιτάξτε τον γιο του, πάρτε την πάνα σας, το φαγητό είναι ο άντρας γλουτοί, το γόνατο του άνδρα που δεν χτυπά τον γιο του, δεν παρεμβαίνει στο έργο της γυναίκας με τη ζύμη του χεριού του, η θέση του άνδρα είναι δίπλα στη γυναίκα του, μην γκρίνια σαν άντρας. “, έχεις γιο, έχετε μια ερώτηση; Εάν γεννήσετε ένα κορίτσι, επαινέσετε, γεννήσετε ένα αγόρι, πολεμήσετε, πολεμήσετε σαν γυναίκα “, οι βουλευτές δήλωσαν ότι προσπαθούσαν να ενσυναίσθηση και να τονίσουν την ισότητα.

Αναφερόμενοι στα στατιστικά στοιχεία για τις γυναίκες στην ΤΔΒΚ, οι βουλευτές ζήτησαν από ιδρύματα όπως τα καταφύγια γυναικών και τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων να καλύψουν τις ελλείψεις των νομικών κανονισμών.

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις ομιλίες τους, οι εκπρόσωποι των γυναικών τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν ο ένας δίπλα στον άλλο για να πάρουν οι γυναίκες την άξια θέση τους σε κάθε τομέα.

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών σε κάθε τομέα, οι βουλευτές τόνισαν τη σημασία της συμμετοχής των γυναικών στην οικονομία, την τέχνη και την πολιτική στο ίδιο επίπεδο με τους άνδρες.

Αναφέροντας ότι οι γυναίκες που δεν σκοτώθηκαν και δεν υπέστησαν βία εργάζονται για να είναι ισότιμες και ισχυρές στην κοινωνία, οι βουλευτές τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για τις γυναίκες για να πάρουν τη νόμιμη θέση τους στη ζωή.

Οι βουλευτές επεσήμαναν ότι οι σεξιστικές λέξεις που έχουν γίνει κοινές σε όλους στη χώρα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται πια και τόνισαν τη σημασία της μη ανατροφής των παιδιών της μελλοντικής κοινωνίας ως σεξιστών.

Αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου, οι γυναίκες, ειδικά οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, πολεμούσαν και συμμετείχαν στην πρώτη γραμμή, οι βουλευτές σημείωσαν ότι οι γυναίκες επαγγελματίες υγείας εργάζονταν αφήνοντας τα παιδιά, τα μωρά και τους ηλικιωμένους στο σπίτι τους.

Δηλώνοντας ότι το κράτος δεν διευκόλυνε καθόλου τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων, οι βουλευτές δήλωσαν ότι υποκλίθηκαν με σεβασμό μπροστά στις γυναίκες εργαζόμενες στον τομέα της υγείας.

Τονίζοντας ότι ο αγώνας για τη διασφάλιση της ισότητας για τις γυναίκες σε όλους τους τομείς, οι βουλευτές επεσήμαναν ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι πιο επιτυχημένες εάν παρέχονται ευκαιρίες σε κάθε τομέα, και επέστησαν την προσοχή στη σημασία της προώθησης των γυναικών στην κοινωνία και της υποστήριξης των επιχειρηματιών.

Δηλώνοντας ότι ξεκίνησαν τις ομιλίες τους για σεξιστικές συζητήσεις σχετικά με την ανισότητα ανδρών και γυναικών σήμερα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν, οι βουλευτές επεσήμαναν ότι οι γυναίκες πρέπει να εκπροσωπούνται περισσότερο στη Συνέλευση και ότι οι γυναίκες που έχουν δείξει μεγάλες θυσίες και επιτυχία σε κάθε τομέα μπορούν επιτελεί με επιτυχία κάθε είδους καθήκοντα για το μέλλον της κοινωνίας.

πανό134

Source