Οι γυναίκες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον αθλητισμό και την κοινωνία

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα և KESOA – Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Κύπρου απευθύνει τις θερμότερες ευχές του σε όλες τις γυναίκες, τονίζοντας τη σημασία του ρόλου τους στον αθλητισμό και στην κοινωνία γενικότερα.

Τα επιτεύγματα και τα επιτεύγματα των άξιων γυναικών οδήγησαν στην αναγνώρισή τους, ως αποτέλεσμα των οποίων η ισότητα των φύλων έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη ζωή τόσο της χώρας μας όσο και της ΕΕ. σαν αυτόν στον κόσμο, μπορεί να γίνει αντιληπτό μόνο θετικά.

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. υπογραμμίζουν τα ζητήματα խնդիրները προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών Ταυτόχρονα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών ενάντια στην κρίση COVID-19. Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της επιδημίας του κοροναϊού, καθώς αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Είναι ευρέως αποδεκτό στον τομέα του αθλητισμού ότι οι γυναίκες πέτυχαν τεράστια επιτυχία τις τελευταίες δεκαετίες. Πρέπει να αποδείξουν τα επιτεύγματά τους τόσο μεμονωμένα όσο και ως ομάδα.

Συνολικά, 36 από τους 121 Ολυμπιονίκους στην Κύπρο είναι γυναίκες Ολυμπιακοί, δηλαδή 30%. Υπογραμμίζεται επίσης ότι 2 γυναίκες εκλέγονται στο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο της KESOA (Andriy Cialu – Γενική Γραμματέας և Ελένη Αρτιμάτα – Μέλος), που είναι σχεδόν 30%. Με αυτά τα δεδομένα, είμαστε πεπεισμένοι ότι στο μέλλον η ποσόστωση για τις γυναίκες θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει πραγματική ισότητα των φύλων σε όλες τις θέσεις και τους θεσμούς της κοινωνίας.

ΚΕΣΟΑ – Ο Κυπριακός Ολυμπιακός Σύλλογος εκφράζει τις θερμότερες ευχές του και ευχαριστεί όλες τις γυναίκες, τη μητέρα, την αδελφή, τη γυναίκα, τη νοικοκυρά, αθλητή για όλα όσα έχουν προσφέρει, για όλα όσα έχουν προσφέρει στο μέλλον.

Source