Οι δηλώσεις κλεισίματος των κομμάτων από το MHP δείχνουν ότι υπάρχει ρωγμή στη Λαϊκή Συμμαχία

Ο συν-πρόεδρος της HDP, Pervin Buldan, έκανε μια δήλωση σχετικά με την έκκληση του προέδρου MHP Devlet Bahçeli να κλείσει το HDP.

Ο Μπουλντάν είπε, “Προερχόμαστε από μια παράδοση στην οποία τα κόμματα είναι συνεχώς κλειστά. Προερχόμαστε από μια παράδοση που ανοίγει νέες πόρτες αντί για συνεχώς κλειστές πόρτες. Αλλά θα ήθελα να πω ότι το κλείσιμο των κομμάτων θα ενισχύσει περαιτέρω και θα διευρύνει τα κλειστά κόμματα. Τέτοιες δηλώσεις από το MHP αποτελούν μέρος της Συμμαχίας του Λαού. δείχνει ότι υπάρχει ρωγμή “, είπε.

Μιλώντας στο Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Etkin, Buldan tkin News Agency, ο Buldan υπενθύμισε ότι το κλείσιμο του HDP ασκείται συνεχώς από τον Πρόεδρο MHP Devlet Bahçeli και είπε:

Η MHP επιδιώκει να δημιουργήσει τεχνητές ατζέντες εδώ και πολύ καιρό. Το κάνει αυτό μέσω HDP ή Selahattin Demirtaş. Προφανώς, τέτοιες δηλώσεις του MHP μας δείχνουν ότι υπάρχει μια ρωγμή στη Συμμαχία της Δημοκρατίας, ή κάνουμε την ανάγνωσή μας έτσι. Το MHP προσπαθεί να δημιουργήσει νέες ατζέντες στοχεύοντας μας και προσπαθώντας να μας ποινικοποιήσει.

“Είναι το υποσυνείδητο μήνυμα που δίνουν ο ένας στον άλλο”

Ο Μπουλντάν δήλωσε ότι η συμμαχία AK-Party-MHP έχει φέρει τη δεκαετία του ’80 -90 σε ένα σημείο που δεν μοιάζει με τα χρόνια:

Αν και το κλείσιμο των πάρτι πραγματοποιείται ως μαύρη σελίδα στην ιστορία, εξακολουθεί να είναι ένα υποσυνείδητο μήνυμα που δίνεται ο ένας στον άλλο μέσω του HDP, λόγω της διαφωνίας μεταξύ τους. Επομένως, δεν θα έχουμε κανένα όφελος για την Τουρκία από αυτές τις απελευθερώσεις, θα επιστρέψουμε στο σημείο, στα μάτια της κοινωνίας πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα είναι μια απάντηση.

“Το κλείσιμο του HDP δεν είναι τόσο εύκολο”

Το AK Party και το MHP είναι ένα θέμα χωρίς όφελος Η Τουρκία Buldan είπε ότι έφερε συνεχώς στην ημερήσια διάταξη, “Προερχόμαστε από μια παράδοση που έκλεισε το συνεχές πάρτι. Προερχόμαστε από μια παράδοση που ανοίγει νέες πόρτες αντί για συνεχείς κλειστές πόρτες. Αλλά πρέπει να πω, κλείσιμο πάρτι, κλειστά πάρτι ενισχύει περαιτέρω τις διευρύνσεις. Πρέπει πάντα, το DEP, να είχαμε όλες αυτές τις διαδικασίες μέχρι το DEHAP και το HADEP. και ότι κάθε φορά που η περιοχή μας στα διάφορα τμήματα της κοινωνίας στην Τουρκία, κάνουν επίσης έκκληση και αυξάνονται όλο και περισσότερο ένα κόμμα και Η εξουσία έχει γίνει. Ως εκ τούτου, το HDPE δεν είναι ένα συνηθισμένο κόμμα θα συζητηθεί σήμερα. Το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Τουρκίας, τα εκατομμύρια που δίνουν τα άτομα ψηφίζουν, οποιοδήποτε εμπόδιο στο αυτόνομο εκλογικό όριο του 10%, παρά την πίεση που μπορεί να ξεπεραστεί, η Τουρκία είναι ένα κόμμα που υπόσχεται μαζί με τη στρατηγική που έχει θέσει η κοινωνία. Συγκέντρωση διαφορετικών τμημάτων κάτω από μια στέγη, εκείνων των οποίων οι διαφορετικές πεποιθήσεις και αιρέσεις έχουν περιθωριοποιηθεί και εκείνοι που αγνοούνται. το ν είναι πάρτι. Επομένως, δεν είναι τόσο εύκολο να κλείσετε το HDP “, είπε.

“Η Τουρκία είναι δικαίωμα του δημόσιου ταμείου για να μας βοηθήσει με την υποστήριξη που έχουμε επιτύχει”

Ο Μπουλντάν, από την άλλη πλευρά, έδωσε την ακόλουθη απάντηση στις δηλώσεις σχετικά με την “παύση της ενίσχυσης του Δημοσίου” που δόθηκε στα μέρη του:

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά μας το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του θησαυρού της Τουρκίας και κερδίζουμε τις εκλογές. Δεν μιλάμε για κάτι που κανείς δεν μας έχει δώσει. Εφαρμόζουν ό, τι ορίζεται στους νόμους και το Σύνταγμα, σε άλλα κόμματα και σε εμάς. Προκειμένου ένα κόμμα να λάβει δημοσιονομική βοήθεια, πρέπει να περάσει το όριο του 10 τοις εκατό σε εκλογές και να δημιουργήσει ομάδα στο κοινοβούλιο. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα σε εμάς.

Υπογραμμίζοντας ότι η παύση της χρηματοδοτικής βοήθειας θα ήταν ενάντια στη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και το νόμο, ο Μπουλντάν υπενθύμισε ότι οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2021 ολοκληρώθηκαν και ο προϋπολογισμός διατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στα πολιτικά κόμματα που κέρδισαν τις τελευταίες εκλογές και είχαν ομάδες στο κοινοβούλιο.

“Το Υπουργείο Οικονομικών είναι ένα δικαίωμα που έχουμε επιτύχει με τη βοήθεια του λαού της Τουρκίας για να μας υποστηρίξει”, δήλωσε η διαπίστωση, ότι η Τουρκία δεν παραμένει σιωπηλή απέναντι σε επιθέσεις και απειλές εναντίον του λαού, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα παραμείνει.

Οι δηλώσεις του Μπατσέλι

Στη δήλωση που έγινε τον Δεκέμβριο, ο Πρόεδρος του MHP Devlet Bahçeli δήλωσε ότι “Αυτό το τροχόσπιτο δεν πρέπει να πηγαίνει έτσι. Η κλειδαριά πρέπει να χτυπηθεί για να μην ανοίξει η πόρτα του HDP. Η ικανότητα μεταφοράς και απορρόφησης του HDP της τουρκικής πολιτικής είναι πλήρης. Αυτό το κρεβάτι τρόμου και αυτονομίας πρέπει να είναι κλειστό.”

Ο Ερντογάν μίλησε στο MYK

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, από την άλλη πλευρά, είπε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος του ΑΚ (MYK) που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, “Το στόμα μας ήταν το πιο τραυματισμένο σε αυτό το ζήτημα. Το κόμμα του ΑΚ δυσκολεύτηκε να κλείσει το κόμμα. Αυτή είναι η απόφασή μας. Εάν το κόμμα πρέπει να τιμωρηθεί αντί να το κλείσει, πρέπει να γίνει”.

Στις ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες στην εφημερίδα Cumhuriyet, δηλώθηκε ότι η Λαϊκή Συμμαχία ετοιμάζεται να λάβει μέτρα για κυρώσεις κατά του HDP. Στο άρθρο, δηλώθηκε ότι η Λαϊκή Συμμαχία θα “εξαιρείται” από τη χρηματοδότηση του Δημοσίου σύμφωνα με το άρθρο 68 του Συντάγματος, “Τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να διαπράξουν έγκλημα”, και στη συνέχεια το ίδιο άρθρο και σύμφωνα με το άρθρο 101 του νόμου για τα πολιτικά κόμματα. Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι “θα μπορούσε να κατατεθεί υπόθεση κλεισίματος”.

.Source